4 Ocak 2012 Çarşamba

ROMANTİK TATLI TARİFLERİ-1

Yılbaşı bitti. Önümüzde, aslında bize hiç ait olmayan, ama son yıllarda, abartarak kutladığımız bir gün var. Sevgililer günü. E madem kutluyoruz. Önümüzde zaman varken, size hazırlık olsun diye bir kaç tarif vereceğim. Şimdiden deneyin hazırlıklı olun diye.
Ayrıca bu tarifleri ve servis biçimlerini sevgilinize, 14 Şubat gibi başkaları için belirlenmiş bir tarih olmadan da yapabilirsiniz. Mesele zaten özel günler değil. Her günü romantik, güzel ve özel hale getirmek.
Herhangi bir akşam yemeğinde, ve ya pazar keyfinde. Seni Seviyorum, demek için özel bir gün beklemeyin. Bu tatlıları, sevgili sınıfına giren oğlunuza, annenize, babanıza, abinize de yapabilrisiniz. Çok sevgili dostlarınıza da.
Kendi özel günlerinizi yaratın. Bunun için, birilerinin size bugün özel demesini beklemeyin.


AŞIK PARFE

1 bardak dilimlenmiş çilek
1 bardak dilimlenmiş ahududu
1 bardak yoğurt ( vanilya ve pudra şekeri ile tatlanıracağız. )
1 bardak minik marshmallow
Krema
Ceviz
Kabuksuz file badem ( 5- 10 dakika kadar fırınlayın 185 derecede)
Pudra Şekeri
Dr. Oetker Vanilya ekstresi
Kırmızı gıda boyası
( Bu tarifi dilediğiniz mevsim meyvesi ile yapabilirsiniz. Kalori korkunuz yoksa her kata sırf krema koyabilirsiniz. )


 Çilek ve ahududuyu ayaklı bir cam bardağın altına birer kaşık, yada dilediğiniz kadar koyun. Üstüne bir sıra,  minyatür marshmellow ekleyin. Üstüne bir sıra ceviz ve badem ekleyin. Yoğurt'un içine bir kaç damla vanilya ekstresi ve pudra şekeri ekleyin. Bu işlemi azar, azar ekleyerek yapın. Tadına devamlı bakın ve istediğiniz lezzete ulaşana kadar devam edin. İsterseniz bu aşmada, yoğurt'un içine, bir kaç damla kırmızı gıda boyası atarsanız rengi kıpkırmızı ve harika olur.
Dilediğiniz kadar bu katmanları tekrarlayın.
En üst kata pudra şekeri ile tatlandırdığınız krema ile iyice doldurun. Bir iki çilekle süsleyin. Dilerseniz bir nane yaprağı ekleyip servis yapın.
Süper bir tatlı bardağı, görmek bile insanda serotonin patlaması yaratıyor.


AŞK DOLU MUSSSS


180 gram çikolata ( damla kullanabilirsiniz)
2 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı kahve likörü yada rom
1,5 su bardağı krema
Servis yaparken süslemek için meyve, fındık, ceviz, badem

Çikolatanızı benmari usulü eritin. Yumurta sarısı ve şekeri başka bir kapta macun kıvamına gelene kadar iyice karıştırın.
Kremayı karıştırmak için dilerseniz kabınızı ve çırpıcınızı dolaba koyun soğuk olursa, kıvamı daha güzel olacaktır.
Çikolata'nın içine aridikten sonra likörü ilave edin, kahve tadı çok yakışacak emin olun. Çikolata biraz soğuduktan sonra, yumurta şeker karışımını ilave edin. Ve karıştırın. Çırparak koyu bir kıvama getirdiğiniz kremayı kaşık, kaşık koyarak çikolata ile karıştırın. Tamamı karıştıktan sonra, dilediğiniz kaplara, birer kişilik servisler halinde aktarın. İsterseniz araya , kavrulmuş kabuksuz badem, ceviz yada meyvelerden bir kat yapabilirsiniz.

Ya da en üst kata yine benmari usulü erittiğiniz çikolata ile kaplayabilirsiniz. Servis yaparken tabağa kalp şeklinde kesilmiş meyveler, ve mus'un üstüne kağıttan kestiğiniz kalple hindistan cevizi ile süsleme yapabilirsiniz.
Kağıdın ortasına bir kalp yapın, tabağın çapına göre ayarlayın. Böylece yanlarına taşmadan dilediğiniz malzemeyle süsleme yapabilirsiniz.


AŞIK PANCAKE' LER

Pancake tarifi vermeyeceğim. Pancake yazısına tıklayınca tarifini ayrıntılı şekilde bulacaksınız , ayrıca bir kaç çeşit harika sunumda bulacaksınız.
Bugün size aşağıda resmini verdiğim pancake'i yapmanızı öneriyorum. Hiç bir gün beklemeden yapın hemde. Mesela bu akşam tatlı niyetine.
İçinde ne mi var. Ananas, bal ve ceviz. Pancake'i hazırlayın. Ananaslarınızı dilimleyin. yumuşak olsun isterseniz tavada şekerle karamelize edebilirsiniz. Ya da hiç uğraşmayın. O kadar lezzetli olacak ki. Her kata ananas, ceviz ve bal koyun. Bu kadar tatlı birşey yemiş miydiniz? Hem de beş dakikada hazırlanıyor. Evde ananas yok mu? O zaman muz koyun. Ceviz yok mu? Dilediğiniz ne varsa onu koyun. Ama bu tarifi aynen uygulamanızı öneririm.
Mesela sevgilinizle tartıştınız, sinirleriniz bozuk. Bu tatlıyı yapıp yanına güzel bir not koyun. Ve minik bir öpücükle tatlısını verin. İşte sorun kalmadı ...
Gülmek, mutlu olmak, paylaşmak varken, neden başka şeyler yapalım ki.
2012 hep tatlıların yılı olsun.
Unutmayın, gideceğiniz yolu, belirleyen sizsiniz. Hayat, sizi mutluluğa vardırmaz, siz olaylara karşı verdiğiniz tepkilerle yol alır. Hayat ayna gibi, siz gülerseniz o da size güler. Kötülük yaparsanız, kötülükle karşılık bulursunuz.
O zaman hep gülelim.

AFİYET BAL ŞEKER OLSUN...



 




Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı