9 Şubat 2014 Pazar

FRITELLE DI SPAGHETTI

Herhalde, spaghetti birçok insanın en çok sevdiği yemekler arasındadır desem, fazla abartmış olmam. Her zaman, yediğimiz klasik yapım biçimleri dışına çıkmak istiyorum. Onu zaten biliyorsunuz. Spaghettinizi, elinize alıp, sokakta gezerek yemek ister misiniz?
İşte Tarifi

Kızartma Sosu İçin Gerekli Malzemeler
1 su bardağı, ince kıyım, maydanoz ( sevmiyorsanız, fesleğen, roka, dere otu kullanabilirsiniz. Tercih sizin )
1 su bardağı rendelenmiş Parmesan
1 adet kırmızıbiber ( çok ince kıyılmış )
1 adet yeşilbiber ( çok ince kıyılmış )
5 diş sarımsak ( rendelenmiş )
4 yumurta
Kırmızı pul biber
Tuz
Karabiber
Diğer Malzemeler
1 paket Makarna ( 500 gram standart )
Zeytinyağı

Spaghettiyi, kutunun üstünde yazdığı şekilde, bol tuzlu kaynar suda pişirip, süzün. Soğuk suyla durulayıp, iyice soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra, uzun ise dörde, kısa, ise iki parçaya kesin.  ( Çatala sarılabilecek uzunlukta olsun, çok kısaltmayın )
Tüm sos malzemelerini, bir kaba koyup, iyice karıştırın.  Kestiğiniz makarnaları, sos ile iyice karıştırın. Çatal yardımıyla, çok büyük olmayan parçalar alarak ( dilediğiniz büyüklükte olabilir ) , içine bir miktar yağ koyup, kızarttığınız tavaya koyun, çataldan sıyırmadan biraz bekleyin ki dağılmasın. Sonra bırakın, her iki tarafı altın sarısı olana kadar kızartın. Havlu peçete üstüne alın. Çocuklarınızın,  ellerine alarak diledikleri zaman yiyebileceği harika bir lezzet. Ayrıca akşam yemeğinde, et, tavuk yemekleri yanında sunabileceğiniz, görsel ve tat açısından keyifli bir aperatif olabilir.

Daha Fazla Tarif İçin
http://www.gastronomissgurme.com

Afiyet Bal Şeker Olsun…


Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı