27 Temmuz 2011 Çarşamba

YEŞİMİN YULAF ÇEŞİTLEMELERİ

Sizde benim gibi yulaf sevmeyenlerdenseniz bu tarifleri deneyin. Bunları kendim uydurdum. Nasıl mı? Deneyerek tabi ki . Sevdiğim tadlarla sevmediklerimi karıştırdım bunlar çıktı ve harika oldu.


Yulaflı meyveli cevizli çikolata topları;

Dilediğiniz kadar yulaf ( ilk denemenizde bir bardak kadar kullanmanız yeterli kıvama göre arttırıp azaltın.)
Üstüne aynı oranda kırılmış ceviz,
Eğer uzun süre dayanmasını istiyorsanız kuru meyveler, ( kayısı, kuru üzüm ne isterseniz)
Eğer hemen yiyip bitirecekseniz taze meyveler ( ananas, çilek, şeftali vb gibi)
Süt
Bitter çikolata
Hindistan cevizi
Pudra şekeri


Bu tarifin kalorisiz ve besleyici olmasını istediğim için, tereyağı kullanmıyorum. Eğer dilerseniz çikolatanın içine bir miktar tereyağı koyarak daha da lezzetli hale getirebilirsiniz.
Blendıra yulaf, ceviz, meyveleri atın ve karıştırın üstüne azar, azar yuvarlayabileceğiniz kıvama gelene kadar süt ekleyin.
Bir kapta benmari usulü bir, iki paket çikolata eritin içine dilerseniz tereyağı, dilerseniz bir miktar krema koyarak ganaj yapın.
Yulaf toplarınızı kaşıkla alarak yuvarlak şekil verin, yada elinizde yuvarlayın.
Bu topları çikolatanın içine atın, iyice çikolata ile karıştırın, yağlı kağıdın üstüne alın.
Üstüne dilerseniz hindistan cevizi, kakao tozu, pudra şekeri ya da ceviz serpin.
Buzdolabında katışana kadar bekletin.
Dilerseniz kendi hazırladığınız kutularda sevdiklerinize hediye olarak götürün harika olacağından emin olun.

MÜSLİ

Belndırdan geçirdiğiniz yulaf, meyve, ceviz karışımını sabah kahvaltılarında süt ve dilerseniz bir kaşık bal ile karıştırıp öğün olarak yiyebilirsiniz. Ve kuru meyvelerden yaptığınız karışımı dolapta uzun süre saklayabilirsiniz.

YULAFLI MEYVELİ KEK


Hazırladığınız karışımla yapacağınız kek hem lezzetli, hem hafif olacak.

Bir bardak un
Bir bardak yulaflı, meyveli, cevizli karışım
3 yumurta
1 Buçuk su bardağı toz şeker
1 Su bardağı yoğurt yada süt
1 Su bardağından 1 parmak az sıvı yağ
1 paket Kabartma Tozu
1 paket vanilya ya da bir kaç damla vanilya ekstrası ( Dr Oetker)
Dilerseniz, aynı keki çikolatalı yapabilirsiniz, bunun için 1 paket, yaklaşık 150 gr çikolatayı benmari usülü eritin ve undan önce karışıma ekleyin. 2 çorba kaşığı kakao ile birlikte.

Yumurtaları çırpma kabına alıp köpürünceye kadar çırpın.
Şekeri ekleyin ve krema kıvamına gelinceye kadar çırpın, yoğurdu ( veya sütü) ve yağı ekleyerek çırpmaya devam edin.
Un’u, kabartma tozunu, vanilyayı karışımın üzerine eleyin ve bir kaşık yardımıyla karıştırın, sonra homojen bir karışım elde edinceye kadar mikser ile çırpmaya devam edin.
yulaf karışımını hamura ekleyin, iyice dağılıncaya kadar çırpın.
Yağladığınız kalıba, toz şeker serpin ve karışımı kalıba dökün, önceden ısıttığınız fırına verin, üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika kadar pişirin, fırının altına su dolu bir kap koyarsanız kekiniz çatlamaz.

YULAFLI MEYVELİ KURABİYE



1 bardak yulaflı meyveli cevizli karışım
1 bardak un
1 bardağın 4/3 ü kadar pudra şekeri
Vanilya esansı yada bir paket vanilya
150 gr  tereyağı
Bu tarifi 150 gr çikolatayı benmari usulü eriterek çikolatalı yapabilirsiniz.

Hepsini blendırda karıştırın.
Kıvamına göre malzemeleri arttırıp azaltabilirsiniz yeter ki azar, azar koyarak başlayın.
Hamuru strech filmle boru şekline getirin ve bir süre buzdolabında bekletin.
Dilerseniz bir kaç günde bekletebilirsiniz.
Fırını 170 dereceye getirin.
Tepsiye yapışmaz kağıt serin ve kurabiyeleri dilimleyerek tepsiye serpin.
İsterseniz üstüne pudra şekeri yada ceviz serpebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı