30 Mayıs 2013 Perşembe

Porcini Mantarlı Votkalı Bonfile

Porcini mantarı, bizde çoğunlukla satılan kültür mantarına kıyasla, oldukça lezzetlidir. Kuru olarak alabilirsiniz. Kullanımı çok kolay , sıcak suya koyup bir süre bekleyin, hemen yumuşayacaktır. Suyun bir kısmınıda, sosa karıştırmayı unutmayın, hoş bir lezzet ve koku verir. Kuru mantar, tazeden daha avantajlı, dolabınızda uzun süre saklarsınız ve her an elinizin altında hazır olur.
Gelelim malzemelerimize ...

5 dilim kalın dövülmemiş bonfile
1 çorba kâsesi kuru porcini mantarı
1 çay bardağı votka
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
1 paket krema
1 çorba kaşığı kekik ( taze ya da kuru )
1 tatlı kaşığı kimyon
1 miktar kırmızı biber
1 miktar curry
1 miktar tuz
3-4 tane defne yaprağı
Mantarı ıslattığınız suyun dilediğiniz kadarı,

Bu marinasyon işlemini , pişirmeden en az 2 saat önce yaparsanız, lezzeti iyice içine sinecektir. Etlerinizi incelttirmeyin, gayet güzel pişecektir, endişeniz olmasın.
Bonfile dışındaki, tüm malzemeleri derin ve ağzını sıkıca kapatabileceğiniz bir kaba alın ve iyice karıştırın .
Bonfileyi karışıma alıp, arkasını, önünü karışımla iyice sıvayın. Kabın ağzı kötü ise, strech film ile sıkıca sarın. Dolaba koyup vaktiniz yettiği kadar bekletin.
Pişirirken iki yönteminiz var. Kızarmış istiyorsanız, etleri sostan çıkarıp, tavada
arkası ve önü pişene kadar, az pişmiş için 3 er dakika, orta pişmiş için 6 şar dakika, orta ve üstü için 10 ar dakika çevirerek pişirin .
Soslu ve sulu yemeyi tercih ediyorsanız, etleri tencereye yerleştirip, marine malzemesini üstüne dökün ve maksimum
10 dakika pişirin.
Yanında ince kıyım roka, sarımsak ve domates ile hazırladığınız salata ile servis yapın. Bu salatanın sosuna limon , yağ, bir miktar hardal e


Afiyet Bal Şeker Olsun...

Yorum Gönder

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı