23 Aralık 2011 Cuma

TAVUKLU, PEYNİRLİ, SODALI BÖREK

Bizim ailenin, en eğlendiği an benim böörek dediğim andır. Özellikle söyletirler. Niyeyse, gayet diksiyonu düzgün bir insan olmama rağmen, uzatıyorum. Bööörek oluyor.
İşte bugün, size o böööreklerden bir kaçını tarif edeceğim.
Hem fırın, hem tava börekleri. İkiside harika ve doyurucudur.Börek yapmanın en keyifli yanı, evde ne varsa içine koyabilmek.

TAVUKLU EL AÇMASI BÖREK

Hamur İçin
4 çay fincanı un
1 yumurta
1 yemek kaşığı sirke
Kaliteli sızma yağ
Tuz
Alabildiği kadar su ya da yoğurt
Hamur açmaya üşenirseniz hazır yufka ya da milföy hamuru kullanabilirsiniz.
İç Malzemesi
1 tane tavuk göğsü
1 avuç mantar
1 küçük kutu mısır
1 fincan bezelye
1 küçük havuç
1 demet nane
1 tutam tarçın
Tuz, karabiber
Tereyağı
Yumurta
Susam
Çörekotu

Tavuğu bir süre içinde sarımsak ve nane yaprakları olan su da haşlayın.
Mikserin içine hamur malzemelerinizi koyup kulak memesi kıvamına gelene kadar karıştırın ve dinlenmeye bırakın.
Tavuğu küçük parçalara kesin. Soğanı ince doğrayın ve tereyağında kavurun. Mantarları atın ve kavurun. Suyunu çekince, tavuğu ekleyin üstüne, tarçın, tuz, taze ince kıyım nanelerinizi ekleyin ve karışımı ateşten alın.
Hamuru, iki eşit parçaya ayırın ve oklavayla açın.Her parçanın üzerine erittiğiniz tereyağından sürün. Hamuru yeniden yoğurun ve elma parçalar koparıp, çorba tabağının ortası kadar açın.
Tavuk karışımınızı koyun ve dilediğiniz şekilde kapatın.
Tepsiye yağlanmış kağıt serin. Börekleri dizin üstüne çok az suyla açtığınızyumurta sarısı sürüp isteğinize göre çörekotu ve susam serpin. 180 derecede fırınınıza göre 20-30 derece altın sarısı olana kadar pişirin.


PEYNİR ŞELALESİ

1 bardak süt
2 yumurta
1 bardak yoğurt
1 küçük paket krema
1 şişe soda
3 yemek kaşığı mascarpoen
3 yemek kaşığı parmesan
3 yemek kaşığı kaşar peyniri
1 demet roka
1 demet nane yaprağı
Baharatlar
Yumurta
1 kilo hazır yufka




Yuvarlak bir borcama, tam bir yuflkayı serin.  Altına, yarım yufkayı parçalayarak yayın ve bir kat oluşturun. Bir kapta süt, yoğurt ve yumurtaları karıştırın. Ve, yufkanın üstüne serin. Peynir, baharatlar ( tuz, karabiber, kırmızıbiber ) ve ince kıyım yeşillikleri karıştırın. Peynir karışımını, araya dökün. Üstüne bir kat daha yufka serin. Ve aynı işlemleri tekrarlayın. Süt karışımı, peynir ve yufka. En son katı yufkayla kapatın. Üstüne bir şişe soda dökün ve buzdolabında 1 saat bekletin. 185 derece fırında altın sarısı olana kadar kızartın.
Eğer çevirmeyi başarabilirseniz, geniş yanmaz bir tavada çevirerek pişirebillirsiniz.


AFİYET BAL ŞEKER OLSUN...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Konu: Basınçlı Fritöz ve Chitir Chicken

Sayın Site Üyeleri,

Müşterilerinize ve misafirlerinize sunabileceğiniz hem ekonomik hem de lezzetli pişirme yapan fritözümüzle ilgili kısaca bilgi vermek istiyoruz. Ürünümüz Türkiye’de Kentucky FRIED CHICKEN olarak bilinen tavuk kızartmasını pişiren KUROMA Marka, İngiliz Malı Fritözümüz endüstriyel mutfaklarda tamamıyla ekonomik, lezzetli ve pratik çözümler üretmektedir. Yazımın devamında size bu makinenin çalışma prensipleriyle ilgili daha fazla bilgi veriyorum.

Ayrıca sitemize girerek ( www.chitirchicken.com ) makine ve ürünlerimizle ilgili daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz. İrtibat için: 0 232 207 21 51 – 0 541 734 21 51 nolu telefonumdan bana ulaşabilirsiniz.

Basınçlı kızartma genel olarak tavuk parçaları için kullanılır. Tavuk parçalarının üzerindeki kaplamanın mükemmel bir şekilde olması dış yüzeyinin çıtır çıtır, içinin ise yumuşak ve lezzetli olmasını sağlar. Uluslararası mutfaklarda bu şekil pişirme yöntemiyle ortaya çıkmış tavuk ürünlerine SOUTHERN FRIED CHICKEN (GÜNEY USULÜ TAVUK) adı verilir.
Basınçlı kızartma makinesi pişirme sırasında içinde oluşan basınçla pişirdiği ürünlerin suyunun dışarı çıkmasını engeller ve ürünün yağı da çekmesini engellemiş olur. Böylece ürünlerin kendi doğal suyunda pişmesini sağlar. Bu da pişirilen ürüne ekstra bir doğal lezzet sağlar.
Ayrıca basınç sayesinde ürünler diğer pişirme yöntemlerinde gerekli olan süreyi yaklaşık 3 / 4 oranında kısaltır. Yani pişirme süresi de çok kısadır.
Bu özelliklerinden dolayı basınçlı kızartma makineleri mutfak endüstrisinde çok gerekli ve önemlidir. Ve hızla yaygınlaşmaktadır.

mine dedi ki...

bayıldım ben bu böreeeeklere ellerine sağlık

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı