22 Eylül 2011 Perşembe

PAN CAKE LEZZETLİ TATLI VE KAHVALTILAR


Pancake, kahvaltılarda ailece yemekten zevk aldığımız bir lezzet. Muhteşem, minik, kabarcıklı hamur tabaklar. Bugün size tatlı tarifleri vereceğim. Ancak peynir , domates ve salatalıkla harika tuzlu pastalar oluşturabilirsiniz. Unutmayın.
Krepin bir farklı versiyonu olarak bakabilirsiniz aslında.

3 yumurta
3 yemek kaşığı tereyağı
1 bardağı oda sıcaklığında süt
1 su bardağı oda sıcaklığında su
2 çorba kaşığı şeker ( bu tatlı yapacağınız tarifler için geçerli )
1 fiske tuz
1 paket kabartma tozu
1 vanilya
1 çay kaşığı karbonat
1 çorba kaşığı sıvı yağ

Süt, su,tereyağı, şeker ve yumurtaları karıştırın. Kuru malzemelerin hepsini bir eleğe dökün ve hep birlikte karıştırın. Bunları sıvı malzemelerin üstüne dökün. İşte pancake hazır. Bir süre bekleterek kabarcıkların azalmasını sağlayın. Vaktiniz var ise buzdolabında.
Eğer şekilli pişirmek istiyorsanız çelik kalıpları ısıtılmış ve sıvı yağ döktüğünüz kabın içine koyun ve hazırladığınız hamuru kalıp içine dökün. Yok yuvarlak yapacaksanız, kepçeyle küçük yuvarlaklar şeklinde dökün ve mümkünse, yuvarlakların çapını aynı tutmaya çalışın.

Hiç bir şey yapmadan bu şekilde kullanabileceğiniz gibi, basit ama çok keyifli aperitif ve tatlılar yaratabilirsiniz. Bir kaç tarifi ben vereceğim gerisi her zamanki gibi hayal gücünüze kalmış Unutmayın, tekniği bildiniz mi onlarca çeşit farklı ürün çıkarabilirsiniz.



REÇELLİ VE MEVSİM MEYVELİ  PANCAKE

Mevsim meyveleri ( çilek, muz, şeftali)
Hindistan cevizi
Pudra Şekeri

Pancake'lerin arasına kullanacağınız mevsim meyvelerinden birinin ya da sevdiğiniz herhangi bir reçeli sürün. Mevsim meyvelerinden ince dilimler keserek koyun. Dilediğiniz kadar katlı yapın. En üstünü yine reçel ve meyvelerle süsleyin dilerseniz, hindistan cevizi serperek dengeyi sağlayabilirsiniz. Görüntüsü de gayet şık olur.



ÇİKOLATALI DONDURMALI RÜYA PANCAKE

1 paket çikolata ( yaklaşık 100-120 gram) ( sütlü yada bitter isteğinize kalmış)
1 kaşık tereyağı
1/2 paket hazır krema
Vanilyalı dondurma
Bir avuç kadar soyulmuş kavrulmuş badem
Bu tarifte dilerseniz hamuru yaparken kakao ekleyebilirsiniz.

Bu 3 malzemeyi, benmari usulü eritin. Tahta kaşıkla karıştırıp, tadlarının  iyice birbirine geçmesini sağlayın. Pancakelerin arasına bu malzemeyi sürün . Üstüne kavrulmuş badem ekleyin. Böyle dilediğiniz kadar kat yapın. En üste aynı işlemi uygulayıp servis yapın.


TÜRK USULÜ ŞERBETLİ CEVİZLİ PANCAKE TATLISI ( Bu tarif ve isim tamamen benim uydurmamdır) ( Taklitlerimden sakınınız.)

Yumurta
Sıvı yağ
Şeker
Su
Ceviz


Malzeme miktarı vermiyorum dilediğiniz kadar kullanabilirsiniz. Hepimiz tatlı şerbeti yapmayı biliriz. Su ve şekeri kaynatın. İçine biraz limon suyu atmanız hoş bir aroma katacaktır. Pancake leri yumurtaya bulayın ve kızgın yağda çok kısa bir süre kızartın. Ve hemen soğuttuğunuz şerbetin içine atın. Üstüne bolca ceviz serpin. Oldukça kalorili ama çok lezzetli olacaktır.


BALLI KAYMAKLI CEVİZLİ LEZZET BOMBASI

Bal
Kaymak ( lütfen iyi kalite olsun)
Ceviz

Bizimkilerin kahvaltıda yemeyi en sevdiği tarif diyebilirim. Bu nedenle oğlumda eşimde kilolu biraz. Güzel yemeklere hayır diyemiyorlar.
Pancake lerin üstüne kaymak, bal ve ceviz koyuyorsunuz. Afiyetle yiyorsunuz.


ORMAN MEYVELİ PANCAKE

Orman meyveleri
Esmer şeker
Krema
Dondurma

Orman meyvelerinin bir kısmını şekerle karamelize hale getirin, bu işlemi ilk kez yağıyorsanız yakmamak için gerekirse biraz su ekleyebilirsiniz . Meyvelerin üstüne, hemen hemen aynı oranda esmer şeker koyarak bu karışımı elde etmeniz mümkün. Parlak bir renkte olmasını istiyorsanız, bu şekilde bırakın, ama dilerseniz içine bir paket krema ekleyerek farklı ve güzel bir lezzet katabilirsiniz. Her iki durumda da, sosu yaptıktan sonra blendırdan geçirin ve daha sonra içine kalan meyvelerinizi ekleyerek bir kısım meyveyi sosta kullanırken , bir kısım meyveyi hiç dağılmadan diri ve ağıza gelir şekilde bırakmış olacaksınız. bu şekilde hem lezzeti hem görüntüsü harika olacak. Pancake dilimlerinin arasına bu karışımı sıcak yada soğuk olarak koyabilirsiniz. Bu tercihinize kalmış En üste akşam yemeklerinde vanilyalı bir top dondurma ekleyin ve üstüne sostan dökün, yanına bir dal taze nane koyarak süslemenizi tamamlayın. Sabah kahvaltılarında ya da akşam beş çayında dondurmasız da servis yapabilirsiniz.


AFİYET BAL ŞEKER OLSUN...










Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı