2 Ağustos 2011 Salı

RAMAZAN SOFRASINA UYGUN BİR LEZZET MANTARLI DANA BONFİLE


Bonfileleri strogonof şeklinde kesin ya da kasabınıza kestirin.
Kişi sayısına göre tarifi değiştirebilirsiniz.
Etleri çelik bir tavada bir süre soteleyin.
Bunu neden mi yapıyoruz hazırlayacağımız sos için etin lezzetini ve bir parçasını tavada bırakmak istiyoruz.
Tavdan etleri alın. Tavada etin yapışmasından kaynaklı kalacak olan parçaların üstüne 1 kaşık tereyağı ve bir bardak et suyu dökün. Üstüne evinizde var ise terriyaki sosu, yoksa bir miktar elma ya da üzüm sirkesi ve bir tatlı kaşığı esmer şeker ekleyin.
Bu karışıma biraz un ekleyerek koyulaştırın ve muhallebi kıvamına gelince tavadan alın.
Tavayı temizlemeden bir adet soğanı ince kıyım doğrayın ve soteleyin.
Üstüne kırmızı, yeşil biber ekleyin ve bunlarında soteleyin.
Eti ekleyin. Üstüne, kekik, karabiber, pul biber, tuz ve sarımsak tozu ( dilerseniz sarımsak) ekleyin.
Doğradığınız mantarları ilave edin.
Bolca domates koyun en son sosunuzu ilave edin ve pişmeye bırakın.
Pişmesi bittikten sonra ağır olmaz derseniz bir paket krema ekleyin.
Dilerseniz pilavla, dilerseniz spagettiyle ya da daha önce tarifini verdiğim polenta ile servis yapabilirsiniz.

AFİYET BAL ŞEKER OLSUN...

Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı