8 Şubat 2014 Cumartesi

PASTA AL FORNO CON POMODORI

Fırında Mozarella ve domatesli makarna, ancak bu kadar havalı söylenebilir herhalde. Birçok şekilde, fırında makarna yaptığınızdan eminim. Bunlara, İtalya’da bazı bölgelerde, her Pazar yenilecek kadar gelenekselleşmiş bu tarifi de eklemek istiyorum.



Malzemeler
Domates Sosu İçin

1-2 adet orta boy soğan
3-4 diş sarımsak
1,5 kg rendelenmiş domates ( taze, eğer ekimde yapıp saklamadıysanız, bir çok markanın, rendelenmiş domateslerinden birini kullanabilirsiniz. )
Bir demet fesleğen


Diğer Malzemeler

1 paket Makarna ( standart 500 gramdır, aklınızda bulunsun )
2 su bardağı rendelenmiş Parmesan ( daha bol kullanabilirsiniz, sınır yok, sakın rendelenmiş Parmesan almayın, çok pahalıya geliyor, ayrıca, Parmesanı küçük parçalar halinde vakumlatıp kullanırsanız her zaman, yağlı, nemli formunu korur ve çok lezzetli olur. Lütfen üşenmeyin ve kendiniz rendeleyin. )
500 gram Mozzarella ( yaklaşık , daha çok yada az kullanabilirsiniz )
Sıvı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kırmızı Pul Biber
Bir tencereye, bol tuzlu suyu koyup, kaynamaya bırakın. Fırını, 185 dereceye ayarlayıp bırakın. Bir tencerenin içine, Zeytinyağı ekleyip, ince kıyılmış, soğan, sarımsak ve pul biberi soteleyin. Kavurmayın, renk değiştirmesini istemiyoruz. Kısık ateşte, karıştırarak, yaklaşık 10 dakika sürecektir bu işlem. Bu mevsimde taze domates bulamayacağınız için, varsa evde kendi hazırladığınız domates, yoksa konserve dilimlenmiş domatesleri de içine atıp, yaklaşık 1,5 bardak ılık su ile birlikte, pişmeye bırakın. Malzemeler iyice birbirine geçince, içine fesleğen yaprakları, tuz ve karabiberi ekleyin. Tadına bakıp, baharatların ayarına,  kendiniz karar verin. Ancak, makarnanın suyundan da ekleyeceğimiz için, tuzu fazla koymayın. Tepsiye dökmeden önce, gerekirse kontrol edip ekleyin.
Sos hazır olduktan sonra, kapağını kapatıp bırakın. Kaynayan suyun içine, makarnaları atın. Makarnanızı, pakette yazdığı gibi pişirin. Çok fazla yumuşatmayın, fırına gireceğini unutmayın, bir süre daha pişecek. Bir miktar diri kalsın. Makarnanızı süzmeden önce, suyundan, bir parça sosun içine ekleyin. Ve altını açıp, bir süre daha kaynatın.
Makarna, yeterli şekilde pişince, biraz sulu bırakacak şekilde süzün.
Dilediğiniz, tepsi ya da herhangi bir fırın kabına, Sırasıyla, makarna, domates sosu, bir avuç kadar parmesan rendesi,  yuvarlak dilimlenmiş mozzarellaları malzemeniz bitene kadar, üst, üste dizin. En üst kata, domates sosunu tamamen döküp, parmesan serpin ve dilim, dilim mozzarella serpiştirin.
Fırında, 15 dakika pişirin. Dilimleyerek, servis yapın. Eğer makarna seviyorsanız, bu tarif, tam size göre…
Dilerseniz, süslemek için, en üst kata tüm malzemeleri koyduktan sonra, dilimlenmiş domates ve fesleğen yaprakları serpebilirsiniz. 

Afiyet bal şeker olsun…







Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı