21 Temmuz 2011 Perşembe

KARİDESLİ OMLET

Birkaç gündür yemek yemediğim için yemek tarifide yapamadım. Ancak az da olsa varolan takipçilerimden özür dilerim. Bugün başlıyoruz ve mümkün mertebe aksatmadan devam edeceğim.


 
Omlet hem uzun kahvaltılarda, hemde aşağıdaki tarzda yapıldığında antre hatta ana yemek olarak servis edilebilecek kolay ve besleyici bir lezzet.

Omlet yaparken iki yöntem kullanabilirsiniz.

1. Beyazları kişi sayısı kadar atıp,  sadece bir tane yumurta sarısı ekleyebilirsiniz ki, bu kalorisini oldukça düşürür.
2. Eğer kalori derdiniz yok ise, yumurtaların hepsini bir kaba koyun ve benim önerim içine bir tatlı kaşığı kaymak atıp iyice çırpın. Kaymak kremalı enfes bir lezzet verecektir.
İçine dilediğiniz baharat ve otları ekleyebillirsiniz taze nane ve fesleğen favorilerim tavsiye ederim.

Omletinizi dilediğiniz sayıda yumurtayı çırparak hazırlayın, dilerserniz dediğim gibi kaymak ayrıca rendelenmiş parmesan koyabilirsiniz.

Bir tavaya bir miktar yağ dökün ve sarımsakları soteleyin, üstüne rendelediğiniz domatesleri ekleyin. En son karidesleri koyun ve dilediğiniz baharatlandırın. Tuz, Kırmızıbiber, karabiber, curry  ne isterseniz. Bu sizin damak tadınıza kalmış.

Omletinizi rulo yaparak tavadan alın ve tabağa koyun. Ortasını bıçakla keserek boşluk yaratın ve karideslerinizi bu boşluğa koyun. Üstüne tavadaki sosu dökün ve taze nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.

AFİYET BAL ŞEKER OLSUN...


Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı