26 Temmuz 2011 Salı

ENFES BİR TAVUK GÜVEÇ ÜSTÜ KREMALI HAMURLA KAPLI

Öncelikle hamuru hazırlamanızı tavsiye ederim. Böylece siz diğer malzemeleri hazırlarken, hamurda dinlenmiş olur.


Hamur için ;

Küçük bir kase minik, minik dogranmış oda sıcaklığında tereyağı ( 250 gr kadar )
Bir o kadar krema peynir ( 250 gr kadar mascarpone kullanmanızı tavsiye ederim.)
Blendıra atın ve karıştırın.
Üstüne 1,5 fincan un ekleyin karıştırmaya devam edin.
Toz parmesan kıvamına gelince blendırdan çıkarın.
Bir yumurta sayısı ve yeter miktarda su koyup ( azar, azar ekleyin) iyice yoğurun.
Strech filme sarıp buzdolabına kaldırın.

Güveç için;
Kanat ve but parçaları dilediğiniz kadar
Sarımsak
Havuç
Kereviz
Soğan
Patates ( Sonradan eklenecek)
( Dilerseniz patates yerine balkabağıda koyabilirsiniz ama pek bulunmuyor. )


Tencereye sıvı yağınızı koyun. Üstüne bıçakla ezdiğiniz 2-3 adet sarımsağı atın ve esansını vermesini bekleyin.
Daha sonra küp, küp doğradığınız malzemeleri atın ve soteleyin.
Sotelenince tavukları ekleyin, tavuklar derisiz olsun.
Üstünü kaplayacak kadar tavuk suyu koyun ve kapağını kapatın 30 dakika pişirin.
Tavuk pişince, suyunu bir kaba süzün.
Tencereye 4 yemek kaşığı tereyağı ve un koyup kavurun, üstüne pişirdiğiniz tavuktan ayırdığınız suyu ekleyin ve koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Eğer fazla koyu olursa, tavuk suyu ya da biraz su ilave edebilirsiniz.
Bu arada patatesleri küp, küp doğrayın tuz ve yağ ile marine edip fırına koyun ve biraz kızartın.
190 derece fırında 20 dk yeterli.
Patatesleri ayırdığınız tavuklu malzemenin üstüne ekleyin.
Güvece tüm malzemeyi koyun.
Üstüne hazırladığınız sosu ekleyin.
En üste dolaptan çıkarıp iyice açtığınız hamuru ekleyin.
Hamura delikler açmayı unutmayın çünkü patlar.
Üstüne yumurta sürün. Fırında 30 dakika 190 derecede pişirin.

AFİUYET BAL ŞEKER OLSUN...





Yorum Gönder

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı