6 Kasım 2013 Çarşamba

SARIMSAKLI & ZEYTİNYAĞLI & PAZILI MAKARNA

Kolay mı ? Kolay ve bir o kadar lezzetli , doyurucu bir tarif vereceğim bugün.

1 paket spagetti
4 yemek kaşığı sızma yağ
4 yaprak pazı
4-5 diş sarımsak ( dilediğiniz kadar arttırabilir tadını keskinleştirebilirsiniz)
1 küçük kase rendelenmiş parmesan 


Burada size farklı bir makarna pişirme tekniği vermek istiyorum. İnanın çok daha lezzetli olacak.
Bol tuzlu kaynar suya makarnanızı atın. Bu arada, geniş bir kaba, zeytinyağı ekleyin hafifçe altın rengine dönünce,  sarımsağı koyup, kısık ateşte sosu tatlandırmaya başlayın. 
Makarna hafifçe yumuşayınca, süzerek tavanın içine koyun. Sosla birlikte pişirmeye devam edin.
Haşlama suyundan biraz ilave edin ve karıştırmayı ihmal etmeyin. Suyu bittikçe haşlama suyundan ekleyerek pişirmeye devam edin.

Dilediğiniz baharatları ekleyin. Benim favorim, karabiber ve kırmızı biber. 
Ağız tadınıza göre olduğu zaman, iyice yıkayıp, doğradığınız pazıları ekleyin ve servis yapmadan önce üstüne dilediğiniz kadar parmesan koyun.
Ya da parmesan'ı rendelenmiş olarak masaya bırakın, herkes istediği kadar eklesin.


AFİYET BAL ŞEKER OLSUN...




Yorum Gönder

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı