4 Ağustos 2011 Perşembe

SUSAMLI LEVREK

İşte size tam yazlık kolay ve leziz bir tarif.


Dilediğiniz sayıda levrek alın.
Bir kapta levrek adedine denk gelecek sayıda yumurta ve her yumurtaya bir çorba kaşığı gelecek kadar kaymağı karıştırın.
Levrekleri iyice temizlemiş ya da temizletmiş olmalısınız.
Levrekleri karışıma bulayın.
Daha sonra diğer tabağa koyduğunuz susama iyice bulayın ve fırına koyun. 175-180 derece 20-30  dakika yeterli.
Bu hafif tarif , dilerseniz yağda kızartabilirsiniz ama biraz ağır olur. Önerim fırın...
Yanında kuşkonmaz harika olur. Daha önce verdiğim susamlı tarifi deneyin.
Yada yine daha önce verdiğim roka salatasından yapın. Yatak olarak kullanıp üstünde çok şık bir servisle sunabilirsiniz.


AFİYET BAL ŞEKER OLSUN...

Yorum Gönder

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı