12 Mart 2012 Pazartesi

60 GÜNDE İDEAL VÜCUT TARİFLERİ

Yumurta sarısının kokusunu,  hiç sevmem. Pazar sabahları, bizimkilere omlet ya da rafadan yumurta yaptıktan sonra, 1 saat mutfaktan çıkmam, temizlik yaparım bu yüzden.
Ama beyazına diyeceğim yok. Ayrıca bu aralar yegane protein kaynağım ve kahvaltım. Çünkü Ece Vahapoğlu'nun kitabındaki önerileri deniyorum.

Hem lezzetli, hem kalorisiz. Kısaca harika.Protein açısından zengin, kolestrol sıfır, lezzeti şahane daha ne isteriz ki. Bu tariflerin hiç birinde tuz yok. Hatta, son tarif hariç peynir de yok.
Size her zamanki gibi çok kolay ve lezzetli bir kaç omlet tarifi vereceğim. Ortak özellikleri doya, doya yiyebileceğiniz kadar hafif olmaları.  Ece Vahapoğlu'nun yeni çıkan kitabını takip edenleriniz var ise müjde... Bu tarifleri yapabilirsiniz. Protein ve vitamini bol kalorisi az ve kesinlikle karbonhidratsız. Ayrıca, bu aralar beş kadın yerine koşturmak zorunda kalan, tam bir vakit fukarası olduğum için, basit olan güzeldir felsefesini takip ediyorum. Umarım siz de, dener ve seversiniz.


PIRASA RÜYASI


Pırasa soğan soyundan gelen bir sebze. Güzel yanı soğan gibi midenizi yakmaz o tip bir zara sahip olmadığı için.
Pırasa ile yapacağınız omleti öyle çok seveceksiniz ki, hep yapacaksınız garanti ediyorum.

Dilediğiniz kadar ve ya kişi sayısına göre ince dilimlediğiniz ve katmanlarını ayırdığınız pırasayı çok az mümkünse iyi kalite riviera ve ya üzüm yağı ile kavurun. Üstüne yumurta beyazları, biraz nane, sarımsak, ya da kokmasından rahatsız oluyorsanız, sarımsak toz ilave ettiğiniz karışımı ekleyin. İyice karıştırın. İşte bu kadar harika bir omlet. Dilerseniz pastırmanın yanında servis yapabilir, hatta akşam ara sıcak olarak bu ikiliyi kullanabilirsiniz.
Çok basit bir o kadar lezzetli. Dikkat ederseniz tuz eklemedim. Hiç gerek yok pırasanın tadı ve nanenin aroması yetiyor. Olağanüstü sağlıklı ve besleyici.

BAHÇE OMLETİ



Bu omlet'te kullanacağınız yeşillikleri canınız istediği gibi seçin, hangisini seviyorsanız önemli olan yeşil soğanın yeşil kısımlarını tariften çıkarmayın. Lezzet işte tam orada.

Kişi sayısının iki katı yumurta beyazı.
Kişi sayısı başına bir sap yeşil soğan (Yeşil kısımlarını kulanacağız)
Kırmızı köz biber
Bir kaç diş sarımsak ya da sarımsak tozu
Bir kaşık yoğurt  ( Dilerseniz yağsız)
Dilediğiniz çeşit mantardan dilediğiniz kadar
Kırmızı biber
Nane
Kişniş ( Toz )
Zerdeçal
Taze zencefil.
Taze nanebir dilediğiniz kadar



Yumurtanın beyazlarını iyice çırpın. İçine tüm baharatlardan dilediğiniz kadar ekleyin. Dilerseniz farklı baharatlarda koyabilirsiniz.  Baharatlarla ymurta beyazının karıştıtğından emin olun. Bir kaşık yoğurdu da ekleyin ve karıştırın.
Kırmızı biberlerin tohumlarını ve içindeki beyaz kısımları ayırın, iyice yıkayın ve bir biberi  uzunlamasına, 5' e bölüp daha sonra şeritler halinde boylamasına kesin. Ve ısıttığınız tavaya biraz yağ atıp soteleyin, üstüne soğanın yeşil kısımlarını ince halkalar halinde doğrayıp ekleyin ve sotelemeye devam edin. Mantarları da ekleyin .  Eğer taze sarımsak kulanacaksanız, mantarlar biraz yumuşayınca,  onlarıda ince, ince kesip,  içine atın.  Üstüne mantarları ekleyin. Biraz, taze zencefil rendeleyin. Çay kaşığının ucu kadar.
Soteleme işleminiz bitince yumurtalı malzemenizin içine alın ve iyice karıştırıp dilerseniz yeniden tavaya koyup, ocakta çevirerek pişirin. Dilerseniz birer kişilik kaplarda fırına atın. fırından ya da ocaktan indirmeye yakın nane yapraklarını üstüne serpin.
Dilediğiniz kadar korkmadan yiyebileceğiniz yasaksız bir yemek. Çok besleyici, kolay ve inanılmaz lezzetli.


CAPRICE OMLET


Kişi başına iki yumurta beyazı
Taze fesleğen ( Dilediğiniz kadar )
Kereviz yaprağı ( Kerevizin sapındaki yapraklar İyice yıkayıp doğrayınca harika bir baharattır her yemeğe kullanmanızı tavsiye ederim. )
Domates ( çeşidini siz belirleyin, minik domatesleri ikiye bölün, büyüklere maksimum bu boy olsun)
Mozarella ( Kişi başına bir yemek kaşığı kadar, minik ise 5-6 tane)
Sıvı yağ


Mozarella, fesleğen ve domates olağanüstü lezzetli bir üçlü. Her zaman zevkle yiyebilirim. Bu omlette dilediğiniz baharatı kullanmakta serbestsiniz. Benim tercihim, kırmızı biber, karabiber, nane, curry ve kereviz yaprağı karıştırmak. Garam masala'da kullanabilirsiniz. Tarifi sitemde mevcut, kendiniz yapabilirsiniz.
Yumurta beyazı ve baharatları iyice karıştırıp bir kenara bırakın. Domatesleri yağa atıp çok azsoteleyin. Üstüne, fesleğenleri atın kısık ateşte çok az yumuşatın. Küçük parçalara ayırdığınız mozarella'yı yumurtaya karıştırın. Domates ve fesleğenide bu karışıma ekleyin. Dilerseniz tavada, dilerseniz birer kişilik fırın kaplarına bölüp fırında pişirin. Üstüne çok az iyi kalite sızma zeytinyağı ve balzamik sirke gezdirin.
Ve yanına taze fesleğen portakal dilimleri ile servsi yapın. Doyumsuz bir lezzet olacak.






Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı