12 Temmuz 2011 Salı

KIRMIZI ŞARAP & BONFİLE

Tanıdığınız iyi bir kasaptan, iyi kalite bir bonfile alın ve kalın dilimletin.
Eti deniz tuzu ve sızma zeytinyağı ile marine edip bir kenara bırakın. Mümkünse yarım saat kadar, dolapta bekletin.
Daha sonra kızgın tavaya bir miktar, mümkünse tereyağı, eğer diyetteyseniz sızma zeytinyağı ekleyin, ve bonfile'nin her iki tarafını kızartın.
Daha sonra etleri tavadan alın ve etin tavada kalan kısmının üstüne, bir-iki bardak kırmızı şarap ekleyerek tüm sosu kaldırın.
Tüm lezzet burada...
Sosun içine bir miktar mantar, kereviz sapı, seviyorsanız karabiber, kırmızı ve sarı biber, tane sarımsak ve fesleğen atıp bir süre soteleyin. Dilerseniz malzemeyi alıp, blendırdan geçirip tabağın altına yayarak servis yapabilirsiniz. Dilediğiniz kadar tuz ekleyin.
Dilerseniz bu sosun içine, daha önce bir süre pişirdiğiniz etleri atıp dilediğiniz kadar pişirin.
Yanında püre ile servis yapabilirsiniz.
Bu mevsimde bol roka, kırmızı soğan ve parmesan peyniriyle yapacağınız, üstüne zeytinyağı, limon, balsamik sirke ve tuz koyacağınız salata iyi gidecektir.
Ya da haşlanmış kuşkonmaz ile servis yapabilirsiniz.

AFİYET BAL ŞEKER OLSUN.

Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı