22 Şubat 2013 Cuma

MOZARELLA&DOMATES&FESLEĞEN&ZEYTİNYAĞI

Mozarella, tüm dünyada bilmeden en çok yenilen peynirdir diye düşünüyorum. Bir çok insan hala Mozarellayı bilmiyor, ama pizza yerken hamurun üstüne sos tan önce konulan ana malzemenin ta kendisi aslında. Yani pizza ne zamandır hayatınızda var ise Mozarella da o kadar süredir var. Ancak piyasa için üretilen blok haldeki mozarellalar bir tür taze peynir tadında ki lütfen vereceğim tariflerde kullanmayın. Çünkü bana göre mozarella ile pek alakası yok.


Bu saatte ( 00:21 ) tarif yazmanın en kötü tarafı, yazarken insanın canı istiyor : )) Ama başka vakit yok.
İşte başlıyoruz. Gayet basit, ama lezzetli tarifler, herkes kolayca yapabilir.

KIRMIZI BİBERLİ SOĞANLI MOZARELLA TART


Kişi sayısı kadar kare milföy hamuru
Her milföye
 1 adet mor soğan
1 adet kırmızı közlemelik biber
2-3 dilim Mozarella

Milföy hamurlarının üstüne dilimlediğiniz kırmızı biber ve mor soğanları koyun. Fırını 185 dereceye getirin. Milföy kabarıp, soğan ve kırmızı biberler pişince fırından almadan önce dilim mozarellalarınızı üstüne koyun. Eridiğinde alıp hemen servis yapın.
Sebzeleri çok fazla pişirmeyi düşünmeyin, diri kalması gayet güzel bir lezzet verecektir.Dileseniz sızma zeytinyağı ve karabiber serperek servis yapabilirsiniz. .Çok yakışır.

CAPRESE SALAD ( KAPRİS SALATASI )


Dilediğiniz çeşit mozarella ( mini, bufalo vs.. )
Dilediğiniz çeşit domates ( mini ya da normal )
Fesleğen bolca
Sızma zeytinyağı)
Balsamik Sirke ( balsamik sirkeyi tarçın ile hafifçe kaynatarak harika bir aroma elde edebilirsiniz. )
Dilerseniz Karabiber


Kapris salatası benim her öğün yiyebildiğim harika bir lezzet. Domates, peynir ve fesleğenin bir arada kullanılmasından başka bir şey değil ancak çok farklı şekilde sunumu var. Ayrıca fesleğeni havanda zeytinyağı ve biraz tuz ile ezerek pesto tadında bir sos elde edip üstüne dökebilirsiniz. Ya da direk pesto sos kullanabilirsiniz. Tarifini daha önce vermiştim.

Mozarellaları ve domatesleri aynı boy ve ende dilimleyip üst üste ya da yan yana dizerken aralarına fesleğen yaprakları koyup, üstüne sızma zeytinyağı ve olmazsa olmazı bolca balzamik sirke ekleyerek yaratacılığınız bu enfes lezet, her öğün yalnız ya da et ve balığın eşlikçisi olarak yenilebilir. Nasıl sunacağınız hayal gücünüze kalmış.

MOZARELLA FONDÜ


Dilediğiniz kadar Mozarella
Sızma zeytinyağı
Fesleğen

Mozarellaları aynı boyda kesip şişe geçirin, Sızma zeytinyağı vefesleğeni havanda dövüp şişin üstündeki mozarellayı iyice ovun. Üstleri kızarana kadar, tavada çevirin, hafifçe kızarınca servis yapın.
Her tür yemeğin yanında, sabahları tek başına kullanabilirsiniz.

MOZARELLALI MANTAR TOPLARI

Dilediğiniz kadar mantar
Mozarella
Sarımsak
Sızma zeytinyağı
Fesleğen

Mantarların saplarını çıkarıp tabak haline getirin. Mantarları suyla çok fazla yıkamayın, sünger gibi suyu çekeceklerini unutmayın. Kabuklarını sıyırıp çıkarın, ıslak bir havluyla silin yeter.
Zeytinyağı ve fesleğeni sarımsakla birlikte havanda dövün, sosun bir kısmını ayırın. Mantarları bu sosun içinde bir süre bırakın. Her yerine nüfus etmesini sağlayın. Mantarları fırın tepsisine altına ya slikon ya da yağlı kağıt sererek yerleştirin. 185 derece fırına koyun, sulanmasını bekleyin.
Mozarella yı elinizle minik parçalar haline getirin ve geri kalan sos ile karıştırın. Yeterli gelmez ise ilave yapın. Mantarlar suyunu bıraktığında çıkarıp bu karışımı içine koyun, kızarınca çıkarıp taze, taze servis yapın.


MOZARELLA TOST

Mozarella
Domates
Tereyağı
Fesleğen

Eğer tost yemeği seviyorsanız bu tosta bayılacaksınız, garanti ederim. Dilerseniz şarküteri ürünleri ile zenginleştirebilirsiniz.
Tost yapacağınız ekmeğin cevizli ya da zeytinli olmasına özen gösterin. Hazır tost ekmeklerinden çok daha lezzetli olacağını göreceksiniz. Ekmekleri biraz kızartın. İçine tereyağı sürün., domates ve mozarellayı dilimleyip,tostun içine koyun. Bir miktar zeytinyağı ve karabiber ilave ederseniz lezzeti artacaktır. Tost makinasında bildiğiniz gibi yapın. Çıkarınca üst kısımlarına da tereyağı sürüp, yanında taze mozarella ve domates ile servis yapın.
O la la...

Sadece bir tabağa koyup üstüne zeytinyağı ve balsamik sirke ile yemek bile yeter...

AFİYET BAL ŞEKER OLSUN...

Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı