13 Temmuz 2011 Çarşamba

FRANSIZ USULÜ BEYAZ ŞARAPLI SOĞAN ÇORBASI.

8 adet soğanı, katır tırnağı ince, ince doğrayın.
Biraz tuz atıp, tencerenin içinde çok kısık ateşte 1 saate yakın pişirin. Bu, soğanların karamelize olmasını sağlayacak.
Üstüne bir-iki bardak beyaz şarap ekleyin ve yarısına inene kadar pişirmeye devam edin.
Bir tutam maydonoz, 2 tane defne yaprağı koyun ve üstüne 3-4 su bardağı, tavuk suyu ekleyin. ( Daha önce et stoku yapımını anlatmıştım, kendiniz yaparsanız daha lezzetli olur. )
Çok kısık ateşte, 1 saat daha pişirin.
Tavada ekmek kızartın.
Fırına dayanıklı küçük bir tabağa koyduğunuz soğan çorbasının üstüne ekmekleri koyun.
Üstüne, bol miktarda parmesan rendeleyin.
Borcam ve ya fırın tepsisinin içine su koyun ve çorba tabaklarını içine yerleştirin.
Peynirler eriyene kadar, fırında tutup servis yapın.


AFİYET BAL ŞEKER OLSUN.

Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı