23 Ocak 2012 Pazartesi

SEVGİLİLER GÜNÜ SÜRPRİZLERİ TATLILAR1

20 gündür, pişmiş tavuğun başına gelmeyen her tür süprizle uğraştığım için, çok sevdiğim hobime 1 dakika dahi ayıramadım.
Planlamamı daha iyi yaparak, akşam vakitlerine ya da gece yarısında bir yerde mutlaka zaman ayırıp, günlük rutini me döneceğim. Bahane yok...
Sevgiliniz varsa, illa özel bir gün beklemeyin.
Her gün minik,  masrafsız güzel şeylerle birbirinizi mutlu edin. Sevmek ve sevilmek çok güzel bir duygu. Hergün değerini bilin.
Kadınlar çok duygusal olduklarını iddia ederler, erkeklerse katı görünmeye çalışırlar. Bence ikisi de numara. Erkekler inanılmaz duygusal, sadece göstermiyorlar. Kadınlarsa, hala saçımı süpürge ettim hikayesine takılıp kalmışlar. Her yaptıklarına karşılık bekliyorlar.
Sevgiyi hergün paylaşmak, her gün yeşertmek lazım. Sevilmek herkesin hoşuna gider. Sevmekte...

Haydi gelin şimdiden sevgilimize sürprizler yapmaya başlayalım. Her gün minik bir şey yapalım. Güzel, tatlı ve gülümseten birşey...
Sevgili deyince aklınıza kim geliyorsa ona...

4 ÇİKOLATALI ÇILDIRTAN PASTA

80 gram bitter çikolata
80 gram sütlü çikolata
40 gram dilediğiniz herhangi bir çikolata
200 gram yaklaşık 1 küçük paket krema
2 yemek kaşığı tereyağı ( Oda sıcaklığında)
2 adet yumurta
2 su bardağı un
1 paket hamur kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2  ya da 1 bardak esmer şeker ( tadına bakın çikolataların şekerine göre oranlayın)
1 bardak damla çikolata
1 küçük paket Dr. Oetker kakao
2 paket Dr Oetker Hazır Ganaj
1 bardak kırılmış ceviz ya da badem


Kremanızı bir kaba koyun ve kaynatın, üstüne kırdığınız 3 çeşit çikolatanızı koyun ve karıştırarak eritin. Çikolata kremayı soğutacaktır . Üstüne, başka bir kapta kırıp karıştırdığınız yumurtaları ekleyin ve blendırda karıştırmaya devam edin. Tereyağını ekleyin. Üstüne şekeri ekleyin. Ve en son damla çikolatalrı ekleyin.
Diğer tarafta, ayrı bir kapta, kuru malzemelerinizi elekten geçirerek hazırlayın ve yavaş, yavaş karıştırarak sıvı malzemenizin içine ekleyin.
En son ceviz ya da bademinizi ekleyin. Ve 180 derecede yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
Çıktıktan sonra pişmeye devam edecektir. Ayrıca çok katı bir hamur olmayacağını düşünerek hareket edin. Sakın olmadığını sanmayın.
Bir kapta kaynattığınız suyun içine, 2 paket hazır Dr. Oetker Ganaj atın, erimesini sağlayın.
Pastanızı soğuduktan sonra, altından ganajın akabileceği bir aparatın üstüne yerleştirin, altına bir tepsi koymayı unutmayın.
Pastanın üstüne sıcak ganajınızı her tarafına gelecek şekilde dökerek kaplayın. Ganajın biraz katılaşmasını bekleyip servis yapacağınız tabağa alın.
Üstünü meyvelerle, hindistan cevizi ile, kuruyemişle neyle isterseniz süsleyin. Kalp şeklinde boş kalıplar keserek pastanın üstüne koyup, hindistan cevizini üstüne dökerek kalpler oluşturabilirsiniz.
Kalp kalıpla yaparsanız işinizkolaylaşır. Dilerseniz minik kalp kalıplarla bir sürü kalp yapabilirsiniz.

HAYAL DÜNYANIZA KALMIŞ... KALBİNİZDE GERÇEK SEVGİ VARSA DEĞERİ MUTLAKA ANLAŞILACAKTIR, SEVGİNİZİ KATIN YETER...

AFİYET BAL ŞEKER OLSUN...


Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı