1 Ağustos 2011 Pazartesi

MANTI & RAVIOLI ÇORBASI


Bugün çok sevdiğim, üstelik çok kolay bir tarif vereceğim size.
Hazır mantıyla da yapabilirsiniz isterseniz.
Mantı tarifi vermeyeceğim, bilmeyen türk kadını yoktur sanırım. Bilmeyenlerde zaten oturup yapmaz.
Neyse...
Tarifimiz gayet basit.
Ölçüleri, yapacağınız kişi sayısına göre değiştirebilirsiniz. Kıvama göre arttırıp azaltabilirsiniz.
Tencereye tereyağını koyun ve içine bir adet ince doğranmış soğan ile iki adet ince kıyım sarımsağı atın ve soteleyin. Üstüne, 1 litre su koyun. Dilerseniz tavuk ya da et suyu da ekleyebilirsiniz lezzetini arttırır. Su ısınmaya başlayınca kaynamadan önce, içine  bir kaşık nane, bir bardak rendelenmiş domates, bir iki bardak mantı ve yarım ila bir bardak haşlanmış nohut ekleyin. Ve, dilediğiniz diğer baharatları, bu aşamada koyun ki iyice tadını alsın.
Bu çorbayı ravoli koyarak da yapabilirsiniz. Ayrıca mevsim sebzeleri eklediğinizde de çok hoş bir lezzeti oluyor. neler mi? Kabak, bezelye, havuç... Hayal etmek size kalmış.
Mantıların tadına bakarak olup, olmadığını anlarsınız. Dilediğiniz kıvamda değilse biraz un ve suyu karıştırıp katın koyulaşacaktır.


AFİYET BAL ŞEKER OLSUN...
Yorum Gönder

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı