11 Ağustos 2013 Pazar

İtalyan Mutfağını Öğreniyoruz : )))

İtalya'da yemek  okuluna gitmek uzun süredir istediğim,  ama bir sürü nedenle başaramadığım, yapılması gerekenler listesinin bir maddesiydi. 
Geçen sene hızlı bir kararla erkenden ayarlamaları yapıp,  Temmuz'da Roma'ya uçtum. 
Zaten yıllardır araştırma yapıyor ve bir çok deneme ile kendimi geliştirmeye çalılıyordum. Ancak, herşeyin en doğrusu tabi ki yerinde öğrenilendir. 
Roma macerası da, işte böyle bir noktada başladı.
Önce denemeler , araştırma , dil kursu ... Derken, yemek kursuma gittim. 
İtalya'nın en iyisi. Niyeti olan varsa araştırmayın, gidin. İnanın doğru okul. Gayet profesyonel bir ekip, donanımlı sınıflar ve şefler . 
Kursta ilk öğrendiğim şey , makarna yapmayı bilmediğim oldu. 
Şok...
Ki bu konuda iddialıyımdır. Kendi makarnamı, kendim yaparım. Sos çeşitlemelerime güvenirim . 
Ama artık doğrusunu biliyorum ve yarından itibaren, çıkacak kitabım içln yaptığım tüm hazırlık ve tarifleri sizinle bloğumdan paylaşmaya başlıyorum . 
Yıl içinde okula devam edeceğim ve tüm İtalya bölgesini sizlerle paylaşacağım .
Tabi iş kursa gitmekle bitmiyor . Farklı bölgelere gitmek , tadları denemek , bize uyacak olanı, olmayanı bulmak, yemediğimiz şeyleri muadilleri ile lezzeti bozmadan değiştirmek gerekiyor. 
Tamamını yaptığımı söyleyebilirim,  ama başlangıç aşamasında . 
Roma'da sıkça gittiğim,  tüm yeme, içme mekanları sağolsun kapılarını açtı . Mutfaklarını ve bilgilerini paylaştı , sorduğum her soruya, bıkmadan cevap veren , müşterisine yetiştireceği sipariş arasında, mutfağında tarif öğreten şeflerin hepsine,  bu sayfadan sevgilerimi ve selamlarımı yollamak istiyorum.
Onlara söylediğim tek şey , bloger olduğum ve mutfaklarını öğrenmek istediğimdi. Herkes inanılmaz destek verdi, mutfaklarını açtı . Kültürlerini paylaşmak onlar için bir keyif. 
İtalyanca kursuna gittiğimi, ama öğrenmekte çok zorlandığımı söylediğimde, herkes doğruları öğretmek içln çırpındı . Mutfak kültürlerini öğrenmek içln,  bu kadar çaba göstermemi, sadece takdirle karşıladılar ve yılmadan arkası gelmeyen her soruma cevap verdiler . 
Ramona, paulo , claudia , teo, nadir , luca ve sırası geldikçe adını zikredeceğim, tüm italyan destekçilerim, sizlere minnetarım. 
Sabrınız için teşekkürler .
İtalyan mutfağı çok geniş ve bölgesel olarak farklılık gösteriyor .
Roma ve Toscana ile başlayacağız . Takip edicek olan herkes, konuyla ilgili, bildiği herşeyi paylaşarak destek olursa çok memnun olurum. Aynı zamanda, merakı olan herkeste, dilediği gibi soru sorabilir, elimden geldiğince, bilmiyorsam, araştırarak, gerekli yanıtı vermeye çalışacağımdan emin olabilirsiniz.
Benimle birlikte, yılların çabasıyla, yeni bir başlangıca adım attığım şu noktada, yolumda eşlik edecek ve destekleyecek olan herkese şimdiden teşekkür ederim. 

http://coquis.it/index.php 

Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı