15 Temmuz 2011 Cuma

POLENTA ( YEMEKLERİN YANINA ÇOK GÜZEL GİDİYOR )

Mısır unu ( Sıvı malzemelerin 3/1 'i oranında koymalısınız, arttırıp azaltabilirsiniz )
2 bardak su
1 bardak süt
Defne yaprağı
Tuz
Mascarpone yada benzeri bir peynir


Malzemeleri tencereye koyup kaynatın. İçine bir kaç tane defne yaprağı atın. Tuz ekleyin.
Bir kaç çorba kaşığı mascarpone ekleyin, kıvamına göre arttırıp azaltabilirsiniz.
( Mascarpone'a en çok benzeyen peynir yağlı beyaz ve krema peynirler )
İçine sevdiğiniz baharatları ekleyebilirsiniz. Seçim size kalmış.
Adaçaynız varsa biraz ekleyin keyifli bir tad katacaktır.
Borcamın içine strech film yayın ve karışımı dökün. Buzdolabında bir süre soğutun. Katı hale geldiği zaman çıkarıp kalıpla yuvarlaklar çıkarın. ( Hazır kalıbınız yoksa, su bardağı kullanabilirsiniz.)
Bir tencereye yağ koyup kızdırın ve kalıp kestiğiniz polentaları kızartın. Üstüne parmesan ve taze nane ile etlerin yanında servis edin. Çok hoş bir lezzet çok seveceksiniz.
Dilerseniz polentaları küçük fırın kaplarına koyup, cup cake şeklinde pişirebilir, ya da üstüne kıymalı, pastırmalı malzeme hazırlayarak tek başına aperatif olarak servis yapabilirsiniz.
Bir kaç gün dolapta kızartmadan bekletebilirsiniz. Bu yüzden dilerseniz vaktiniz olduğunda hazırlayıp dolaba koyun. Acil bir misafir geldiğinde hemen kullanın.

AFİYET BAL ŞEKER OLSUN.
Yorum Gönder

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı