30 Aralık 2011 Cuma

YILBAŞI TATLILARI VE EN TATLI NOEL BABA

Bugün yemek değil tatlı tarifi vermek istedim sizlere. Bir kaç, güzel tatlı. Geceyarısı için, sabahın ilk saatleri için. Ve pazar sabah kahvaltısı için. Çok zor tarifler vermeyeceğim. Çünkü, bu tip zamanlarda herkesin zaten çok işi olur. Zor birşeyler yapmak isterseniz keyfiniz bilir.

Ayrıca birde çorba tarifi eklemek istiyorum. Ailemle yaşarken, nereye gidersek gidelim sabah mutlaka tüm arkadaşlarımızla birlikte bizim evimizde buluşulurdu. Kişi sayısını yabana atmayın abilerim ve benim arkadaşlarım, ayrıca annem ve babamın arkadaşları. Neden mi ? Annemin saatlerce uğraşarak yaptığı olağanüstü işkembe çorbasını yemek için.
Normalde bendeniz işkembe lafına bile dayanamam ne yaparım ne yerim. Ancak Solmaz hanım öyle bir döktürürdü ki, hiç sevmeyenler en az iki tabak yerdi.
Annecim kulakların çınlasın. Babacım, sende her neredeysen çok özlendiğini eminim biliyorsundur. Seni çok seviyorum.


NOEL BABA ÇİKOLATASI

Hindistan cevizi ( Baharatçılardan alabilirsiniz.)
100 gram Krema
300 gram Beyaz çikolata
Badem ( İsteğe bağlı)

Bu tarifi daha önce yeşimce eğlenceli atıştırmalıklar yazımda vermiştim. Dilerseniz bakıp farklı aperatif tarifleri de alabilirsiniz.
Bugün tek fark şekli. Misafirlerimizi Noel Baba şeklinde hindistan cevizli toplarla karşılayacağız.
Yapması çok kolay, yemesi tabii ki müthiş. Noel babayı nasıl yapacağınızı anlatacağım. Tarifi uyguladıktan sonra üstteki gibi yapıp, konuklarınız gelir gelmez güel bir karşılama yapabilirsiniz.
Hindistan cevizi toplarını aşağıdaki tarife uygun olarak yapın. Bir miktar sıcak beyaz çikolatayı kenara ayırın, çünkü üst, üste koyarken çikolata ile yapıştırmalısınız. soğuk çikolata topları sıcakla birbirine yapışacaktır merak etmeyin.
En üste bir adet madlen çikolata koyun, bu şapkamızın alt kısmını oluşturacak. Üstüne elinizdeki meyvelerden, ananas, muz gibi artık ne varsa silindir şeklinde kesin, üstüne tarçın serpin ve işte şapkamız bitti. Bitter çikolatayı, bıçakla kırıp minik parçalar ayırın ve bunlardan düğme, ağız ve göz yapın. Burnumuzu adet olduğu üzere havuçtan yapıyoruz. Minicik kesip yerine yerleştirmeniz yeterli.  Gördüğünüz en tatlı noel baba bu değil mi?

Bu tarifte tam bir ölçü veriyorum ama canınız ne kadar istiyorsa, ona göre ayarlama yapın. Siz de benim gibi , hindistan cevizi hayranı iseniz bu tarife bayılacaksınız.
Zaten, çok kolay.
Bir kaba, hindistan cevizini boşaltın mesela 1 su bardağı ile başlayın. Ama yarım kilo kadar hindistan ceviziniz hazır olsun çünkü dış kaplamasına da kullanacağız.
Bir paket beyaz çikolatayı, bıçakla iyice kırıp parçalayın ve üstüne ocakta ısıttığınız ve evde varsa içine bir kaç damla vanilya ekstresi ya da bir çay kaşığı toz vanilya koyduğunuz, bir küçük paket kremayı ilave edin.
Bu karışımı hindistan cevizinin içine yavaşça boşaltın. Kabın içinde, elinizle şekil vereceğiniz katılıkta bir malzeme olmalı, buna göre çikolata ve ya hindistan cevizi ekleyerek ayarlayın.
Bir başka kaba, yine hindistan cevizi koyun. Yuvarlak toplar haline getirdiğiniz malzemenizin içine birer tane badem koyun. Üstünü hindistan cevizi ile kaplayın. Eğer elinizde varsa, gerçek hindistan cevizi de rendeleyebilirsiniz. Çok hoş olur.
Tamamı hazır olunca, buzdolabına kaldırın. Ama sabredemezseniz dolaba koymadan bir tane ağzınıza atın.


ÇİKOLATALI YULAF TOPLARI


Atıştırmak için harika ve hafif bir tarif, bütün gece yiyecekleriniz düşünülürse böyle birşeylerin ortalıkta durması sizi biraz frenliyebilir . Tarifini daha önce vermiştim Yulaf'a tıklayıp ayrıntılı tarife gidebilirsiniz.



YILBAŞI SABAHI HARİKA BİR PAZAR KAHVALTISI


Sabah uyanmışsınız, belki çok geç yattığınız, belki fazla alkol aldığınız, belki de gürültüden başınız ağrıyor. sizi ne mutlu eder.
Kesinlikle harika bir pazar kahvaltısı. Sabah saat kaç olursa olsun, mutlaka kahvaltınızı yapın. 2012'ye harika görünüşlü, tatlı mı tatlı, sıcacık bir kahvaltıyla başlayın ki yılınız hep talı geçsin.
Pancake kelimesine tıklayarak tarifin ayrıntı ve çeşitlemelerine ulaşabilirsiniz. Benim önerim çilek reçeli. Çikolata sosuna da hayır demem. Hele arasında ceviz parçaları ve muz varsa. Bal, muz ve ceviz üçlüsüde olağanüstü olur. Tek başına bu görüntü bile yetecektir.


MARSHMALLOW LOLİPOP

Dilediğiniz boyda , dilediğiniz kadar marshmallow
Dilediğiniz kadar bitter erimiş çikolata
Plastik çubuk ( Metro'da satılıyor) ya da kürdan.
Dr. Oetker Pasta süsleri
Fındık, ceviz şanfıstığı küçük parçalar halinde

Süper kolay tatlı tarifime özellikle çocuklar bayılacak. Gerçi bende çok seviyorum ama !
Marshmallow'ları bulabildiğiniz bir sopanın ucuna takın. Erittiğiniz çikolataya batırın.
Tabakların içine, ceviz, pasta süsleri, küçük şekerler koyun. Çikolatalı marshmallowları bu materyallere batırıp, çeşit, çeşit lolipoplar elde edin. Çok lezzetli bir tatlı atıştırmalık.

Mutlu, tatlı, hasetten, haristen, hayırsızdan uzak bir yıl geçirmenizi dilerim. yüreği temiz olanalara Allah, dilel kapılarını hep açık tutsun. diğerlerini de iyilerden, fersah, fersah uzak tutsun.


AFİYET BAL ŞEKER OLSUN...

3 yorum:

Unknown dedi ki...

Harika görünüyorlar harika..
Ellerine sağlık canım..
Sevgiler.
Takibindeyim.

Sheydosh dedi ki...

Bunlar gördüğüm en ilginç, en pratik ve en eğlenceli tarifler! Ellerinize sağlık.

sarımutfak-hande dedi ki...

çok ama çok güzeller ellerinize sağlık

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı