27 Aralık 2013 Cuma

ISPANAK KÖKÜ KULLANARAK NELER YAPILMAZ Kİ ?

Ispanak, kökü ve yaprakları ile yenilebilen çok da besleyici bir sebze.
Ispanak kökleri ile yapacağınız zeytinyağlı yemeğin tadına doyamayacaksınız. Hiç vaktiniz yok, yemek ile uğraşamayacak mısınız ? O zaman salatasını yapın. Hem de çok kısa sürede.

Zeytinyağlı Ispanak Kökü

1 adet soğan
2-3 adet sarımsak
1-2 çorba kaşığı zeytinyağı
300  gram ıspanak kökü ( 2 çorba kasesi kadar )
Tuz ( Deniz Tuzu Kullanmanızı Öneririm )
2-3 kaşık domates sosu
1 adet küp şeker

Zeytinyağı, tencereye koyun, üstüne , küp ya da isteğinize göre katır tırnağı doğradığınız soğanları ekleyin ve soteleyin. Soğanlar soteledikten sonra, içine sarımsakları dörde bölerek ilave edin. Bir miktar tuz ilave edin. Ve karıştırın.
Üstüne sirkeli su içinde bekletip, iyice yıkadığınız ıspanak köklerini ilave edin. ( Yeşil Bitkilerin Tamamını Sirkeli Suda Bekletmeniz Çok Önemli )
Domates sosunu ekleyip, bir iki dakika karıştırarak soteleyin.
Üstüne dilediğiniz kadar tuz, bir küp şeker, üstüne gelecek kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın.

Eğer bu zeytinyağlı yemeği,  çeşitlendirmek istiyorsanız, içine kereviz, havuç, yer elması, renkli biberler, ilave edebilirsiniz.
Kalan yaprakları soğan ve sarımsak ile soteledikten sonra, et yemeklerinin yanında sunabilir ya da börek yapımında kullanabilirsiniz. Omlet, salata ve ya sos yapımında kullanabilirsiniz. Ispanaklı, sarımsaklı pizza bir harikadır. Denemenizi öneririm. Aynı gün kullanmak istemiyorsanız. İyice yıkayıp, kuruladıktan sonra, soğutucuda saklayabilirsiniz. Böylece elinizin altında hazır olur.

AFİYET BAL ŞEKER OLSUN.

Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı