27 Nisan 2012 Cuma

KOLAY VOTKA KOKTEYLLERİ

Bu havada, en güzel içecek buz gibi bir kokteyl. Allah var ya, bazen diyorum, ya deli ol ya da hep sarhoş gez. Yoksa, bu dünyaya katlanmak bizim gibiler için zor.
Bizim gibiler kim mi? Pamuk prenses ve üvey annesi ve onun cadı kızları desem, siz bulursunuz artık gerisini.


MEYVELİ VOTKA BUZLARI

Dilediğiniz meyve ile dilediğiniz kadar votkayı blendırdan geçirin. Buz kalıplarına dökün ve aşağıdaki tariflerde içkilerinizin içinde servis yapın. Ya da meyve tabaklarını bu buzlarla soğutabilir eridikçe gelen lezzetle tabaklarınıza ayrı bir tat katabilirsiniz.
Kivi, çilek, böğürtlen canlı renkleriyle ve keskin tatlarıyla bu tarif için harika seçenekler olacaktır.

Pembe Rüya

1/2  lt Votka ( Absolut tercihimdir)
1 kilo böğürtlen
1 litre kırmızı ya da mor renkli meyve suyu

Tamamını karıştırın ve bir kaç gün beklemeye bırakın. Kırılmış buz ile servis yapın.
Meyveyi değiştirebilirsiniz. O zaman meyve renginde meyve suyu kullanın.
Dilerseniz hiç meyve suyu kullanmadan votka şişesinin yarısına kadar meyve doldurupta bekletebilirsiniz. Hafif, lezetli ve çok güzel kokan bir içkiniz olacak.

Sarhoş Kavun Dilimleri


Bir küçük kavun.
1/2 litre votka

Kavunu hiç kesmeden şırınga ile içine votkayı zerk edin ve 7-8 saat bekletin, dilimleyip , dondruma ile servis yapın.
Ya da içindeki sulu kısmı alın. Yuvarlak toplar çıkarın. Sulu kısma biraz votka ve buz ekleyerek blendırdan geçirin. Kavun toplarını şişe dizin. Hazırladığınız kavunlu votkayı martini bardağına alıp, kavun şişi içine yerleştirin. Nane ile servis yapın.

GÖKKUŞAĞI KOKTEYLİ

1 litre votka ( Kaliteli bir votkayı tercih edin )
1 kivi
5-6 çilek
1 yeşil elma
9-10 siyah üzüm
1 portakal
1-2 dilim ananas
2-3 tane karanfil
1 dal tarçın
1 tatlı kaşığı esmer şeker
1 litre karışık meyve suyu ( Alkol oranı az olsun isterseniz 2 litre hatta daha fazla koyabilirsiniz )
2 adet limon
1 demet nane
Bolca kırılmış buz ( blendırda kendiniz kırabilirsiniz )


Tüm meyveleri, iyice yıkayıp küp, küp doğrayın. Portakal kabuklarını da küp, küp doğrayın. Limon kabuğunu bir çay kaşığı olacak şekilde rendeleyin.
Doğradığınız meyveleri bir kaba koyun, üstüne bir limonun suyunu  ekleyip sulanana kadar bekletin. Karanfil ve tarçını ekleyip, iyice karıştırın. Esmer şeker ile nane yapraklarını iyice ezip birbirine yedririn. Ve ekleyin.
Üstüne içki ve meyve suyunu ekleyip geniş şeffaf bir kaba alın.
Dilerseniz servis yapmadan önce üstüne likör döküp yakabilirsiniz. Ancak bu yöntemi bilmiyorsanız denemeyin.
Bardakaları meyve dilimleri ve nane dalları ile servis yapın.


ÇİLEK BUZULU

Dilediğiniz kadar çilek
Dilediğiniz kadar vanilyalı dondurma ( AOÇ tercihimdir. Katkısız)
Ve buz
Votka

Çilek, dondurma ve buzları yavaş, yavaş ekleyerek milk shake kıvamında olacak şekilde blendırdan geçirin. Üstüne dilediğiniz kadar votka ekleyin. Servis yapacağınız bardağın kenarını , hafifçe ıslatın, çevirip pudra şekerine batırın. İçine pudra şekerini bozmadan içkinizi koyun. Kenarına bir tane çilek takın.
O la la....

Yanına cevizlerle süslenmiş şık bir peynir tabağı eklemeyi unutmayın.



AFİYET BAL ŞEKER OLSUN...



Yorum Gönder

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı