1 Kasım 2013 Cuma

Zayıflamanın En Tatlı Hali... GastronomissFit

Gastronomiss Fit nedir sorusuna cevap vermeden önce, buraya nasıl geldim, ne kadar yol aldım sorularına cevap  vereyim öncelikle.
Gastronomiss, 2010 yılından bu yana, başlangıçta çok sevdiğim, muhteşem bir terapi olan, mutfak hobimi paylaşmak için kurulmuş bir site. Yemek maceramı, herkesle paylaşabilmek için.
GastronomiSS kelimesinin sonundaki iki SS, markam oldu.
Miss gibi ve İngilizce Miss anlamlarını yükledim, o iki SS harfine.
Gastronomiss'in en önemli özelliği, yayınlanan her yemeğin, mutlaka denenmiş olmasıydı.
İçindeki tüm materyallerin, faydası, zararı, ne şekilde kullanılması gerektiği, nelerin, nelerle kullanılamayacağı ciddi şekilde araştırdım, bu konuda uzman kişilere sordum ve hala aynı şekilde devam ediyorum.
Hangi, vitamin ve minerallerin, ne şekilde pişirildiğinde ve nelerle etken hale geldiğine baktım.
Pişirme yöntemleri ve tekniklerin faydalı olanlarını, tercih edilmesi gerekenleri ayırt etmeye çalıştım.
Türk damak tadına uymayan yemekleri, uyacak hale getirmeye çalıştım.
Bir yerlerden tarif alınıp yazılmadı, yani hiç bir zaman.
Üstelik bu sayfalar hazırlanırken, yapılan araştırmaların, okunan kitapların, gidilen kursların, takip edilen workshop'ların haddi hesabı yok.
En son, Temmuz ayında, Roma'da dünyaca kabul edilmiş ve eğitimleri sadece Master Cheflerin verdiği, Coquis Ateneo İtaliano Della Cucina'nın eğitimlerine katıldım. Ve katılmaya devam ediyorum.
Geceleri, Gastronomiss çalışma zamanı oldu benim için, ki hala öyle.
Gece uçağıyla eve geldiğimde bile, evimde yemek yaptım her zaman. Asla vaktim yok, yorgunum demedim ve asla alelade şeylerle başımdan savmadım sevdiklerimi . Hangi saat olursa olsun.
Şu anda yerli yabancı kaynaklardan oluşan, yüzlerce kitap, dergi ve yayından oluşan muhteşem bir kütüphanem var. Ve yemek, yemek teknikleri konusunda, dünya üzerinde kabul gömüş bir çok master chef ile çalışma şansı buldum.
Hatta, bir kaç ustanın mutfağında, onunla birlikte yemek yapma şansım da oldu Türkiye'de ve yurt dışında.
Hayal etmek, her zaman gerçeğe açılan yolun ilk kapısıdır. Bir dönem, hayallerimden vazgeçmiştim, ancak Allah'a şükür onlara kavuştum. Yemek yapma içgüdüm , bana bir çok kapı açmaya başladı.
Yemek, bir çok insana basit gelebilir, ancak ciddi bir iş.
Ve doğru yapılmazsa, yararından çok zararı olacak bir şey.
Aynı zamanda, beş duyuya hitap etmesi gereken, farklı damak tatları için, farklılaştırılması gereken bir konu.
Bende araştırdım. Denedim.
Bu konuda, oldukça ciddi bir yol aldığımı, rahatlıkla söyleyebilirim.
Ancak bu yol, çok uzun ve bitmez bir yol .
Gastronomi, her gün yeni dallarla, çok daha bilimsel bir platforma taşınıyor. İnsan sağlığı her gün daha fazla önemsenip, çok daha dinlenir hale geldi, ülkemiz insanları tarafından da. Eskisi gibi, atın ölümü arpa'dan olsun demiyoruz. Dikkat ediyoruz.
İncelemenin, yol almanın, eğitimin ve denemenin sonu yok yani.
Bu arada, bilgim ve araştırmalarım geliştikçe, piyasada var olan, özellikle diyet yemekleri üstüne yoğunlaşmış, şirketleri de incelemeye başladım.
Ne yaparlar ? Nasıl  yaparlar ? Neden bu şekilde bir menü oluşturmuşlar diye.
Sabit menüler ve maliyet hesabının esas alındığı, daha yoğun, ticari bir yorumla karşılaştım. Ve çok daha şahsi olması gereken, bu programların nasıl olabileceği hakkında, bu servislerden hizmet alan insanlarla konuştum.
Hemen, hemen herkes, tatsız yemek yemekten, kendi istediklerini yiyememekten şikayetçiydi. Ve bir süre sonra, yeter artık deyip, vazgeçiyordu
Şahsen, hayatım boyunca, doğru beslenmiş ve hiç kilo almamış bir insan olarak, keyifli yemek yiyerek, işkence çekmeden, sağlıklı yaşamak birinci önceliğim oldu.
Aynısını, hep çevremdekilere de uygulamaya çalıştım.
Ancak gördüm ki, bu tip beslenmek, yaşam anlayışınız olarak hayatınızda yer almazsa, ipin ucu kaçıyor.
En yakın örnek ile test ettim bunu. Oğlumla.
Giderek kilo alıyordu ve devamlı ev dışında beslenmeye başladığı, üniversite hazırlık döneminde ipin ucu tamamen kaçtı.
Bu nokta, doğru ve keyifli yemek yapmak ve yemek Motto'mun dönüm noktası oldu. Oğlum için araştırıp bulduğumuz, değerli doktorumuz ile beraber çalışmaya başladık.
Oğlum kilolardan kurtuldu.
Ve bende, o diyet yaparken, ölçüler içinde kalarak, onun sevdiği yemekleri nasıl yapacağımı öğrendim.
Çünkü en son istediğim şey, sıkılarak programı bırakmasıydı. Bırakmadı. Menüsünde, pazı dolmasından, fasülye ye, kızartmadan, envayi çeşit çorbaya, her tür balık ve et yemeklerine kadar her şey vardı çünkü.
Hem de en lezzetlisinden. Hatta öyle bir noktaya geldik ki, evdekiler, onun için özel hazırladığım yemeği yemek istedi. Kokusu çok daha cezbedici geldiği için.
Bu dönem, benim içinde müthiş bir eğitim dönemi oldu. Günde üç öğün, ayda 90 farklı ve lezzetli menü nasıl hazırlanır öğrendim.
Oğlum, programa hala devam ediyor. Ve bende, Sevgili Neşe ile beraber, her gün yeni menüler üretmeye.
O da, bizde her gün daha iyi bir noktaya geliyor ve öğreniyoruz.
Çok keyifli.
Çünkü bu kısmında, yaratma aşamasına giriyorsunuz.
Tüm bu çalışmaların sonucunda, Değerli Doktorumuz ile haftalık yaptığımız görüşmeler sırasında, yeni bir oluşuma girdik. Oğlumdaki, gelişimin yapılan yemekler ve düzenli takip sonucu olduğunu, bunu tüm müşterileri için yapıp yapamayacağımı sorduğunda, uzun süredir beklediğim noktaya ulaşmış oldum.
Ve cevabım, hiç düşünmeden '' Evet '' oldu. Yılların çalışması ve deneyim ile geldiğimiz nokta...
Gastronomiss Fit..
Her öğün, gramajları belli olan, bu gayet net programın, katılımcılar için en büyük sorunu, yemekleri yapacak, düzenli bir sistemin olmaması ve genellikle hanımların bunu yorucu bulması ve bir süre sonra yapmayı bırakması ya da gram hesabına dikkat etmemesi idi.
Bir süre sonra, özellikle beyler, programı  bozma eğilimine giriyordu.
Diyet yemek şirketleri de kifayetsiz kalıyordu, çünkü uzun süredir araştırdığım, bir çok yemek servisi, sabit bir kalori menüsü oluşturup, buna göre hizmet vermeyi tercih ediyordu. Kişiye özel değil.
Biz, Gastronomiss Fit olarak, tamamen kişinin damak tadına yönelik, keyif alabileceği menüleri oluşturduk.
Kabak sevmeyen birinin yemek listesine, kabak yemeği koymadık mesela.
Doktorumuzun, kontrolünde, katılımcının kişisel damak tadına uygun listelerle, yemeklerimizi, taze ve günlük olarak, servis etmek için kolları sıvadık.
Artık, bunca yıllık çalışmamın sonuçlarını görüyorum.
Doğru beslenme biçimi ile, insanların çok kısa sürede, çok büyük başarılar elde ettiğini de.
Bu, hayatım boyunca bana verilmiş en büyük ödül.
Gastronomiss Fit, 20 Kasım'dan itibaren, www.gastronomissfit.com  ile hizmete giriyor.
Doğru ve keyifli beslenmek isteyen herkes için, tamamen kendine has bir program ve yemek servisi ile.
Dileyenler, gastronomissyk ile , yaşam koçluğu hizmetinden de, faydalanabilecek.
Bu servis ile, sizlerin günlük sporuna bizzat eşlik edip, sosyal hayatınızda ki yemekleri, gittiğiniz restoranları biz takip edeceğiz. Günlük programınızı tutacağız. Gelişiminizi an be an takip edeceğiz.
Sosyal hayatınızı bozmadan, keyifle yemek yemenin tadına varacak, kalori saymak, vicdan azabı duymak zorunda kalmayacaksınız.
Tüm yenilikleri, www.gastronomiss.com , adresinden takip edebilirsiniz.

Yedikleriniz Afiyet Bal Şeker Olsun...
Bedeniniz ruhunuz her zaman Fit olsun...
Sadece isteyin ve bizi arayın...

Gastronomiss Yeşim Kaya




Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı