25 Temmuz 2011 Pazartesi

YAZ AYININ KEYFİ MANGAL...


Dilediğiniz etleri alın bonfile, kanat, köfte, sucuk ne isterseniz.
Kırmızı ve beyaz etleri, biber salçası, domates rendesi, bira ve baharatlarla marine edip biraz dolapta bekletin.
Domates, biber, kırmızı biber, patlıcan, mantar, patatesleri yıkayın ve hazır edin.
Bolca yeşillik yıkayın ve dilediğiniz türde bir salata hazırlayın.
Mangalı yakın, yada elektrikli mangal kullanın.
Önce sebzeleri kızartın alimünyim folyoya sarıp bekletin ki soğumasın.
Közlediğiniz patlıcanların kabuklarını soyun içine varsa parmesan, tereyağı, sarımsak ve tuz ekleyerek bıçakla iyice ezip harika bir salata oluşturun. Garanti ediyorum bayılacaksınız. Dilerseniz içine közlenmiş kırmızı biberde koyabilirsiniz.
Patatesleri közleyip, ortadan ikiye ayırın içine tereyağı, krem peynir, tuz karabiber koyup bekletin.
Mantarları tuz ve zeytinyağı ile marine edin ve ince ince kesin iyice kızarana kadar mangalda bırakarak mantar cipsleri hazırlayın bu cipsleri, salatanın üstüne koyun.
Şimdi etleri pişirmenin zamanı, diğer tüm hazırladıklarınızla sofrayı donatın. İçkilerinizi açın ve etler kızardıkça servis yapın.

AFİYET BAL ŞEKER OLSUN.

Yorum Gönder

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı