19 Aralık 2011 Pazartesi

BALLI PORTAKALLI RÜYA PASTA


Gerçekten rüya gibi bir kek ve pasta. Neden hem kek ? hem pasta diyeceksiniz. Şimdi tarifi veriyor ve merakınızı gideriyorum.


Kek İçin

200 gram şeker
200 gram tereyağı
200 gram un
5 yumurta
5 portakal
2 çorba kaşığı golden şurup bulamazsanız bal

Şurup için

200 gram şeker
200 gram su

Su ve şekeri koyup kaynatın. Portakalları, halka şeklinde, ince, ince  dilimleyin ve şerbetin içine atın. Karamelize olana kadar kısık ateşte pişmeye bırakın.
Diğer tarafta öncelikle tereyağı  blendırdan geçirin, üstüne şekeri ekleyin ve iyice birbirine geçene kadar bu işleme devam edin.
Yumurtaları, başka bir kapta iyice karıştırın, daha sonra, blendıra ekleyip karıştırmaya devam edin.
Bu aşamadan sonra, unu ekleyin. Kek kıvamına gelinceye kadar karıştırmaya devam edin.
Bu arada, portakallarınızı kontrol etmeyi unutmayın.
Kelepçeli kek kalıbının altına yağlı kağıt serin. Ve tereyağı ile yağlayın. Karamelize olan, portakal dilimlerinizi dilediğiniz gibi tüm altını kaplayacak şekilde dizin.
Üstüne hazırladığınız kek karışımını yayın. 180 derecelik fırında 30-35 dakika pişirin.
Kekiniz pişince, kelepçelerini çıkarın ve ters çevirerek servis yapın.  Servis yaparken yanına, vanilyalı dondurma koyabilir, üstünü portakal dilimi ile süsleyebilirsiniz.

Dilerseniz, iple tam ortasından kesin. Arasına lezzet sırlarında verdiğim temel pasta kremasından sürün. Pasta kremasının içine, bir miktar portakal kabuğu ve bir kaşık portakal suyu eklemeyi unutmayın.




AFİYET BAL ŞEKER OLSUN...







Yorum Gönder

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı