9 Şubat 2013 Cumartesi

SEVGİLİLER GÜNÜ TATLILARI KEDİ DİLİ & LADY FINGERS

Sevgililer günü iyi mi ? kötü mü bilemiyorum. Kutlanmalı mı ! Onu bile bilemiyorum ?
14 Şubat'ta , yaşanan olaylar düşünülürse, aslında oldukça uğursuz, garabet bir gün.
Ama illa kutlamak isteyenlere, dostlar alışverişte görsün diyenler... İşte bir kaç pratik tatlı.
Hepsi kedi dili, nam-ı değer lady fingers kullanılarak yapıldı.Tüm marketlerde paket halinde bulabilirsiniz. Dilerseniz kendinizde yapabilirsiniz, ama gerek yok. Mutfak dolabınızda her zaman bulunması gereken malzemelerden biri. Ani misafirleriniz geldiğinde, 5 dakikada harika tarifler çıkarabilirsiniz. Gayet pratik ve raf ömrü uzun.

ÇİLEKLİ SANDVİÇ



1 paket kedi dili
1 paket ( 120 gram ) bitter çikolata ( Aromalı olanlar bir harika istediğinizi kullanın)
1 paket Dr. Oetker puding ( Vanilyalı )
1 bardak çilek
Pudra şekeri

Hazır pudingi tarifine uygun şekilde yapın. Çileğin bir kısmını blendırdan geçirin içine bir miktar pudra şekeri ekleyin ve pudingin içine koyun. Hazır çilekli puding kullanabilirsiniz ancak taze çilekle çok daha lezzetli oluyor ve pembe rengi bir harika.
Çilekleri yarıdan kesin. Benmari usulü çikolatanızı eritin. Kedi dilinin içine pudingi sürün çilek koyun, bir miktar daha puding ekleyip, üstüne ikinci kedi dilini koyun. Erimiş çikolatayı üstüne dökün. Bu şekilde tüm malzemeniz bitene kadar tatlınızı yapmaya devam edin.Eğer kedi dilinin yumuşak olmasını istiyorsanız ki içi yumuşak dışı çıtır, çıtır çok hoş oluyor. Dilerseniz sevdiğiniz herhangi bir reçeli biraz sulandırın. Kedi dilinin üstüne dökün, diğer işlemleri daha sonra yapın.
Rejim yapıyorsanız puding yerine yağsız yoğurt kullanarak ta yapabilirsiniz.
Kolay, lezzetli ve görünüşü bir harika.

DETOKS KASESİ




Hem sağlıklı besleneyim, hem görünüşü göz doldursun, hem de lezzetli olsun diyorsanız alın size muhteşem bir tatlı.

1 kase için gereken malzemeleri veriyorum siz kaç adet yapacaksanız ona göre arttırın.
1 su bardağı orman meyveleri ( böğürtlen, çilek, yaban mersini, ahududu ) ( Nereden bulacağım demeyin dondurulmuş olarak tüm marketlerde mevcut)
Kasenin büyüklüğüne göre 10 ila 20 adet kedi dili
1- 2 su bardağı arası yoğurt ( suyunu mutlaka süzün )
Bir miktar pudra şekeri
Dilediğiniz kadar çilek ya da böğürtlen reçeli ( Diyet kullanabilirsiniz)


Görsel zenginlik için,  mutlaka cam kase kullanın.En alta, kasenin altını kaplayacak şekilde iki sıra kedi dili dizin. Bir kapta yoğurt ile ağız tadınıza göre bir miktar pudra şekerini karıştırın. Dilerseniz, yoğurtun bir kısmını, çilek ve ya böğürtlenle blendırdan geçirip, her kata farklı renkte yoğurt ta kullanabilirsiniz.
Kedi dilinin üstüne dilediğiniz kadar yoğurt ekleyin( bir kata beyaz, bir kata çilekli, bir kata böğürtlenli olabilir) Üstüne biraz sulandırdığınız çilek ya da böğürtlen reçelinin içinde harmanladığınız orman meyvelerini ekleyin.
Üstüne kedi dili ekleyerek, dilediğiniz kadar kat yapın. Eğer şeker ile bir sorununuz yoksa, yoğurt koyduğunuzda biraz reçel dökerek, görsel olarak çok daha zengin ve aynı zamanda daha tatlı bir lezzet elde edebilirsiniz.

TEMBEL TATLI



Eğer, ben dünyanın en tembel insanıyım. Bu tarifler bile bana zor diyorsanız buyurun.
Dilediğiniz kadar kedi dili
Hazır çikolata sosu

Çikolata sosunu kaseye koyun bir zahmet, kedi dillerinin bir ucunu batırıp tabaklara yerleştirin. Servis yaparken herkese ayrı kasede çikolata sosu vermeyi unutmayın. Üşenmezseniz yanında meyve dilimleri ile harika olur.


MUZ KALESİ


Her tabak için bir adet muz
8 adet kedi dili
Erimiş çikolata ( sıcak olursa çok daha iyi)
Pudra şekeri

Önerim, bu tatlıyı koyu renk bir tabakta servis yapmanız. Muzu tabağın ortasına koyun. Kedi dillerini, kale yapar gibi üstüne dizin. Çikolata sosunu, üstüne dilediğiniz bollukta akıtın ve pudra şekeri ile süsleyin.
Bu kadar kolay.


AFİYET BAL ŞEKER OLSUN...

Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı