8 Temmuz 2011 Cuma

AROMALI TEREYAĞI ÇEŞİTLEMELERİ


Aromalı tereyağını nerede mi kullanabilirsiniz ? Her yerde.
Kekikli ve fesleğenli tereyağını, servis ettiğiniz harika bonfilenin üstünde,
Ballı tereyağını, şeftalili ya da sıcak meyve tatlılarının üstünde, kahvaltıda,
Dereotlu tereyağını somon'un yanında,
Artık canınız nerede isterse, hayal gücünüzü kullanın.
Saklamasıda çok kolay. Hazırlayacağınız tereyağlarını, buz kalıplarına paylaştırın. Dilediğiniz zaman kullanın. Hatta şekilli kalıplara koyarsanız, etin yanında çok daha hoş bir ambiyans yaratabilirsiniz.


Nasıl mı yapacağız ? Çok kolay. Temel olarak kullanacağınız, tereyağını oda sıcaklığına gelmesi için buzdolabından çıkarın. Ama dikkat edin tamamen erimesin. Yoğrulacak kıvama gelmesi yeterli.
Taze aromalı ot kullanacaksanız önce bunları doğrayın. Tereyağını da robota koyun, tuz ve çok az sirke ilave edin. Aromalı tereyağlarında tuz ve sirke genelde mutlaka bulunur Biraz da taze çekilmiş karabiber ekleyebilirsiniz isteğinize bağlı. Tel süzgeçten geçirip incelmesini sağlayın. 
Dilerseniz tereyağını streç filme sarıp rulo halinde saklayın. Dilerseniz küçük kaplarda o kısmı size kalmış. Derin dondurucuda birkaç hafta saklayabilirsiniz.




Peynirli, ballı, rokforlu, hardallı, elmalı, şeftalili, çilekli, fesleğenli kısaca dilediğiniz malzemelerle çeşit, çeşit tereyağı hazırlayabillirsiniz.
Bonfileyi ızgarada kızartıp üstüne süreceğiniz yada yanında servis edeceğiniz bu tereyağı yemeğe hem hoş bir görüntü, hemde müthiş bir lezzet verecektir.


AFİYET BAL ŞEKER OLSUN...

1 yorum:

mine dedi ki...

değişik aromalı tereyağları yapması ve yemesi çok keyifli

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı