27 Mart 2012 Salı

KABAK TATLISI & BALKABAĞI ÇEŞİTLEMELERİ & HALLLOWEEN

Balkabağı görünce aklınıza ne geliyor. Güzelim güneş ...
Turuncu renk gördüğünüzde, aklınıza cildiniz ve gözleriniz için en önemli vitamin gelsin '' A '' . Bandabulya köşemde, diğer yararlarını da anlattım.
Biz de balkabağı sadece tatlı olarak biliniyor. Oysa bir sürü çeşitleme yapabilirsiniz. Bir kaç gün önce sağlıklı yemek örneklerimde çorba tarifini vermiştim. Şimdi bir kaç yaramaz ve biraz kalorili tatlı tarifleri vereceğim size. Çok lezzetli kaçamaklar bunlar.




BALKABAKLI PORTAKALLI LOKUM


1 su bardağı % 50 kepekli % 50 beyaz un
1 çay bardağı yulaf
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
1 tutam toz zencefil ya da 1/2 çay kaşığı taze rendelenmiş zencefil
1 rendelenmiş tutam muskat ( çok hoş bir baharattır mutlaka evinizde bulundurun) ( Bebeklerin gazına da iyi gelir )
1 çay bardağı kadar dilinmlenmiş  sarı ya da turuncu, meyve ( ananas, mango, portakal ( zarlarını alın )
1 fiske tuz
1 çay bardağı balkabağı
1 bardak süt ( vegansanıztofu da kullanabilirsiniz)
1 çay kaşığı yada bir kaç damla vanilya
1 çorba kaşığı bal biraz da şeker ( ağız tadınıza göre ayarlayın )
Bir avuç badem ya da ceviz
1 çay kaşığı portakal rendesi

Bir dilim Balkabağını küçük parçalara ayırıp suda haşlayın ve ezin. Ondan sonra kullanın.

Fırnınızı 180 dereceye getirin, siz hazırlık yaparken o da ısınsın.
Un, yulaf, kabartma tozu ve baharatları koyup karıştırın. Kek ve kurabiyelerde ilk kuralı unutmayın. Toz olanlar ayrı, sıvı olanlar ayrı karıştırılacak.
Diğer tarafta tüm ıslak ve sıvı malzemeleri karıştırın. Meyve, süt vb. gibi...
Şimdi hepsini birbirine karıştırın bir dondurma kalıbıyla parşömen kağıdı üstüne birer kaşık olacak şekilde koyup fırında üstü kızarana kadar pişirin. Önce biraz yumuşak çıkacaktır fırından, durdurkça sertleşeceğini hesaba katarak fazla pişirmeyin.
Eğer kalori dert değil diyorsanız, Üstüne krem şanti çırparak süsleyebilir, iki kurabiye arasına benmari usulü erittiğiniz çikolatayı sürerek tost yapabilir. Portakalları karamelize edip üstüne dökebilirsiniz.
Hayal Edin...


BALKABAKLI CUPCAKE





 http://gastronomiss.blogspot.com/2012/02/yagsiz-diyet-kek.html

http://gastronomiss.blogspot.com/2011/12/balli-portakalli-ruya-pasta.html

Yukarıdaki kek tarifimlerimden hangisini isterseniz aynen uygulayın. Sadece içine; kuru ve sıvıları karıştırmadan önce aşağıdaki balkabağı tarifini ekleyin ve küçük kağıt pasta kalıpları ile fırına verin .
1 dilim suda haşlanıp süzülmüş balkabağının rendesinin içine , 1/2 çay kaşığı tarçın, 1 çorba kaşığı ceviz ve bir çorba kaşığı bal ekleyin. Sıvılarla birlikte karıştırın. ve kurulara öyle ekleyin.
Üstünü kabak, ceviz ve şanti ile süsleyebilirsiniz. Ya da beyaz çikolata eritip batırabilirsiniz.


BALKABAKLI CHESE



Taban İçin

1 su bardağı ezilmiş zencefilli ya da çikolatalı bisküvi
3 çorba kağığı tereyağı ( eiritilmiş )
2 çorba kaşığı esmer şeker

Üst Malzemesi İçin

250 gram mascarpone
1 su bardağı şeker
500 gram balkabağı bal karışımı ( püre )
1 su bardağından 1 parmak eksik krema
2 çay kaşığı vanilya
1 çay kaşığı tarçın
1 fiske tuz
4 büyük yumurta

Balkabağını iyice haşlayın, bal ve limon suyu ekleyerek hafifçe karamelize ederek püre haline getirin. İşte ana maddeniz hazır.
Kekin tabanını yapmak için bisküvi, tereyağı ve esmer şekeri karıştırın ve keki yapacağınız kalıbın tabanına iyice sıkıştırarak yerleştirin. Hatta iyice sıkışması için üstüne parşömen kağıdı koyup, ağırlık yapacak birşeylerle destekleyin ve pişirin mesela fasulye nohut gibi.
Diğer malzemeleri blendırda karıştırın ve 15-20 dakika kadar fırında kalan tabanın içine dökün. Bu malzemeyi 10-20 dakika civarı fırında pişirin ( Fırınınıza göre durum değişir ) Önerim bir gün bekletip ertesi günü orman meyveleri ve şekeri karıştırarak hazırladığınız sos ile servis yapın.
Ya da krema ve orman meyvelerini sos olarak yanında servis yapın.

Bayılacaklar.

AFİYET BAL ŞEKER OLSUN...

Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı