Hristiyan inanışına göre, Hz. İsa'nın insan olmayı bırakıp, Tanrıya dönüşünü ifade eden en büyük bayramdır.
Paskalya bayramına en anlaşılır haliyle '' Diriliş '' diyebiliriz. Tüm hafta Hz. İsa'nın tutuklanması, çarmıha gerilişi, ölümü , ve dirilişini kapsar. Her yıl farklı zamanlarda kutlanır. Nisan ve ya Mart ayına denk gelir.
Orijinal paskalya ekmeğini hristiyan dostlarınıza her zaman yapabilirsiniz. Eminim, bu sunumdan ve onları düşünmenizden her zaman keyif alacaklardır. Bu yıl 6-9 Nisan arasında olduğunu da hatırlatayım.
1/2 su bardağı Patates suyu
1/2 çorba kaşığı şeker
1 paket yaş maya
1+1/2 bardak krema
1+1/2 bardak şeker
5 adet yumurta ( sarısını beyazını ayırın )
2 çorba kaşığı tereyağı
8 bardak un
2,5 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı limon
1/2 tatlı kaşığı vanilya
( Patates suyu çıkarmak çok kolay, ve bir çok yerde kullanabilirsiniz. Patatesi rendeleyin ve elinizle sıkın bu kadar basit. Patates suyunuz hazır. )
Süslemek için
Dr. Oetker pasta süsü
Dilediğiniz renklerde gıda boyası
Lop yumurta
Patates suyunu biraz ılıtın ve 1/2 çorba kaşığı şekeri eritin. Karışımın üzerine mayanın bir miktarını serpin bir süre bekletin.
Krema ve 1/4 su bardağı şekeri karıştırın. Yumurta sarısı çırpın, un ve mayanın yarısı ile birlikte krema karışımına ekleyin. Hep birlikte çırpın ve 45 dakika mayalanmaya bırakın. Yumurta beyazlarını çırpın.
Paskalya bayramına en anlaşılır haliyle '' Diriliş '' diyebiliriz. Tüm hafta Hz. İsa'nın tutuklanması, çarmıha gerilişi, ölümü , ve dirilişini kapsar. Her yıl farklı zamanlarda kutlanır. Nisan ve ya Mart ayına denk gelir.
Orijinal paskalya ekmeğini hristiyan dostlarınıza her zaman yapabilirsiniz. Eminim, bu sunumdan ve onları düşünmenizden her zaman keyif alacaklardır. Bu yıl 6-9 Nisan arasında olduğunu da hatırlatayım.
1/2 su bardağı Patates suyu
1/2 çorba kaşığı şeker
1 paket yaş maya
1+1/2 bardak krema
1+1/2 bardak şeker
5 adet yumurta ( sarısını beyazını ayırın )
2 çorba kaşığı tereyağı
8 bardak un
2,5 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı limon
1/2 tatlı kaşığı vanilya
( Patates suyu çıkarmak çok kolay, ve bir çok yerde kullanabilirsiniz. Patatesi rendeleyin ve elinizle sıkın bu kadar basit. Patates suyunuz hazır. )
Süslemek için
Dr. Oetker pasta süsü
Dilediğiniz renklerde gıda boyası
Lop yumurta
Patates suyunu biraz ılıtın ve 1/2 çorba kaşığı şekeri eritin. Karışımın üzerine mayanın bir miktarını serpin bir süre bekletin.
Krema ve 1/4 su bardağı şekeri karıştırın. Yumurta sarısı çırpın, un ve mayanın yarısı ile birlikte krema karışımına ekleyin. Hep birlikte çırpın ve 45 dakika mayalanmaya bırakın. Yumurta beyazlarını çırpın.
Limon ve vanilya kalan şeker, tereyağı, limon ya da portakal kabuğu rendesi ve yeterince suyu ekleyin. Çırpılmış yumurta akını ilave edin. Yumuşak hamur yapmak için, geri kalan unu da yoğurun. Hamur pürüzsüz olmalı. Hamur yavaş, yavaş yükselmeye başlayacaktır. Yoğurmaya devam edin. Hafifçe yağlanmış kaseye hamuru koyun ve iyice kapatın. İki katına çıkana kadar mayalanmaya bırakın.
Şekil vermek için hamuru üçe ayrın iyice açarak uzatın. Ve kocaman bir örgü yapın. Dilerseniz farklı şekillerde verebilirsiniz.
1 saat boyunca 250 derece de pişirin.
Çıktıktan sonra tam adetine uygun olsun isterseniz farklı yerlerine gıda boyasıyla boyadığınız yumurtalardan koyabilirsiniz. Dr. Oetker pasta süsleri ile renklendirebilirsiniz. Harika görünecek ve çok lezzetli olacak .
AFİYET BAL ŞEKER OLSUN.
Şekil vermek için hamuru üçe ayrın iyice açarak uzatın. Ve kocaman bir örgü yapın. Dilerseniz farklı şekillerde verebilirsiniz.
1 saat boyunca 250 derece de pişirin.
Çıktıktan sonra tam adetine uygun olsun isterseniz farklı yerlerine gıda boyasıyla boyadığınız yumurtalardan koyabilirsiniz. Dr. Oetker pasta süsleri ile renklendirebilirsiniz. Harika görünecek ve çok lezzetli olacak .
AFİYET BAL ŞEKER OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder