14 Mart 2013 Perşembe

TEK TARİF 4 ÇEŞİT ÇORBA

Pratik tariflere devam. Basit bir teknik ile çeşit, çeşit çorbalar yapabilirsiniz. Ayrıca en güzel yanı, gayet besleyici olması, bebeklerimize altı aydan sonra gönül rahatlığıyla yedirebileceğimiz tarifler.

İşte size tarif;

Tarifler tahmini 6 kişiliktir.

Bu çorbaların alt yapısı, tamamen aynı. Bu nedenle bir ön hazırlık yapmamız gerekiyor. Gayet basit.

ÖN HAZIRLIK

1/2 çay bardağı un
2 kaşık yağ (diyetinize göre dilediğiniz yağı kullanın )
1 litre süt
Tuz
Karabiber ( isteğe bağlı )
Zencefil ( taze ise bir çay kaşığı ucu kadar atın )
2-3 diş rendelenmiş sarımsak
Bir tutam curry
Bir çorba kaşığı fesleğen
Bir çorba kaşığı nane
Dilediğiniz diğer baharatları da ekleyebilirsiniz.

Yağ ve unu tencereye koyup kavurun. Daha sonra sütü ekleyin ve el blendırı ile homojen ve pütürsüz bir yapıya gelmesini sağlayın.Tüm baharatları ekleyin. Ve bir taşım kaynayana kadar, karıştırın.

Brokoli Çorbası

1 büyük kase brokoli
1 büyük kase mantar
1 çay bardağı parmesan ya da rendelenmiş kaşar
Her tabak için bir çorba kaşığı krema

Mantarları temizleyip, dilediğiniz şekilde dilimleyin. Dilerseniz kuru mantarda kullanabilirsiniz. Tavada bir süre soteleyin ve kenara alın.Bir büyük kase temizlenmiş brokoliyi, karışımın içine atın. Haşlandıktan sonra, bir kaç parçasını çıkarın, kalan brokolileri blendırdan geçirip iyice çorbayla özdeşleşmesini sağlayın.
Çorba, kaynamaya başlayınca altını kısın mantar ve kalan brokolileri ekleyin.
.tadına bakıp, eksik bir baharat var ise koyun. Tabaklara alınca, bir kaşık krema ile çorbanın üstüne, daire çizin. Ortasına kaşar ya da parmesan koyup servis yapın. Dilerseniz daha önce verdiğim kruton tariflerinden yararlanıp, uzun süre saklayabileceğiniz harika ekmek parçaları yapabilirsiniz. Hem de bayatlamış ekmeklerinizi değerlendirmiş olursunuz.

KARIŞIK SEBZE ÇORBASI

2 adet havuç
2 adet kereviz
2 adet taze soğan
2 adet kabak
1 çay bardağı erişte

Ön hazırlığımızı aynı şekilde yaptıktan sonra, taze soğan hariç bütün malzemeleri rendeleyip atın. İyice piştikten sonra, dilerseniz blendırdan geçirip daha pürüzsüz hale getirin. dilerseniz olduğu gibi bırakın. Bu aşamada taze soğanları, birer parmak inceliğinde kesip içine atın. Hafifçe yumuşadığında, krema ve parmesan ile servise hazır.

BEZELYELİ ERİŞTE  ÇORBASI

1 kuru soğan
1/2 kilo bezelye
1 çay bardağı erişte ( ya da noodle )

Ön hazırlığımızı aynı şekilde yapıyoruz. Kaynadıktan sonra, ince kıyım doğradığınız soğan ve bezelyeleri içine atıp, bezelyeler piştiğinde bir kısmını alıp ayırıyoruz. Kalan bezelye ve soğanları belendırla iyice karıştırıp pürüzsüz bir yapı elde ediyoruz. Erişteleri bu aşamada  içine atıp, piştiğinde kalan bezelyelerimizi ekleyip bir taşım kaynattığınızda çorbanız servise hazır.

MAKARNALI TAVUKLU ÇORBASI


1 kase haşlanmış ve didiklenmiş tavuk
2 adet havuç
3 adet kuşkonmaz
1 kase burgu makarna
Ön hazırlığımız yine aynı. Havuçları dilimleyip diğer her şeyden önce tencereye atıyoruz. Çünkü bu kez blendırdan geçirmeyeceğiz. ( Ancak bebeğiniz çok küçükse ve bu çorbayı yedirecek seniz  o zaman blendırdan geçirmelisiniz)
Havuçlar biraz yumuşayınca, sert kısımlarını kesip, parmak şeklinde doğradığınız kuşkonmaz ve burgu makarnayı ekleyin. Pişmeye yakın, haşlanmış tavuklarınızı ekleyin. Bu kadar basit...


Aynı alt yapı farklı sebzeler kullanarak çeşit, çeşit çorba yapabilirsiniz.
Bundan sonrası sizin hayal gücünüz ile sınırlı


AFİYET BAL ŞEKER OLSUN...


Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı