6 Nisan 2012 Cuma

60 GÜNDE İDEAL VÜCUT TARİFLERİ SEBZE ROSTO

Çok lezzetli , kolay garnitür ve ya yemek olarak kullanabileceğiniz basit bir tarif daha.

SEBZE ROSTO

Bu isim tabi ki uydurma. Ama çok hoş bence.
İhtiyacımız olan evdeki sebzeler.
Kaç kişilik yapacaksanız, her sebzeden o kadar adet kullanın
Havuç
Soğan
Sarımsak
Patates
Kırmızı köz biber
Sarı biber
Yeşil biber
Taze nane
Taze Fesleğen
Zerdeçal
Curry
Kimyon
Karabiber
Kırmızı pul biber
Taze kekik
Tuz ( mümkünse okyanus tuzu )
Dilerseniz kuşkonmaz, fasülye kısaca sevdiğiniz tüm sebzeleri şerit halinde keserek kullanabilirsiniz



Önce, haşlama suyu hazırlayalım.  Lezzet en baştan başlamalı. Suyun içine biberiye, nane , kekik atın ve bu şekilde kaynamaya bırakın. Su kaynadıktan sonra içindeki otları alın. Ve sebzeleri atın. Soğan ve sarımsakları kabuklarıyla atın.
Sebzeleri, bütün olarak 4 dakika kadar haşlayın. Her biri birbirinden farklı zamanda yumuşayacağı için başında durun ve yumuşayanları dışarı alın.
Dilerseniz, hiç haşlamadanda yapabilirsiniz. Ancak o zaman pişme seviyeleri farklı olacağından daha sıkı bir denetime ihtiyaçları olacak. Bu işlemi aynı anda fırına koyup, alabilmek için yapıyoruz.
Tüm sebzeler haşlanınca bir kabın içine alın. Üstüne sızma zeytinyağı, ezilmiş taze sarımsak, tüm baharatlardan sırayla dilediğiniz kadar ekleyin ve ellerinizle karıştırarak her tarafına iyice bulaşmasını sağlayın. İnanılmaz bir koku daha şimdiden geliyor olmalı.
Daha sonra tüm bu sebzeleri fırın tepsisine yerleştirin. Her tarafı kızarana kadar fırında 185 derece yaklaşık 20-25 dakika tutun. Arada ters yüzyapmayı unutmayın.
Dilerseniz yanına yeşil salata ve cacık yapın. Et yemeğinin yanında kullanabilirsiniz. Ancak ön yargılarınızı kırın ve ana yemek olarak bu menüyü deneyin.
İnanın az kalori inanılmaz bir lezzet ve mutlu bir gülümseme ile sofradan kalkacaksınız.

AFİYET BAL ŞEKER OLSUN.

Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı