28 Temmuz 2011 Perşembe

SALATA ... SALATA... SALATA

Bugün size olabildiğince lezzetli, yapması bir o kadar kolay salata tarifleri vermeye çalıştım. Umarım seversiniz.
Yeşillikleri deli gibi yıkayın, sirkeli suda ve mümkünse meyve sebze dezenfekte eden bir materyalde bekletin. Yeşillikler sağlık katıyor ama zirai ilaçlardan ötürü iyi temizlenmez ise aynı sebzeler öldüredebilir. Özellikle bağışıklık sistemi zayıf insanları.
Manavlarda çiçeği üstünde harika fesleğenler, tazecik naneler, mis gibi kuzu kulakları, semizotu, marul, roka her şey var.
Dilediğiniz otları temizleyin, iyice kurulayın üstünde su kalırsa salatanın tadı kaçar çünkü.

Roka Salatası


Roka ( dilimlemeyin büyük yaprak olarak bırakın)
Mor soğan
Rokfor
Sızma İyi Kalite Zeytinyağı
Limon
Zeytin ezmesi
Hardal
Tuz

Normalde rokfor peynirini sevmem ama bu tarifte çok güzel oluyor.
Rokaları tabağın altına gelişigüzel yayın. Üstüne yuvarlak dilimlediğiniz mor soğanları bolca atın. Üstüne Zeytinyağı ile ezdiğiniz ve üstüne limon suyu tuz kattığınız sosu dökün.
Dilerseniz sosunu rokforsuz yapıp, Üstüne ince dilim parmesan doğrayın bu harika olacaktır.
Nar ekşisi ya da balsamik sirkede ekleyebilirsiniz zevkinize kalmış.

Karışık Yeşillik Salatası

Bu salatanın içine, yıkayıp kuruladığınız roka, nane, fesleğen, marul, kıvırcık, kuzu kulağı kısaca bulabildiğiniz tüm yeşillikleri ister bütün, ister ince dilimleyerek atın. Üstüne yıkadığınız meksika fasulyelerini yada soyaları atın. ( İglo'nun taze soyası çok güzel tavsiye ederim.)
Zeytinyağı, zeytin ezmesi, limon ve tuzu karıştırıp üstüne dökün. dilerseniz en üste parmesan rendeleyin.
Nar ekşisi ya da balsamik sirkede ekleyebilirsiniz zevkinize kalmış.

Deniz Mahsulleri Salatası


Bu salata benim en favori salatam. Tatları karıştırmamak için sadece marul, roka ve ya kıvırcık kullanmayı tercih ediyorum . Haşlayıp kuruttuğunuz ve zeytinyağı limonda beklettiğiniz ahtapot, karides, tarak, midye gibi tüm deniz mahsullerini atın. Üstüne kesinlikle zeytinyağı, zeytin ezmesi, limon ve tuzdan oluşan sosu dökün. Süper oluyor. Nar ekşisi ya da balsamik sirkede ekleyebilirsiniz zevkinize kalmış.

Domates Maydanoz Salatası

Bolca, şu an tazecik ve çok lezzetli olan domateslerden doğrayın. Üstüne bolca mor soğanı katır tırnağı yani yarım ay şeklinde kesin. Üstüne bolca maydanoz eğer sevmiyorsanız roka ya da fesleğen koyun. Zeytinyağı, limon, tuz koyup afiyetle yiyin. Nar ekşisi ya da balsamik sirkede ekleyebilirsiniz zevkinize kalmış.

Meksika Fasulyesi Salatası

Meksika fasulyelerini yıkayın. Üstüne bolca mor soğanı katır tırnağı şeklinde kesip koyun. Üstüne bolca sumak ekleyin. Zeytinyağı, limon, tuz koyup afiyetle yiyin. Nar ekşisi ya da balsamik sirkede ekleyebilirsiniz zevkinize kalmış. Meze olarak servis yapabilirsiniz.

Mozerella Salatası


Mozerellaları dilim dilim kesip tabağa sıralayın. Üstlerine bir dilim büyük domates ve fesleğen yaprakları koyun. En üste blendırdan geçirdiğiniz taze fesleğen, zeytinyağı, limon, tuz karışımını dökün. Harika bir lezzet. Üstüne balsamik koymayı unutmayın. Çok yakışır.


AFİYET BAL ŞEKER OLSUN...

Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı