FABBRICA di CIOCCOLATO

MUTLULUK SOSU

Bugün madem soslardan gidiyoruz, basit, ama çok lezzetli bir süsleme sosu tarifi vereceğim. Dondurma, puding, pasta, meyve nerede isterseniz kullanın. Bu sosa mutluluk sosu da diyebilirsiniz.

275 ml su
50 gram pıudra şekeri
150 gram çikolata ( canınız ne isterse)
10 gram tereyağı
Çikolatayı benmari usulü eritin.

Bir kabın içine suyu koyun, pudra şekerini ekleyerek ateşi açın, hafif ateşte su yarı yarıya düşene kadar kaynatın. Üstüne çikolatayı ekleyin, düşük ısıda kalın ve karıştırarak, çikolatanın erimesini ve şurupla karışmasını sağlayın. Ahşap bir kaşık ya da spatula ile karıştırmayı tercih edin.
Çikolata eriyince tereyağını ilave edin ve ateşi söndürüp karıştırmaya devam edin.
Daha önce verdiğim çikolata toplarını süslerken, ekler yaptığınızda içini doldurduktan sonra üst süsleme için, dondurmaların üstünde ya da kek, pasta süslemesinde rahatlıkla kullanabileceğiniz bir sos.
Ayrıca meyve servislerinizi olağanüstü hale bu sosla getirebilirsiniz.

AFİYET BAL ŞEKER OLSUN.

HİNDİSTAN CEVİZLİ ÇİKOLATALI BAR



2 yemek kaşığı hindistan cevizi sütü konsantresi ( Tüm marketlerde konserve olarak bulabilirsiniz)
2 yemek kaşığı kakao
Bal ( azar, azar koyun ağız tadınıza göre ayarlayın.)
1/2  çay bardağı file badem ( fırında biraz kavurun)

Blendıra badem hariç tüm malzemeleri koyun ve pürüzsüz hale gelene dek çırpın. Badem eklemek ve ya eklememek size kalmış. Balı yavaş, yavaş ekleyin ağız tadınıza göre şekerini ayarlayın.
Dökeceğiniz kalıpları daha önceden derin dondurucuya koyarsanız daha iyi olur. dilerseniz, minik dopalar takarak buz kalıplarında dondurlabilirsiniz. Müthiş bir lezzet, deneyin. bayılacaksınız.

POP KEK

Çocuklarınız bu minik lolipoplara bayılacak. Hatta onlara yedirmek istediğiniz ve yemedikleri, kuruyemiş ve meyveleride koyarak farklı tarifler yaratabilirsiniz. Her zamanki gibi '' Hayal Dünyanıza Kalmış''

Tarifim çok kolay, 400 gram hazır ya da evde yaptığınız bir kaç günlük kurumuş da olabilir, çikolatalı, sade ya da meyveli keki bir kabın içine ufalayın. Üstüne önce iki yetmezse iki kaşık daha sevdiğiniz herhangi bir marmelat ya da reçeli ekleyin.

Bu karışımdan minik toplar oluşturun, kürdan ve ya hazır aldığınız minik plastik saplara geçirin.
Benmari usulü çikolata eritin. Bence biraz bitter, biraz sütlü ve biraz da beyaz çikolata harika olur. Böylece çeşitlilik sağlarsınız.

Hazırladığınız topları çikolatay batırın. Daha sonra Dr. Oetker pasta süslerine, çekilmiş fındık yada bademe, hindistan cevizine batırın. Çeşit, çeşit renk, renk harika lolipoplarınıza sadece çocuklar değil herkes bayılacak.
Bayatlayan keklerinizi değerlendirmek için harika bir yöntem.



ÇİKOLATALI MEYVE DİLİMLERİ

Akşam, misafiriniz habersiz geldi, ya da sevdiklerinize, hoş bir meyve sunumu yapmak istiyorsunuz. Çok kolay. Elinizde ne kadar meyve var ise istediğiniz gibi dilimleyin.

Meyve miktarına göre çikolatayı benmari usulü eritin içine çok az sadece parlaması için tereyağı koyun. Çünkü hemen donmasını istiyoruz. dilimlerin bir kısmını sıcakken çikolataya batırın ve servis yapacağınız ya da buzdolabında bekleteceğiniz tabağın içine koyun. Dilerseniz, meyvelerin bir kısmını bütün olarak çikolataya batırın. Bir kısmını beyaz, bir kısmını bitter, bir kısmını sütlü çikolata ile kaplarsanız görüntüsü daha hoş olacaktır.

Hindistan cevizi, ceviz ve şanfıstığı ya da dilediğiniz tüm kuruyemişleride üstüne serperek harika bir dekor oluşturabilirsiniz.

Afiyet Olsun.
FİNCANDA ÇİKOLATALI PASTA

100 gram bitter çikolata
100 gram tereyağı
100 gram pudra şekeri
2 yumurta
2 yumurta sarısı
1 paket Dr. Oetker toz kakao ( gourmet kakao'yu tavsiye ederim)
25 gram un
1/2 çay kaşığı tarçin

Bir porsiyonluk fincanları yağlayıp unlayın. Bu fincanların fırına girebilir özellikte olmasına dikkat edin. Çikolata, ve tereyağını benmari usulü eritin. Pudra şekerini eleyin ve karışıma ekleyin. İyice birbirine karışmasını sağlayın.
Un, kakao ve tarçını ilave edin iyice karıştırın.
Daha sonra yumurta ve yumurta sarılarını birer, birer karışıma ilave edin. Karıştırmaya devam edin. Tüm bu işlemler bitince, kaplarınızın içine hazırladığınız karışımı boşaltın ve 190 derecelik fırında takriben 15 dakika pişirin.
Ortasının yumuşak kalacağını unutmayın. Dilerseniz sıcak olarak hemen servis yapabilirsiniz. Dilerseniz de bekletip soğuk olarak sunabilirsiniz.


EKMEK KEK

Bu tarifi, hem çok seveceksiniz, hem de bayat ekmeklerinizi, en lezzetli haliyle değerlendireceksiniz. Ölçü olarak normal bir su bardağı kullanın.

1 bayat ekmek
1 paket krema
2 bardak süt
1 bardak şeker
4 çorba kaşığı un
1 paket vanilya ( Dr. Oetker )
125 gram tereyağı
1/2 portakal kabuğu rendesi
1/2 su bardağı sevdiğiniz herhangi bir kuru meyve
1 avuç ceviz ya da kavrulmamış kabuksuz badem ( kendiniz fırında kavurun)

Bu tarifte, ekmeğin içini kullanacaksınız bu nedenle sert olan tüm kısımları çıkarıp, minik  parçalara bölün.
Üzerine krema ve sütü dökün bir süre yumuşamasını bekleyin. Daha sonra şekerle iyice çırptığınız yumurtaları ilave edin. Tüm kuru malzemelerinizi ekleyin. Ve dilediğiniz her hangi bir kaba, ya da benim önerim tekli kalıplara dökün. Önceden 185 dereceye ayarlayıp ısıttığınız fırında pişirin. Servis yaparken yanına eritilmiş çikolata sosu ya da şekerle böğürtleni karıştırarak hazırladığınızböğürtlen sosunu dökebilirsiniz. İsterseniz, aynı tarife çikolata parçaları ve kakao ekleyebilir ve dondurma ile servis yapabilirsiniz.

AFİYET OLSUN.

 CEVİZ VE MEYVELİ ÇİKOLATALI KREP PASTA

Kreplerimiz için gereken malzeme;

2 yumurta, 1 su bardağı süt, 1/2 su bardağı su, 1 su bardağı un, 1,5  çorba kaşığı kakao, 1 paket kabatrma tozu, 1 paket vanilya, 1 çorba kaşığı sıvı yağ.
Kuru malzemeleri, süzgeçten geçirerek bir kaba alın. Üstüne, tüm sıvı malzemelerinizi koyup, karıştırın. Sıcak yağlı bir tavada yuvarlak şekilde kreplerinizin iki tarafınıda eşit şekilde pişirip havlu kağıdın üstüne alın.
Bir paket, Dr. Oetker çikolata sosunu tarifine uygun yapın.
Cevizleri, dilediğiniz büyüklükte parçalayın.
Bir başka kaba, mevsime uygun dilediğiniz çeşitte meyveyi küp şeklinde kesip koyun. Üstüne, bir limon suyunu sıkın. Bir çorba kaşığı kadar pudra şekeri döküp, biraz suyunu salmasını sağlayın.
Bir kat krep koyun. Arasına, Dr. Oetker hazır çikolatalı sosunu sürün.
Cevizleri ekleyin. Bu işlemi, krepleriniz bitene kadar yapın. En üst kata, çikolata sosu sürün. Üstüne, hazırladığınız meyveleri üstüne yayın. Buzdolabında, yeterince bekletin dilimleyerek afiyetle yiyin.

Dilerseniz krepleri kakaosuz yapabilir, araya çikolatalı sos koyabilrisiniz. Ya da seviyorsanız, şanti ile araları doldurabilirsiniz. Dondurma ayrı bir seçenek. Sonuçta hayal dünyanıza kalmış.
HİNDİSTANCEVİZLİ ÇUBUK ÇİKOLATALAR

Dikdörtgen milföy hamurunu, bir miktar açın. Uzunlamasına şeritler kesin. Üç şeriti birbirine saç örer gibi örün, açıkta kalan uçlarını birbirine yapıştırın. Birer parmak uzunluğunda keserek, yağlı kağıdın üstüne yerleştirin ve çok az suyla karıştırdığınız yumurta sarılarını üstüne sürün. Fırınınızın cinsine göre zaman ayarı değişecektir 180 derecede 10-15 dakika pişirmeniz yeterli olur. Kabarıp üstü kızarınca fırından çıkarın.
Diğer bir kapta 1 paket dilediğiniz çeşit çikolata ve bir çorba kaşığı tereyağını eritin. Hazırladığınız milföy çubuklarını, yarısına kadar çikolataya batırın. Üstüne hindistancevizi serpin, çikolatanın katılaşmasını bekleyin ve servis yapın.
Ya da Milföyleri üçgen şeklinde kesin, geniş köşelerine parça çikolata koyun. Ve burarak kapatın. Üstüne yumurta sürüp, aynı şekilde fırına atın.

Afiyet Olsun...

BANDIRMA ÇİKOLATA

Süper kolay bir tarif daha.
1 marsmallow
1 küçük paket krema
1 paket bitter ya da sütlü çikolata ( 120 gramlık paket )
Hepsini bir kaba koyun, eritin. Tabağınıza dilediğiniz meyveleri küpler halinde koyup batırarak yiyin.
Süper basit, süper lezzetli. Deneyin inanamayacaksınız. Yanına bir kaç parçada marshmallow koyarsanız harika olur.

BADEMLİ KOLAY TRUFFLE


Bir paket bitter, ( yaklaşık 120 gram olur) ve bir paket sütlü çikolatayı tezgahın üstünde bıçakla iyice keserek, küçük parçalara ayırın. 1 çorba kasesi kadar krema ve bir kaşık terayağını bir kapta eritin ve çikolataların üstüne yavaş yavaş dökerek iyice karıştırın. Bu karışıma bir kaç damla vanilya ve yarım çay fincanı nescafe ekleyin.Parlak harika bir karışım elde edeceksiniz.Bu karışımı bir süre buzdolabında bekletin. Bir tepsiye bolca pudra şekeri ve  kakao dökün. Küçük bir kaşıkla yuvarlak daireler alarak hazırladığınız truffle'ları,  önce pudra şekerinde, sonra kakaoda iyice yuvarlayın. Dilerseniz bir kısmını hindistan cevizi ile kaplayın.
Bir kısım truffle'ı önce kakaoya sonra rendelediğiniz kavrulmuş, kabulsuz bademlere batırın.

AFİYETLE YİYİN...

ÇİKOLATALI BADEMLİ  AŞK KURABİYESİ

1 su bardağı un
1/2 su bardağı badem unu ( kavrulmamış unu blendırdan geçirerek elde edin)
3 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı badem( kavrulmamış ve kabuksuz)
1 su bardağı Dr. Oetker pudra şekeri
250 gram tereyağı
1 paket Dr. Oetker Bitter Glazür

Un, pudra şekeri, kakao ve badem ununu , eleyerek bir kaba koyun, fırında 10 dakika kavurduğunuz küçük parçalara böldüğünz bademiekleyin.ve hepsini karıştırın. Üstüne, oda sıcaklığına getirdiğiniz, tereyağını küçük parçalar halinde ilave ederek iyice yoğurun.
Şekil vermek için, strech filmin içine dökün, ister yuvarlak bir sopa şekline getirin, ister ince uzun bir dikdörtgen yapın. Ve üçer parmak kesin. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. 185 derece de 20-30 dakika kadar pişirin. Dilerseniz servis yaparken üstüne, kavrulmuş badem ya da pudra şekeri serpebilirsiniz.
Yanına bitter glazür eritip batırarak yensin diye servis yapabilirsiniz. Kalorisi biraz artar.
14.10.2011

ÇİKOLATA KALPLER

1 su bardağı şeker
5 yumurta
1 paket kakao
1 su bardağı un
1 çay bardağı kırılmış ceviz
1 mandalinanın suyu
1 çay kaşığı karbonat
80 gram bitter
1 çay bardağı krema
Atatürk Orman Çiftliği dondurması ( Küçük kaplarda)

Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Kuru tüm malzemeleri, diğer bir kaba eleyip yumurta ve şekere ilave edin. Mandalina suyunu ilave edin. Kalp şeklinde minik yağlanmış kaplara döküp fırına varebilir ya da borcamda pişirip daha sonra kalp şeklinde kalıplarla kesebilirsiniz. 185 derece fırında 25 30 dakika pişirin.
15- 16 tane minik kekiniz olacak.

Sunum Önerim;

Servis yaparken, beyaz bir tabağa kekinizi koyun. Tabağın içine, diğer bir kapta erittiğiniz, bitter çikolata ve krema karışımından bir kaşık dökün. Kürdanla ortasından, alta doğru, bir çizgi çekerek onuda kalp haline getirin. Tabağın bir köşesine dondurmayı kalıp halinde yerleştirin.
Dilerseniz, keklerin üstünü Dr Oetker hazır jöle ile kaplayabilirsiniz. Afiyetle yiyin.

13.10.2011

RÜYA MOZAİK

2 paket bisküvi ( Eti petibör)
1/2 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı kakao
150 gram tereyağı
1 su bardağı keçi sütü
1 çay bardağı erimiş çikolata
1 -2 damla rom ( Dr Oetker )
Ceviz
100 gram bitter çikolata
1 çay bardağı krema
Dilerseniz içine kuru kayısı, böğürtlen ve cevizde koyabilirsiniz. Harika olur.

Şeker, kakao ve ben mari erittiğiniz çikolatayı karıştırın, romu ekleyin. Kaynayana kadar karıştırarak ateşte bırakıp hemen alın. İçine tereyağını ilave edin ve soğumaya bırakın. Bisküvileri büyük bir torbanın içine koyun ve ağır bir şeyle ya da elinizle vurarak küçük parçalara ayırın. ( Günün stresini almak için iyi bir yöntem) .Aman dikkat toz haline getirmeyin. İstediğiniz herhangi bir kabın içine strech film serin. Karışımı içine boşaltın. Böylece şekilli olur.  Bu şekilde buzdolabında, günlerce saklayabilirsiniz
Servis yapacağınız zaman, 100 gram bitteri ve 1 çay bardağı kremayı bir kaba koyun. İyice eriyince mozaik pastanızın üstüne dökün . Üstünü cevizlerle süsleyin. Biliyorum çok kalorili. Dilerseniz bu pastayı diyet bisküvi ve kakao ayrıca yağ oranı az diyet tereyağı kullanarak yapabilirsiniz. Öyle de çok lezzetli ...


Bugün yepyeni bir sayfaya başlıyorum. Çikolata fabrikası. Neden mi italyanca ? Sadece bu dilin duyumunu sevdiğim için. İtalyanca öğrenmeye çalışıyorum umarım ölmeden bu işi de başarırım.
Baktım ilk sayfada hep çikolataya yer veremiyorum. Ama çikolatalı tarifleri çok deniyorum ve sizlerle paylaşmak istiyorum. Ben de bu cennetten geldiğine inandığım muhteşem lezzete özel bir sayfa ayırmaya karar verdim. Umarım beğenirsiniz.


03.10.2011


Sizi bilmem, ama küçükken yemeği en çok sevdiğim şeylerden birisi marsmallow'du. Yani eti puf'un, puf kısmı, hala da çok severim. Çikolata sevgimle ikisini birleştirince, aşağıdaki tarifler çıktı. Artık marketlerde marshmallow paketle satılıyor.

KAMP ATEŞİ

Bu tarifi oğlum öğretti, yurtdışında fazlasıyla popülermiş. Marshmallow'u bir şişe geçirin. Ocağın üstünde çevirerek ısıtın. İki bisküvinin ortasına ısınan marshmallow'u koyun ve şişi çekin. Bisküvilerin arasına nutella sürerseniz daha lezzetli oluyor bu da benim eklentim.

KOLAY MOUSSE

Yaklaşık 200-250 gram bitter çikolatayı ve 1,5 bardak kadar marshmallow'u karıştırıp ocağın üstüne koyun. İyice ertin. Üstüne, 1 paket krema koyup karıştırın.
Ayaklı bardak ya da kuplara bu karışımı dökün, arasına dilerseniz cevizle bir kat yapın. Dilerseniz ve evde hazır var ise kek ile de bir kat yapabilirsiniz.
Bunları istemiyorsanız, karışımı bardaklara dökün, buzdolabında soğutup servis yapın.


28.09.2011

ŞİPŞAK KRUASAN

İşte şipşak yapabileceğiniz ve arkadaşlarınıza hava atabileceğiniz bir tatlı tarifi. Kare milföy hamurlarından alın.

Ortadan kesip üçgen elde edin. Üçgenin geniş kenarının ortasına bir dikdörtgen ( büyük paketlerden alıp tane, tane kırarak kullanabilirsiniz) çikolata koyun. sararak kruasan biçimi elde edin. Bu işlemi dilediğiniz kadar tekrarlayın. Üstüne sürmek için bir yumurtayı kırın ve karıştırın. Milföylerin üstüne fırça ile sürün. Çok çabuk olacaktır. 175 derece 20 dakika yeterde artar bile.
u kısmı size kalmış.


27.09.2011

GECE PASTASI ( GECE YARISI ŞEKER KRİZİ TUTANLAR İÇİN )

Gece pastası dememin sebebi her evde bulunacak malzemelerle yapılması. Malzeme sınırı yok. Dilerseniz kahvaltıda da yapabilirsiniz.

1 yumurta
1 yemek kaşığı sıvı vanilya (yoksa bir paket Dr. Oetker vanilya) ama sıvısını tercih edin.
1 bardak süt

Bu malzemeleri birbiriyle iyice karıştırın, ortadan ikiye böldüğünüz tost ekmeğinin her iki tarafını bu sıvıda biraz bekletin ve içine sinmesini sağlayın.
Tereyağı ve biraz sıvıyağ koyuduğunuz tavada iki tarafı kızarıncaya kadar pişirin.

Dilerseniz ;
Üstüne ben marie olarak erittiğiniz çikolatayı dökün.
Ya da her iki tarafına pudra şekeri serpin, bir avuç sevdiğiniz meyve, birkaç damla limon suyu ve pudra şekerini blendırdan geçirip sos haline getirin üstüne dökün. 
İsterseniz ikisinin arsına çikolata koyup , üstüne meyve dilimleri serpin ya da tam tersini yapın. sonuç olarak elinizdeki malzemelerle yaratacağınız harikalar sizin hayal gücünüze kalmış

Basit ve harika bir lezzet.


26.09.2011
Soğuk günler başladı. Haydi sıcacık çikolatalı bir içecek, hemde meyveli olsun.

1 paket çikolata
1 yumurta beyazı
1 paket krema
1 adet muz
750 ml süt
1 avuç kavrulmuş kabuksuz badem ( dilerseniz )

1 paket çikolatayı benmari usülü eritin, içine 1 paket krema ilave edin.
Biraz besleyici olması ve aynı zamanda daha hacimli olması için, başka bir tarafta bir adet yumurtanın beyazını hızla çırpın ve beyaz bir köpük elde edin.( Beze yaparken yaptığımızgibi ). Bu karışımın içine 1 tane muz dilimleyin ve blendırdan geçirin. Dilerseniz, içine kabuksuz badem ekleyebiilirsiniz. Çikolata ve yumurta beyazını birbiriyle karıştırın. Sıcak süt ile bu karışımı iyice çırpın. En üste krem şanti dökün ve tarçın ya da kahve tozu serperek servis yapın.


23.09.2011

ÇİKOLATALI KROKAN  VE PASTA YEŞİM USULÜ

1 çorba kaşığı limon suyu
2 su bardağı şeker ( esmer şeker kullanabilirsiniz hoş oluyor, yoksa beyazda olur)
2 çorba kaşığı su
Dilediğiniz kuru yemişlerden bir bardak bütün olarak ( cevizi biraz bölmenizi tavsiye ederim. Bademi de soyulmuş alın ve biraz fırında kavurun.)
Çikolata ( Bitter, sütlü,beyaz, meyveli damak zevkinize kalmış)
Bir çay kaşığı konyak ya da bailey's
Dilerseniz taze veya kuru meyveler ekleyebilirsiniz.

Limon suyu, şeker ve suyu hafif ateşte devamlı karıştırarak kaynatın ve karamelize hale getirin. ( yani biraz kahverengileşsin ve yapış yapış olsun)
Karamelize olunca ( yani rengi kahverengiye dönünce) ateşten alın. Ve kuru yemişleri içine atıp karıştırın. Meyve ekleyecekseniz bu aşamada içine karıştırmalısınız.
Uzun bir tepsi ve ya borcamın üstüne yapışmaz fırın kağıdı serin.
Bu karışımı kaşıkla, bir seferde yenilebilecek büyüklükte dökün.
Seçtiğiniz çikolatayı benmari usulü eritin, içine konyağı ekleyin. Soğuttuğunuz ve sertleşen krokanları yarısına kadar batırıp, kuru yemişlerin görünmesini sağlayabilirsiniz ya da tamamen çikolatanın içine batırıp kaplayabilirsiniz.
Temiz bir yağlı kağıt koyup bunları üstüne dizin ve buzdolabında soğutup afiyetle yiyebilir ya da özel kutularda misafirliğe gittiğiniz dostlarınıza hediye olarak götürebilirsiniz. Kendi ellerinizle yaptığınız armağan her zaman daha kıymetli olacaktır.

PASTA

Tarifini iyi bildiğiniz herhangi bir keki kilitli kalıpta yapın. Ya da benim daha önce verdiğim çikolatalı tarifi kullanın. Pastanız kilitli kalıpta tam yuvarlak olacaktır. Pastayı bir süzme telinin üstüne koyun (  altınada tepsi yerleştirin ki süsleme yaparken akan çikolatalar orada biriksin) . Keki  ortasından iple kesin ve ikiye ayırın. Arasına benmari usulü erittiğiniz çikolata ve hazırladığınız krokanı  ( bu pastayı yapacaksanız kuru yemişleri daha küçük parçalara ayırmanızı tavsiye ederim.) yayın. Üstüne diğer parçayı kapatın. Benmari usulü erittiğiniz çikolatayı ( bu kez içine bir kaşık terayağı ve yarım kaşık margarin ekleyin. Parlaması ve katılaşması için) Tamamen pastanın üstüne kepçeyle dökerek yayın. Fazlası tel süzgeçten aşağıya akacaktır hiç dokunmayın ki pürüzsüz olsun. Ortasına krokan ile doldurun, kenarlarını krem şanti ile süsleyin Sıkma torbasına alıp küçük yan yana toplar yapın. Buzdolabında bekletin. Pastanın çikolatası donduktan sonra çevresine kurdele sarabilir ve madlen çikolatalarla süsleyebilirsiniz. Dilerseniz aynı tarifi cheesecake üstüne uygulayabilirsiniz. Ya da vanilya kremalı pasta ile yapabilirsiniz. Sonuç olarak hepsi harika olacaktır. Ama bizim konumuzçikolata olduğu için tariflerini vrmiyorum.

Afiyet Olsun.

22.09.2011
Çok basit bir içecek tarifi ile başlayalım.


GREAT COFEE CHOCLATE

( Bu isimlerin hepsi uydurma bilginize)

1 paket çikolata ( sütlü ya da bitter damak zevkinize kalmış )
1 paket krema
Süt
Tane kahve ( hoşunuza giden her tür kahveyi kullanabilirsiniz. Tchibo, starbucks ve daha bir çok yerden temin edilebiliyor)
Buz
Dondurma ( İsteğe göre)
Bailey's ( isteğe göre)
Konyak ( isteğe göre)

Çikolatayı benmari usulü eritin içine bir paket krema koyarak iyice karıştırın.
Blendıra bu karışımı, bir bardak sütü, bir avuç buzu ve dilediğiniz kadar tane kahveyi atın ve karıştırın.
Dilerseniz bu karışıma , konyak ve ya bailey's ekleyebilir ve akşam için zevkli kokteyller yaratabilirsiniz.
Tane kahveyi azar, azar eklemenizi öneririm damak tadınıza göre acılığını ayarlayabilirsiniz böylece.
Üstüne kremşanti sıkıp, toz kahve ve ya kakao eleyerek servis yapabilirsiniz.
Dilerseniz bu karışımı, buz koymadan bir kapta süt ile kaynatıp, kahveyi blendır ya da öğütücüden geçirip atarak da içebilirsiniz. Önerim üstüne bir top dondurma ekleyerek servis yapmanız. Sıcak ve soğuğun karışımı harika.


Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı