23 Haziran 2013 Pazar

Kandil İçin Sütlü Helva ( Yeşimce )

Gerekli Malzemeler

Yarım paket tereyağı ( 125 gram.)
3 çorba kaşığı sıvıyağ
2 su bardağı irmik
Dilediğiniz kadar fıstık

Şerbeti İçin:

2 su bardağı su
3 su bardağı süt
2 su bardağı toz şeker
Ayrıca şerbet döküldükten sonra yarım su bardağı toz şeker helvanın üzerine serpilecek.

Hazırlanışı

İlk olarak su, süt ve şekeri bir tencereye koyup ocağa koyun, Kaynamaya bırakın. Başka bir tencerede, terayağı eritip ve sıvı yağı karıştırın. Fıstıkları kavurun.
İrmiği de ekleyip, karıştırarak, kavurun.
Kokusu çıkıp, rengi dönünce olmuş demektir, yaklaşık 15 dakika kısık ateş.
İrmik kavrulduğunda yavaş yavaş kaynattığımız şerbeti içerisine Ekleyin.
Koyulaşmaya başlayınca yarım su bardağı toz şekeri, helvanın üzerine serpin.
Ben helvayı biraz sulu severim , denemek isterseniz bir kenarda, süt kaynatın, koyu olursa , üstüne ekleyin biraz şekerle kaynatıp. Çok lezzetli oluyor. Tavsiye ederim.
Kıvamını dilediğiniz gibi ayarlayana kadar, pişirin .

Afiyet Bal Şeker Olsun…

Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı