3 Nisan 2012 Salı

TENCERE YEMEKLERİ & TAVUK PİRZOLA

Oğlumun en sevdiği tavuk yemeği tarifini sizinle paylaşmak istiyorum. Artık bloğuma pek az yazabiliyorum. Bir randevum iptal oldu ve 15 dakikam var. Bu yemeği sizinle hemen paylaşmak istiyorum.
Bu arada diyet yapma sağlıklı yaşa sitemi ziyaret etmenizi öneririm. Daha yeni başladım ama müthiş bilgiler paylaşacağım. Ara sıra bakıp kapatırsanız hayatınızı kolaylaştıracak şeyler bulabileceğinizi umuyorum.


1 paket tavuk pirzola
1 büyük soğan
2 adet sarımsak
1 çorba kaşığı iyi kalite riviera
1 tatlı kaşığı tereyağı ( dilerseniz koymayın koku için ekliyorum)
5 adet yeşil tatlı ( yada acı ) biber
2 adet kırmızı köz biber
1 bardak kırmızı şarap ( ya da 1/2 bardak iyi kalite kırmızı şarap sirkesi ) ( Dini inançlarınıza uygun değilse, eklemeyin)
4 adet Demko domates ( Çok kullanışlı, özellikle domates mevsimi değilse mutlaka tercih edin. )
4-5 adet kurutulmuş domates
1 tatlı kaşığı esmer şeker
Curry
Kimyon
Kekik
Kereviz Sapı baharatı ya da tazesi
Fesleğen tazesi ya da tozu
Zerdeçal tazesi ya da tozu
Tarçın

Yapması çok kolay, gayet sağlıklı ve  yemesi olağanüstü lezzetli. Tek bir püf noktası var. Ağır ateşte, mümkünse döküm tencerede çok yavaş pişecek. Yanına harika bir makarna ile çok hoş olur.
Soğanları soteledikten sonra biberleri ince şeritler haline keserek ekleyin onlarıda soteleyin. Kırmızı şarabı bu aşamada ekleyin ve alkolü çıkana kadar pişmeye bırakın. 10 dakika kadar. Sarımsaklarınızı ince dilimler halinde kesip ekleyin. Emin olun sarımsak kokusu gelmeyecek, sadece lezzet katacak.
Etleri hiç bir şey yapmadan direk ekleyin. Bir süre kapağını kapatın ve tüm lezzetin içine geçmesini sağlayın. Üstüne domateslerinizi taze ve kuru olarak ekleyin. Tüm baharatları ölçüsüz verdim canınız ne kadar istiyorsa ekleyin. Kalbinizin sesini dinleyin ve yemeğin kokusuna bakın. Güzel kokan yemek güzeldir. Burada tek istisna tarçın . Çok az koymayı ihmal etmeyin. Şekeri de baharat olarak kullandığımızı unutmayın.
Tencerenin kapağını kapatın ve 1 saat çok düşük ısıda pişmeye bırakın. Sakın su eklemeyin. Kendi lezzetiyle pişsin.

NOT: Bu yemeği aynı tarif ile çeşitlendirebilirsiniz. İçine mantar, pırasa, brokoli aklınıza gelen tadı yakışır dediğiniz herşeyi ekleyebilirsiniz. Ama bu haliyle yeterince besleyici ve şık. Üstelik kalorisi az, kollestrol derdi yok.
Dilediğiniz sebzeleri, yağlı kağıt içine yerleştirin, üstüne zeytinyağı tuz, limon suyu birazbaharat ( ne isterseniz serpiştirip,  fırına koyarak sote sebzelerle servis yapabilir yada bu sebzeleri alüminyum folyo ile sararak fırına koyup köz olarak sunabilirsiniz. Tercih size kalmış


AFİYET BAL ŞEKER OLSUN.

Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı