7 Temmuz 2011 Perşembe

Mozarella ve Fesleğenli Bostan Patlıcanı

Patlıcan
Pırasa
Dana eti kuşbaşı
Mozerella
Fesleğen
Sızma Zeytinyağı
Malzemeleri kişi sayısına göre ayarlayabilirsiniz. Korkmayın, içi fazla ya da az olsa bile tadı değişmeyecek.


Olabildiğince büyük patlıcanları tercih edin.
Patlıcanları yuvarlak şeklinde kesin, ortalarını bardakla çıkarın. Çıkarttığınız kısımları küp halinde doğrayın. Pırasaları ince ince doğrayın.
Tavayı kızdırıp sızma zeytinyağı koyun ve pırasaları kavurun.
Üstüne patlıcanları ekleyin. Tuz ve karabiber ekleyin.
Sotelik dana etini de üstüne koyun ve kavurun. Pişince bir kaba alın, üstüne domatesleri çiğ olarak ekleyin. Mozerella peynirini ve fesleğeni küp halinde doğrayıp üstüne ekleyin ve karıştırın.
İyice kızdırılmış bol yağda ortası delik olan patlıcanları kızartın.
Fazla yağını almak için kağıdın üstüne alın.
Patlıcanı servis tabağının ortasına yerleştirip, karışımı ortasına koyun. Üstüne bir dilim mozerella peyniri cherry domates ve fesleğen yaprakları koyarak süsleyin.
ÜStüne biraz sızma zeytinyağı gezdirin.

AFİYET BAL ŞEKER OLSUN...

Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı