5 Haziran 2012 Salı

MANGAL & BBQ ZAMANI

Tüten dumanı içinize ve bol bol üstünüze sindirdiğiniz mangal ve barbekü mevsimi başladı. Hayırlı uğurlu olsun.
Peki mangalda ne yesek ? Hem doysak, hem de şişmanlamasak.
Tavuğun derisi ve gerisini sevenlere duyurulur ! Tüm yağı ve toksinleri buralarda birikiyor. Derisini yemek yerine harika bir sosla marine etmeyi tercih edin. Sadece bir öneri, kanat sevenler için değil tabi ki.
Neyse madem barbeque yapacağız, bunu düşünmeyelim diyenler için tarif vereceğim bugün. Et yapacaksak gerçek bir Barbecue Sosu tarifini bilmemiz lazım. Ki kaburga yapabilesiniz. Madem et yiyeceksiniz, bari en iyisini yiyin.

DANA KABURGA İÇİN BBQ SOSU


"1 bütün ve ya dilimlenmiş Dana Kaburga
1 su bardağının 3/1 i kadar esmer şeker
2 yemek kaşığı su
2 bardak ketçap
1 soğanın 4/1'i
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 çorba kaşığı Worcestershire sosu
1 yemek kaşığı pekmez
1 çay kaşığı kuru hardal
Bir tutam kırmızı pul biber
Dilediğiniz kadar karabiber ( Taneden öğütmeyi tercih edin )


 Soğanı blendırdan geçirin ve zeytinyağı ile birlikte çok az soteleyin. Geri kalan malzemeyide ekleyin . Çok düşük ateşte iyice birbirine karışana kadar yarım saat pişirin.
Dana kaburganızı bir gün önceden zeytinyağı, tuz ve karabiber ile ovup, üstüne taze fesleğen ve kekikler koyup,  buzdolabında bekletmenizi tavsiye ederim. Böylece yumuşar.
Daha sonra eti,  BBQ'da iyice pişirin, piştikten sonra hazırladığınız sosu sürerek biraz daha çevirin, sos üstüne yapışmalı.


GÖKKUŞAĞI MANGALI

Mangala sadece et dizenlerdenseniz,  fikrinizi değiştirin. Elinize ne geçerse bir şişe geçirip, atın mangalın üstüne ne mi ? İşte size bir kaç fikir ...
Yapacağınız tek şey her şeyi güzelce yıkayıp tekerlek şeklinde kesmek. Üstüne zeytinyağı, limon, tuz, karabiber taze nane ve kekikle yapacağınız sosu sürmeyi unutmayın. İster karışık, ister her şişe sadece bir sebze gelecek şekilde dizin. Canınız nasıl isterse artık orası size kalmış


Patlıcan
Kabak
Kuşkonmaz
Turp
Mantar
Kırmızı, Sarı, Yeşil biber
Limon
Mor Soğan
Soğan
Domates
Çeri domates
Patates

MANGALDA MARUL

Bir tarif ancak bu kadar leziz ve basit olabilir. Bütün bir marulu tam ortasından kesin, sebse fırçasıyla iyice yıkayın ve buzlu, sirkeli suda bekletin. Üstüne zeytinyağı, tuz ve karabiber sürüp iki tarafını da mangalda güzelce kızartıp afiyetle yiyin.



Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı