Herhalde, spaghetti birçok insanın en çok sevdiği yemekler
arasındadır desem, fazla abartmış olmam. Her zaman, yediğimiz klasik yapım
biçimleri dışına çıkmak istiyorum. Onu zaten biliyorsunuz. Spaghettinizi,
elinize alıp, sokakta gezerek yemek ister misiniz?
İşte Tarifi
Kızartma Sosu İçin Gerekli Malzemeler
1 su bardağı, ince kıyım, maydanoz ( sevmiyorsanız,
fesleğen, roka, dere otu kullanabilirsiniz. Tercih sizin )
1 su bardağı rendelenmiş Parmesan
1 adet kırmızıbiber ( çok ince kıyılmış )
1 adet yeşilbiber ( çok ince kıyılmış )
5 diş sarımsak ( rendelenmiş )
4 yumurta
Kırmızı pul biber
Tuz
Karabiber
Diğer Malzemeler
1 paket Makarna ( 500 gram standart )
Zeytinyağı
Spaghettiyi, kutunun üstünde yazdığı şekilde, bol tuzlu
kaynar suda pişirip, süzün. Soğuk suyla durulayıp, iyice soğumasını bekleyin. Soğuduktan
sonra, uzun ise dörde, kısa, ise iki parçaya kesin. ( Çatala sarılabilecek uzunlukta olsun, çok
kısaltmayın )
Tüm sos malzemelerini, bir kaba koyup, iyice karıştırın. Kestiğiniz makarnaları, sos ile iyice karıştırın.
Çatal yardımıyla, çok büyük olmayan parçalar alarak ( dilediğiniz büyüklükte
olabilir ) , içine bir miktar yağ koyup, kızarttığınız tavaya koyun, çataldan
sıyırmadan biraz bekleyin ki dağılmasın. Sonra bırakın, her iki tarafı altın
sarısı olana kadar kızartın. Havlu peçete üstüne alın. Çocuklarınızın, ellerine alarak diledikleri zaman yiyebileceği
harika bir lezzet. Ayrıca akşam yemeğinde, et, tavuk yemekleri yanında
sunabileceğiniz, görsel ve tat açısından keyifli bir aperatif olabilir.
Afiyet Bal Şeker Olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder