16 Aralık 2011 Cuma

PARMESANLI PEYNİRLİ SUFLE

Sufle deyince aklınıza çikolata gelenlerdenseniz, bir de bu tarifi deneyin. O la la ...

2 çorba kaşığı tereyağı
2  yemek kaşığı un
1 su bardağı sıcak süt
1/2 su bardağı krema
4 yumurta sarısı
5 yumurta akı
2 su bardağı rendelenmiş parmesan ya da kaliteli kaşar
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber

Un  ve tereyağını kavurarak işe başlayın. Pürüzsüz olana kadar karıştırarak kavurun. Isıttığınız sütün yarısını, yavaş yavaş ekleyerek karıştırmaya devam edin. Kabarcıklar çıkınca süt ve kremayı ekleyin ve yine karıştırmaya devam.
Bu işlemi 10 dakika kadar sürdürün. Daha sonra üstüne parmesan ya da kaşar peynirinizi ilave edin ve karıştırmaya devam edin. 4 yumurta sarısını, başka bir kapta iyice çırpın ve yavaş, yavaş yedirin. Karışımı ateşten indirin, ama karıştırmaya devam edin. Tuz, karabiber ve kırmızıbiber'i ekleyin. Biraz soğumaya bırakın. Soğuyunca;
Yumurta aklarını mikser'de çırpın kar haline gelince spatula ile çok karıştrmadan yumurta aklarını karıştırın. Bu sufle'nin kabarmasını sağlayacak , o yüzden kabarcıkları çok bozmamaya çalışın.
Sufle hamurunuz artık hazır. İyice yağladığınız, sufle kaplarına dökün. 20 dakika kadar ( fırına göre değişebilir) 200 derece ısı da pişirin. Tepsinin altına su kayarsanız çatlamasını önlersiniz.
Sadece salatayla ana yemek olarak, ağır bir yemekte, giriş ya da antre olarak, etin yanında kısaca çok değişik şekillerde sunabileceğiniz ensef ve gösterişli bir yemek...
Dilerseniz içine, dereotu, fesleğen gibi dilediğiniz yeşillikleri çok ince kıyım ekleyebilirsiniz. Taze yeşil soğan harika olur.

Her zaman söylediğim gibi '' Hayal Dünyanızla Sınırlı''


AFİYET BAL ŞEKER OLSUN...



Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı