29 Aralık 2011 Perşembe

YILBAŞI İÇİN FIRINDA KOLAY TAVUK & PATATES


Bir büyük ya da bir kaç küçük tavuk yani piliç
4 dal üzüm beyaz ve siyah
2 büyük soğan
2 diş sarımsak
2 bardak beyaz şarap
5-6 kurutulmuş domates
Tuz
Karabiber
Tereyağı
Taze Kekik


Fırını 185 dereceye ayarlayıp, önceden ısıtın. Fırın tepsinize, ayıkladığınız tüm üzüm tanelerini serin. Üstüne, irice doğradığınız soğanları ve bir kaç parçaya ayırdığınız sarımsaklarınızı atın.  Kurutulmuş domatesleri ikiye kesin ve ekleyin. Beyaz şarabı ekleyin.
Tavuk ve ya tavuklarınızı yerleştirin. Tavukların içine, fırına yerleştirdiğiniz malzemelerin aynısını koyun.  Üstlerine, minik parçalar halinde, her yere gelecek şekilde tereyağı koyun. Tuz , karabiber ve taze kekiği ekleyip fırına verin.

Ara sıra çıkarıp, derisine eriyen fırın tepsisine süzülen,  soğan ve üzümle oluşan sos ile fırçalayın. Fırında , yaklaşık 2 , 2,5 saat pişirin. Fırınınıza göre bu süre düşebilir.
Tavuğunuzu servis ederken üstüne parmesan rendelemeyi unutmayın. İster bütün, ister parçalayarak sofraya götürebilirsiniz. Taze fesleğen ve roka yapraklarıyla yatak yapıp servis yapabilirsiniz.
Yeter ki tepside kalan harika sosu üstüne dökmeyi unutmayın. Bütün aroma orada.
Muhteşem bir lezzet ...

BİBERİYE VE KEKİKLİ PATATES

Dilediğiniz kadar taze patates
Biberiye
Taze kekik
Zeytinyağı
Tuz

Patatesleri fırçayla iyice yıkayın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Yarıdan kestiğiniz kabuklu patatesleri gelişigüzel içine atın. ÜStüne iyi kalite sızma yağ gezdirin. Bir kenarda taze keik ve biberiyeyi bıçakla keserek  iyice birbirne karıştırın. Patateslerin üstüne serpin. Bir miktar taze kekik ve biberiyeyi tane olarak serpin. tuzlayın ve elinizle patatesleri iyice karıştırın. Altın sarısı olana dek 185-200 derece fırında pişirin. Tavuğunuzun yanında enfes bir garnitür olarak servis yapın.



AFİYET BAL ŞEKER OLSUN...

Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı