6 Haziran 2012 Çarşamba

MANGALA DEVAM

Dün etimizi yaptık. Bunun salatası var, mezesi var, zeytinyağlısı var. Mangalda köz patatesi var. Var oğlu var yani. Gelin, bugünde onları yapalım. Eğer, mangalı evinizde değil, başka bir ortamda yapacaksanız, bazı malzemeleri önceden hazırlamakta fayda var. Benden söylemesi.

MANGALDA PATATES SALATASI

Kişi sayısı kadar patates (mangalda közleyiniz )
Kişi sayısı kadar yumurta ( önceden lop olarak haşlayıp yanınıza alın )
Közlenmiş kırmızı, sarı, yeşil biber ( mangalda közleyiniz )
Bir bağ taze yeşil soğan
Bir bağ taze nane
Bir bağ roka
1 adet mor soğan
1 tutam sumak
Sızma zeytinyağı
Balsamic ya da elma sirkesi
Ya da nar ekşisi
Limon
Tuz
Karabiber
Et fazla oldu demezseniz kişi sayısı kadar dilimlenmiş pastırma
Dilerseniz sarımsaklı mayonez ( Sarımsakları mayonezin içine rendeleyip karıştırmanız yeterli)


Mangalın ateşi yanar yanmaz kömürün içine patateslerinizi üste biberlerinizi hemen atın. Közlenince kabuklarını soyun, patatesleri küp olarak, biberleri şerit olarak kesin. Bu arada yeşilliklerinizi temizleyip bir kenara koymuş ya da temiz olarak getirmiş olmalısınız. Hepsini ellerinizle parçalayarak ekleyin. Yeşil soğanı kesin. Mor soğanı ince doğrayın ve ekleyin. Her yumurtayı dörde bölün ancak sosu koymadan eklemeyin dağılmasın.  Limon, tuz, karabiber, nar ekşisi ya da sirkeyi iyice karıştırın. Salatanın üstüne dökün. En üste yumurtaları koyun sumağı serpin. Eğer isterseniz pastırmaları mangalda biraz çevirip salatanın üstüne atın. Sarımsaklı mayonezi yanında servis yapabilir ya da karıştırabilir ya da hiç kullanmayabilirsiniz.


MANGALDA TEREYAĞLI SOSLU MISIR VE BİFTEK ÇEŞİTLEMESİ

Bu kısım gayet basit. Mangalın kömürüne mısırın dışındaki yeşil kabuklarını almadan koyun. Yani mangalınız doluyken de mısırlarınız pişsin. Daha sonra çıkarıp, yeşillikleri alın ve mangalın üstüne koyun ki iyice kızarsın.
Dilerseniz şişlerin altına kestiğiniz bir parça mısır ve üstüne et geçirip şık bir servis yapın. Ya da daha önce verdiğim çeşnili tereyağı tariflerinden yapıp yanınızda getirin ve kızardıktan sonra üstüne surun. Bu uzantıdan ulaşabilirsiniz. http://gastronomiss.blogspot.com/2011/07/aromali-tereyagi-cesitlemeleri.html





Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı