30 Nisan 2012 Pazartesi

BRÜKSEL LAHANASI TARİFLERİ

Brüksel lahanasını çok seviyorum. Aynı tarifleri normal lahanaylada yapabilirsiniz. Brüksel lahanası minik olduğu için görüntüsü daha şık, ama biraz daha pahalı ne yazık ki.  Çok sağlıklı minimum kalorili harika bir yiyecek. Aşağıdaki tarfler çok kolay umarım siz de benim kadar seversiniz.

BEBEK LAHANA ÇORBASI

Kişi başına 5 brüksel lahanası gibi düşünün ben bir kutu hazır pakete göre tarif edeceğim.
1 adet soğan
1 bardak et suyu
1 bardak süt
1 bardak su
1 kutu krema
2 kaşık un
1 diş sarımsak
Curry
1 kaşık sızma yağ

Tencereye sızma yağınızı koyun. İnce kıyım soğanlarınızı soteleyin. yumuşasın ama rengi değişmesin.
Üstüne bir başka kapta süt, et suyu ve su ile karıştırdığınız unu ekleyin. Ve karıştırmaya devam edin.  İçine sarımsak, curry, tuz ve karabiberi ekleyin. Dilerseniz brüksel lahanalarını daha önceden haşlayabilirsiniz. ( Benim gibi yoğun bir iiş yaşantınız var ise boş herhangi bir vaktinizde haşlayıp derin dondurucuya koymanızı tavsiye ederim işiniz kısalır.)
Eğer haşlamadıysanız çorbanın suyunu biraz fazla eklemenizi tavsiye ederim, haşlanma işlemi için. Meyaneli bir kıvam olmasını istiyoruz bunu unutmayın. Eğer fazla su koyduğunuza karar verirseniz çorba pişmeye yaklaştığında, kremayı eklemeden önce bir iki tatlı kaşığı mısır ununu çorbadan aldığınız sıvıyla seyreltip ekleyin, koyulaşmasını sağlayacaktır. Brüksel lahanalarınız pişince, bir kaç tanesini bütün olarak çıkarın. Diğer malzemeleri blendırla çırpın. Bütün parçaları dilşeğiniz büyüklükte kesip çorbaya ekleyin. En son kremayı koyup bir taşım kaynatın ve servis yapın.




PARMESANLI BRUKSEL LAHANASI


500 gram brüksel lahanası
1 çorba kaşığı tereyağı
1 avuç kavrulmamış badem
1 diş sarımsak ( Dilerseniz )
1 su bardağı parmesan ( ya da kaşar peniri )
Tuz
Karabiber
Dilerseniz kırmızı pul biber

Brüksel lahanalarını buharda ya da suda 15 dakika pişirin. Hemen buzlu suya alın ki renkleri yeşil kalsın. Ben tencerenin içine konulan elek şeklinde aparatı kullanarak buharda pişirmeyi tercşh ediyorum. Çok ucuz tavsiye ederim.
Tereyağını tavaya koyun, kahverengi olunca altını iyice kısın. Tuz ve biber atarak lezzetlendirin. Sarımsağı koyacaksanız bu aşamada rendeleyip ekleyin.
Bademleri ekleyin ve kavurun. Bademler kavrulunca parmesanı koyun çok az karıştırıp brüksel lahanalarını ekleyin ve sıcak olarak dilerseniz et, balık ve tavuk yemeklerinin yanında, dilerseniz giriş olarak ya da salata olarak servis yapın.


BRÜKSEL KAVURMA

Brüksel lahanası
Sızma Zeytinyağı
Rendelenmiş sarımsak
Tuz
Karabier
Dilediğiniz her tür baharat

Dünyanın en kolay yemeğini tarif ediyorum. Fırın tepsinize yağlı kağıdı serin. İyice yıkadığınız brüksel lahanalarınızı, yarıdan kesip gelişigüzel tepsiye yerleştirin. Üstüne zeytinyağı, tuz, sarımsak ve sevdiğiniz bütün baharatları abartmadan ekleyin. Fırına koyun üstleri kızarana kadar pişirin, 15. dakikada ters çevirip diğer tarafında kızarmasını sağlayın. Yaklaşık 30 dakika 180 derece.


BRÜKSEL GRATEN

1 kilo brüksel lahanası
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı sızma yağ
1 paket pastırma ( yaklaşık 250-300 gram )
2 küçük paket ya da 2 su bardağı krema
2 bardak parmesan yoksa kaşar peyniri
1 demet fesleğen
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Curry
Çok az taze zencefil
1,5 bardak blendırdan geçirilmiş ekmek kırıntısı


Bir kaseye krema, ince kıyım fesleğen, tuz ve karabiberi koyup karıştırın. Pastırmalarınızı iyice didikleyip küçük parçalar haline getirin ve tavada çok az bir tereyağı ile çok kısa süre kavurun.
Borcam ya da fırına dayanıklı herhangi bir kaba brüksel lahanalarınızı çiğden koyun.
Üstünü iyice kaplayacak şekilde parmesan ile kaplayın. Üstüne bir sıra pastırma koyun. Rendelediğiniz sarımsaktan ve diğer baharatlardan serpin. Hazırladığınız kremalı sıvıdan dökün. Elinizdeki brüksel lahanaları bitene kadar bu işleme devam edin.
En üst kata parmesan ve iyice kaplayacak kadar ekmek kırıntısı dökün. Fırınınızın cinsine göre20-30 dakika 180 derecede pişirin.


AFİYET BAL ŞEKER OLSUN...


Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı