20 Mart 2013 Çarşamba

YOĞURTLU ÇORBA TARİFLERİ

Yoğurtlu çorbaları, hem yapımı kolay ve besleyici, hem lezzetli, hemde çok çeşitlendirilebilir olduğu için  seviyorum.
Bir öncei tarifte olduğu gibi, ön hazırlık aynı fakat malzemeler farklı olacak sadece.
Yani bir teknikle, dilediğiniz kadar çorba yapabileceksiniz.


ÖN HAZIRLIK

3 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 çay bardağı un
1 tutam tuz
1 su bardağı su
Dilediğiniz kadar nane
Dilerseniz, tüm yoğurtlu çorbaların içine, minik misket köfteleri ekleyerek, çeşitlendirebilirsiniz.
Tariflerin hiç birinde yağ koymadığımı göreceksiniz. Yoğurdun içindeki yağ, size yetecektir. Tüm bu çorbaları hiç yağ eklemeden yapabilirsiniz. Dilerseniz, tereyağını ayrıca yapıp, pul biber ile üstüne dökebilir, ya da bir parça sıvı yağ ekleyebilirsiniz. Tercih size kalmış.
Bu malzemenin tamamını, bir kaba koyup iyice karıştırın. Ön hazırlığınız, bu kadar basit.

BUĞDAYLI NOHUTLU YOĞURT ÇORBASI




1,5 çay bardağı haşlanmış nohut
1,5 su bardağı haşkanmış buğday
1-2 diş sarımsak
Tuz
Beyaz biber
Muskat

Bu çorbayı, her zaman kolayca yapmak istiyorsanız,  buğday ve nohutu haşlanmış olarak derin dondurucunuzda hazır tutun.
Ön hazırlığını yaptığınız malzemeyi, derin bir tencereye koyup, karıştırarak kaynatın. Kaynayınca, bir diş rendelenmiş sarımsak ( sevmezseniz koymayabilrsiniz ), haşlanmış buğday ve nohutu ekleyin.
Tuz, karabiber varsa biraz muskat rendesi ekleyin. Karıştırarak kaynatmaya devam edin. Bu kadar basit.
NOT: Dilerseniz malzemeleri koymadan önce, ıspanak ekleyin, blendırdan geçirin, daha sonra malzemeleri ekleyin. Çok daha besleyici ve lezzetli bir çorba elde eder çocuklarınıza da hissetirmeden ıspanak yedirebilirsiniz. Brokoli, pazı, kuşkonmaz canınız ne isterse kullanın. Tüm tarifler için, bu yöntemi uygulamanız mümkün.


ERİŞTELİ BUĞDAYLI PAZILI YOĞURT ÇORBASI


1,5 çay bardağı haşlanmış buğday
1 çay bardağı erişte ( hazır ya da ev eriştesi olabilir )
5-6 dal yıkanmış sapları ayrılıp ince kıyımış pazı yaprağı
Tu
Beyaz biber
Muskat
Sarımsak

Ön hazırlığını yaptığımız malzemeyi, tencereye koyup kaynatıyoruz. Baharatlarımızı ve rendelenmiş sarımsağımızı, bu aşamada koyalım ki, iyice özümsesin. Önce buğdayı atıp, pişmeye yakın erişteleri ekleyin ve koyulaşmasını bekleyin. Karıştırmayı unutmayın, yoksa dibini tutacaktır.

PİRİNÇLİ YOĞURT ÇORBASI


2 su bardağı pişmiş pirinç
Ekstra nane
Tuz
Beyaz biber


Bu çorbayı yapmanın en güzel yanı, bir gün önceden kalan pirinç pilavını kulanmaktır, ki en güzel onunla olur. Eğer hazırda pilavınız yok ise, 4/3 bardak pirinç kullanmanız yeterli olacaktır. Pirinci biraz haşlarsanız iyi olur. Diğer türlü pişerken çok su çeker.
Ön hazırlığımızı aynen yapıyoruz. Kaynamaya başlayınca pilavımızı ekliyoruz. Eğer pilavımız yok ise, pirinci soğuktan katıyoruz.


AFİYET BAL ŞEKER OLSUN. ..









Yorum Gönder

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı