29 Ağustos 2013 Perşembe

MAKARNA NASIL KESİLİR YA DA ŞEKİLLENDİRİLİR ( SPAGHETTI )


Boru makarna yapmak biraz teknik, ve  ekipman gerektiriyor, ama diğerlerini kolaylıkla yapabilirsiniz. Nasıl mı ? Çok basit. Lasagna yani lazanya en kolayı, dün tarif ettiğim hamuru dikdörtgen kesin yeter. Eni 5 cm olsun yaklaşık.

İtalya'da kullanılan malzemeye ve kesiliş biçimine göre, inanılmaz çeşitte makarna var. Ve buna göre, sos çeşitleri de farklı.

Bugün sadece, uzun makarnalardan bahsedeceğim. Onlarında bir kısmından.
Bigoli ( uzun, kalın tüp ), Capellini, ( diğer adı angel hair) ,  Fusilli ( burgu makarna ), ziti ( bizim eriştenin spaghetti hali ), perciatelli ( boru makarna ),pici ( kalın, yani etli spaghetti ), fedelini (çok ince spagghetti )


Yaz, yaz bitmez... Bu nedenle, tam bu noktada bitireceğim. Devamı tabi ki kitaba, ve çok yakında you tube tariflerime. Sizlerle yazarak paylaştığım gibi, nasıl yapıldığını, kendi ellerimle anlatacağım çok yakında.


Sonuç olarak tüm bu çeşitleri rahatça kesmek için, dün tarif ettiğim hamuru açtıktan sonra, kenarından tutup, hamuru ince rulo halinde sarın. Yapışacak gibi geldiyse size, araya un serpin. Yapmak istediğiniz çeşide göre, çok inceden, kalına, enine bıçakla kesip, ruloyu açın.

İşte bu kadar. Burgu spaghetti yapmak için, hamuru tırtıklı kenarlı bıçakla kesmeniz lazım.


 Her yerde satılan, basit bir malzeme. Yapamam demeyin. Deneyin. Her şey tecrübe, deneye, deneye, en doğrusunu bir gün bulacaksınız. Spaghetti yapmak için kullanılan basit makinelar var. Eğer makarnayı çok seviyor ve taze makarna yapmak istiyorsanız, bunlardan alabilirsiniz. Hamuru açıp, makine sayesinde farklı kalınlıklarda spagetthi yapmanız mümkün, gayet kolay.


AFİYET BAL ŞEKER OLSUN...

Yarın pişirme teknikleri...

Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı