18 Temmuz 2011 Pazartesi

ŞAHANE BAHARAT SOSLU T BONE ve PARMESANLI PATATES

Kırmızı et, ülkemizde özellikle beyler tarafından, çok tercih ediliyor. İşte bu tarif tam onlara göre.



T bone ( T şeklinde bir kemiğin etrafındaki et olduğu için bu ismi alıyor.) Kasabınızdan özel olarak isteyin.
2 çorba kaşığı esmer şeker
Biraz kırmızı biber ( Acı seviyorsanız dilediğiniz kadar atabilirsiniz. Sevmiyorsanız sadece baharatlamak için katın.)
3 çorba kaşığı deniz tuzu

Bu malzemeleri blendırdan geçirin. Üstüne bir çay kaşığı sarımsak ekleyin. Ve biraz daha çırpın. bu karışımla eti iyice ovun.
Strech filme eti sarıp mümkünse bir gün dolapta bekletin.
Etleri pişirmeden önce dolaptan çıkarıp oda sıcaklığına gelmesini sağlayın.
Izgaranızı ısıtıp yağlayın.
Etin her iki tarafını da sevdiğiniz şekilde pişirin. Eğer çok pişmiş seviyorsanız kısık ateşte uzun süre pişirmelisiniz.
Et pişince hemen servis yapmayın, 10 dakika bekletin böylece kestiğinizde suyu içine dağılmış olacağı için akmaz ve lezzeti içinde kalır.
Unutmayın, ne tür et yaparsanız yapın, bir süre dinlendirmeden sakın servis yapmayın yoksa bütün lezzeti akar gider.
Etin yanına daha önce tarif ettiğim garnitürlerden herhangi birini yapabilirsiniz. Ya da aşağıdaki tarifi uygulayın.

PARMESANLI PATATES


Misafir sayınıza göre patates
Bolca parmesan peyniri

Patatesleri çok ince yuvarlak olarak dilimleyin ( Arkadan bakınca diğer tarafı görünecek kadar ince olmalı ). Tavaya zeytinyağı koyup patates halkalarını yuvarlak daire olacak şekilde dizin.
Üstüne bir kat bolca parmesan. Bir daha patates ve yine parmesan en üstte patates olacak şekilde dizmeyi bitirin.
Aralara isteğinize göre karabiber ve tuz ekleyin.
Bir tarafı pişince diğer tarafını çevirip o bölümünde pişmesini sağlayın. Çevirmekte zorlanıyorsanız bir başka tavaya ters çevirin.
Ve iki tarafı da pişince fırına koyun.15 dakika 180 derece fırında pişirin.
Etin yanına dilimleyerek servis yapın.



AFİYET BAL ŞEKER OLSUN...

Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı