7 Temmuz 2011 Perşembe

TAVUK KUŞKONMAZ VE ÇIKOLATA ÜÇLÜSÜ

Doğum günüm şerefine bugün size hem iki tarif hem de, tam bir menü vermek istedim. umarım beğenirsiniz.

2 soğan
1 bütün tavuk
1 kırmızı 1 sarı büyük dolmalık biber
1 paket mantar
4 domates
Mısır özü, üzüm çekirdeği  yada kanola yağı
3-4 diş sarımsak
2 bardak beyaz şarap
Taze kekik
Defne yaprağı


Tüm soğanları, küp şeklinde doğrayın. Tavukları yağda kızartın, ister bütün alın, ister parça ama en iyisi bütün alıp parçalamak.
Kırmızı ve sarı biberi küp şeklinde doğrayın.
Mantarları yıkayıp, üstüne bir kaç diş sarımsak ekleyin.
 Domatesleri rendeleyin. Tüm malzemeleriniz hazır.
Kızarmış tavukları tavadan çıkarıp, yağı ayrı bir kaba alın. Yeniden yağ ekleyip, soğanları ve tuzu ekleyip soteleyin. Sarımsakları da atıp bir süre daha soteleyin. Artık biberleri ekleme vakti.
Biberler sotelenince, mantarları ekleyebilirsiniz. Eğer seviyorsanız, üstüne kırmızı biber koyabilirsiniz.
Şarap ekleme vakti, iki su bardağı ekleyebilirsiniz.
Bu karışım biraz suyunu çekince, tavukları da içine koyun. Domates rendenizi ekleyin.
Defne yaprağı ve taze kekikleri içine atın. Tuzunu kontrol edin, gerekirse ekleyin.
Ve kapağını kapatıp, pişmeye bırakın.
Pişince tavukları içinden alın ve bir süre daha pişirip sosu kalınlaştırın.
Ve tavuğun üstüne ekleyin.

KUŞKONMAZLI SALATA


Kuşkonmazları çok ince doğrayın. Mor soğanları ince, ince kesin. Üstüne yağlı beyaz yada kaşar peynir rendeleyin. Kırmızı üzüm sirkesi ve sızma zeytinyağı koyup iyice karıştırın. En son tuz ekleyin ve bir saat kadar bekletin. Salatanız hazır.

ÇİKOLATALI MOUSSE


150 gr çikolatayı benmari usulü eritin. Üstüne kahve likörü ekleyin. Çeyrek fincan şeker ve 2 yumurta sarısını iyice karıştırın. Soluk sarıya dönüşünce hazır demektir. 2 yemek kaşığı kahve likörü yeterli. ( Dilerseniz Bailey's kullanabilirsiniz)
Çikolatayı içine koyun ve iyice çırpın. Paket kremayı biraz karıştırıp koyu hale getirin ve yavaş yavaş karışıma ekleyin. Koyu bir kıvamı olmalı o yüzden bir anda eklemeyin, yeterince ekleyin.
Tatlınız artık hazır. Dilediğiniz kaplara koyup dolapta soğumaya bırakın.
Soğuyunca üstüne krem şanti sıkıp mevsim meyveleriyle süsleyebilirsiniz.

AFİYET BAL ŞEKER OLSUN...
Yorum Gönder

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı