9 Eylül 2013 Pazartesi

Ad Hoc İTALYAN RESTORANLARI SERİSİ 1 ... ROMA &


Ad Hoc, Roma'nın tarihi merkezinde, ve tamamen Roma'ya has bir şekilde XV. / XVI. yüzyıldan kalma bir binanın girişinde yer alan, sadece 50 kişi kapasiteli gurme bir restoran. Via Del Corso'dan yürüyerek, Piazza Del Poppollo'ya gittiğinizde, soldaki sokağa dönüp yürümeye başlayın. Biraz ileride solunuzda göreceksiniz. Minik bir yer, ama kesinlikle işini çok iyi yapıyor.

Via DiRipetta, 43 Roma Tel: 06 32 33 040 & info@ristoranteadhoc.com



Restorana girdiğinizde tüm duvarların, şarapla dolu olduğunu göreceksiniz. Rezervasyon yaptırmadan gitmeyin ve sakın gecikmeyin. Oldukça favori olan bir restoran ve genellikle dolu. 
Menü çok keyifli ve çeşitli. Herkesin hoşuna gidecek seçenekler mevcut. Primi Piatti için bir kaç seçenek...
Paste Gnocchi Ad Hoc ... Yani Ad Hoc usulü Gnocchi, tarifini merak edenler için  kısa yol ... http://gastronomiss.blogspot.com/2011/09/gnocchi.html
Secondi Piatti Filetto di manzo toscano e fonduta... Toskana dana filetosu ve fondü ...o la la
Ad Hoc menüsünde Secondi Piatti menüsünü iki şekilde göreceksiniz, Terra ve Mare ...
Çok basit ve güzel bir anlatım aslında. Toprak ve Deniz. Toprak denildiğinde aklınıza gelen şu olmalı topraktan gelen, yani et ... Mare'yi açıklamaya gerek yok. Püf noktaları hayatınızı kurtaracak. Ve de Romana... İşte o ayrı bir hikaye, gerçek Roma mutfağı ki daha sonra en orjinal yemekleri nerede bulacağınızı inanılmaz güzel menüler ve geleneksel sunumla yiyeceğiniz, Trattoriaları sizinle paylaşacağım. Ama Ad Hoc, geleneksel yemekleri kendi sunumuyla bir şölene çevirmiş. Deneyin. Memnun kalacaksınız. 
Ad Hoc'a özel bir başka seçenek, Tartufo yani yer mantarı... Roma'nın mantar kullanımı ve harika yemeklerini denemek istiyorsanız, sadece mantara özel bir tadım menüsüne sahip, az yer bulacağınızı söylemem lazım. Burası tam yeri...

Benim önerim, mutlaka tadım menüsü denemeniz. Tadım menüleri Roma'da oldukça yaygın ve çok keyifli. İtalya'da bulunduğum sürece, eğer var ise, mutlaka tadım menülerini tercih ettim. 
Çünkü, belli temada sunulan ve tek tek aldığınızda hem çok fazla, hem çok pahalı gelecek tüm tatlar, et'ten balığa, tatlıya kadar, uyumlu bir şekilde, bir menü içinde sunuluyor size. 
Azar, azar ama fazlasıyla doyurucu. Taste ( Tadım ) menüler, iyi restoranlarda,  genellikle 75 Euro civarında ama içinde her şey var. Ve iki kişi için fazlasıyla yeterli. Pahalı gelmesin,çünkü aslında ucuza geliyor.
Bu menülerde, yemeklere uygun şaraplarda beraber servis ediliyor. Bu da sizi, şarap seçme stresinden uzaklaştırıyor. Yemeklerin yanında sunulan şarapların hepsi çok keyifli, emin olun çok hoşunuza gidecek.

Gayet güzel seçilmiş, yemeğin hafif ya da ağır oluşuna, tatlıya göre çeşitlendiriliyor. Çünkü Ad Hoc, şarap evi olma özelliğine sahip. Yani bu konuda gerçekten usta bir yer. Hiç şüpheniz olmasın.

Ayrıca gayet profesyonel bir ekip, çok şık bir servis eşliğinde tüm gecenizi keyifli bir sohbet ve leziz tatlar eşliğinde geçirmeniz için her an yakınınızda. Gelen her yemek, ve şarap hakkında size kısa bilgiler vererek servis yapıyorlar. Yani önünüze gelen ne ise biliyorsunuz. Restorana ilk girdiğinizde soğuk karşılandığınızı zannedebilirsiniz. Bu büyük bir yanılgı olur. Bir kaç sohbet sonrası, zarif garson kızlar size beklemediğiniz tatlar ikram edebilir.

Profesyonelliklerini çok beğendiğimi söylemeliyim. Her şey dakik. Ne fazla... Ne eksik...
Ad Hoc'ta iki menü denedim, iki kişiyseniz bir menü alın çok fazla geliyor. Ben okuldan arkadaşım, sevgili Rashmin ile gittim. Klasik Romana menüsü ve balık menüsü istedik. Çok fazla geldi ama muhteşemdi. Ancak 4 kişi olursanız iki menüyü tercih etmelisiniz. Menü'de neler mi var ? Ben bizim tercihlerimizi değil, Tüm tadım menülerini sizinle paylaşmak istiyorum. Hem de fiyatlarıyla... 

Şimdiden Afiyet Olsun. Kurban bayramında, Romayı ziyaret etmeye niyeti olanlara öneririm.
Özellikle merak ettiğiniz yemekler varsa, lütfen yorumlardan bana ulaşın, tüm detaylarını sizinle, keyifle paylaşacağımdan emin olabilirsiniz.


     Menu di degustazione enogastronomica di terra                            

Degustazione di antipasti 
Servito con: Vino Rosè : Rosato – Castello di Ama 
• Carpaccio di filetto 
• Salame di cervo 
• Formaggio Pont l’Eveque con mostarda
• Millefoglie di patate e carciofi


Degustazione di primi 
Servito con: Vino Rosso : Nebbiolo delle Langhe – Elio Grasso 
• Maltagliati con ragù di coniglio e pesto 
• Gnocchi “Ad Hoc” 


Degustazione di secondi 
Servito con: Vino Rosso : Il Chiuso – Castello di Ama 
• Saltimbocca “Ad Hoc” con carciofi alla romana 
• Tenero di maialino al forno con zucchine trifolate 


Dessert 
Servito con: Vino Passito: Santo Spirito - Marchesi Frescobaldi 
• Tiramisù espresso 


Euro 60,00 per persona vini esclusi 
Euro 79,00 per persona vini inclusi



Menu di degustazione enogastronomica mare                               

Degustazione di antipasti 
Servito con Vino Bianco : Chardonnay - Inama 
• Carpaccio di spigola 
• Salmone affumicato in casa con pan brioche e misticanza 
• Fritturina di calamaretti 


Degustazione di primi 
Servito con: Vino Rosè : Rosato – Castello di Ama 
• Maltagliati alla spigola, parmigiano e limone 
• Spaghetti alla chitarra ai calamaretti e zucchine 


Degustazione di secondi 
Servito con: Vino Bianco : Sauvignon - Inama 
• Filetto di spigola ai funghi chiodini in crosta di zucchine 
• Pescato del giorno in crosta di patate e spinaci risaltati 


Dessert 
Servito con: Vino Passito: Ramandolo - Dario Coos 
• Semifreddo ai pinoli e cuore di cioccolato 


Euro 60,00 per persona vini esclusi 
Euro 79,00 per persona vini inclusi



Menu degustazione enogastronomica terra & mare                        

Degustazione di antipasti 
Servito con Vino bianco: Sauvignon Vulcaia - Inama 
• Carpaccio di filetto di manzo toscano 
• Fagottino al forno con ripieno di carciofi e mozzarella di bufala 
• Salmone affumicato in casa 
• Fritturina di calamaretti 


Degustazione di primi 
Servito con: Vino Rosè : Rosato – Castello di Ama 
• Maltagliati con ragù di coniglio e pesto 
• Spaghetti alla chitarra ai calamaretti e zucchine


Degustazione di secondi 
Servito con: Vino Rosso : Le Difese – Tenuta San Guido 
• Saltimbocca Ad Hoc con carciofi alla romana 
• Pescato del giorno in crosta di patate e spinaci 


Dessert 
Servito con: Vino Passito: Aleatico - Marchesi Antinori 
• Degustazione di dolci


Euro 65,00 per persona vini esclusi
Euro 79,00 per persona vini inclusi  


Menu di degustazione enogastronomica al tartufo                        

Degustazione di antipasti
Servito con: Vino Rosso: Nebbiolo delle Langhe - Elio Grasso
• Fiori di zucca ricotta di bufala e tartufo 
• Carpaccio di filetto di manzo al tartufo 
• Pecorino di grotta con miele al tartufo 


Degustazione di primi 
Servito con: Vino Rosso : Le Volte - Ornellaia 
• Spaghetti alla chitarra con ragù di filetto al coltello e tartufo 
• Carbonara al tartufo 


Degustazione di secondi 
Servito con: Vino Rosso : Brunello di Montalcino – Casanova di Neri 
• Filetto di manzo al tartufo 


Dessert 
Servito con: Vino Passito: Aleatico - Marchesi Antinori
• Degustazione di dolci


• Degustazione di dolci Tartufo nero 
Euro 85,00 per persona vini esclusi 
Euro 110,00 per vini inclusi 

Tartufo bianco 
Euro 115,00 per persona vini esclusi 
Euro 145,00 per persona vini inclusi 



Menu di degustazione enogastronomica Romano                          

Degustazione di antipasti 
Servito con: Vino Rosso: Bolgheri rosso – Colle Massari 
• Fiori di zucca in pastella e fritti con ricotta di bufala e basilico 
• Involtino di pasta fillo con carciofi e mozzarella di bufala 
• Carpaccio di filetto di manzo con pecorino romano e rucola 


Degustazione di primi 
Servito con : Vino Rosso : Il Chiuso – Castello di Ama 
• Carbonara al “cubo”: degustazione di tre diverse carbonare: 
classica con guanciale stagionato nelle nostre cantine, parmigiano reggiano,pecorino e uovo; 
quella ai funghi di stagione e quella al tartufo nero. 


Degustazione di secondi 
Servito con: Vino Rosso : Le Volte - Ornellaia 
• Guancia di vitello brasata al e servita con patata farcita ai funghi di stagione 
• “Saltimbocca” alla romana, rivisitati dallo chef, serviti con carciofi alla romana 


Dessert 
Servito con: Vino Passito: Aleatico Marchesi Antinori 
• Strudel caldo di mele con gelato alla vaniglia 


Euro 60,00 per pax vino escluso 
Euro 79,00 per pax vino incluso   
Google haritalardan ulaşın...     
https://www.google.com/maps/preview?authuser=0#!q=Ad+Hoc%2C+Via+di+Ripetta%2C+Roma%2C+RM%2C+Italia&data=!1m7!1m3!1d2!2d12.476028!3d41.908114!2m1!2f90!4f90!2m5!1e2!2m3!1shttps%3A%2F%2Flh4.googleusercontent.com%2F-ICf4UaUMMEo%2FUPazVkFPb4I%2FAAAAAAAAEKk%2FukYi-5YigNo%2Fs203%2FRISTORANTE%252BAD%252BHOC!2e4!7e12!4m22!1m9!4m8!1m3!1d150938!2d12.5359979!3d41.9085566!3m2!1i1366!2i610!4f13.1!5m11!1m10!1sAd+Hoc%2C+Via+di+Ripetta%2C+Roma%2C+RM%2C+%C4%B0talya!4m8!1m3!1d150938!2d12.5359979!3d41.9085566!3m2!1i1366!2i610!4f13.1&fid=6            





Yorum Gönder

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı