9 Aralık 2011 Cuma

TAVUK YEMEKLERİ ŞENLİĞİ

Bir bütün tavuk alın. Parçalayın ya da bütün olarak yapın siz bilirsiniz. İşte size çok keyifli tavuk yemeği tarifleri.

GÖKKUŞAĞI YEMEĞİ

1 bütün tavuk parçalanmış halde
4-5 adet sarımsak ince kıyım
2 adte soğan ince kıyım
3 adet uzun sosis
1-2 defne yaprağı
1 küçük konserve doğranmış domates ( belndırdan geçirip koyun)
2 su bardağı tavuk suyu
2 adet havuç dilim dilim doğranmış
1 adet büyük kereviz büyük küpler halinde doğranmış
1 adet büyük patates büyük küpler halinde doğranmış
4-5 adet yer elması
1 su bardağı bezelye
2 adet közlemelik kırmızı biber ince halkalar halinde doğranmış
Tuz
Karabiber
Kimyon
1 çay kaığı rendelenmiş taze Zencefil


Tavukları biraz tereyağı ve biraz riviera koyduğunuz tencerede iyice kızartın ve tencereden alın. sarımsak ve soğanları kalan yağın içine atıp soteleyin. Üstüne üç parmak kalınlığında kestiğinizsosisleri ekleyin ve birazkızarınca tavukları tencereye geri koyun. Üstüne defne yaprağı, domates, tavuk suyunu ekleyip bir süre pişmeye bırakın. Biraz kaynayıp, suyunu çekince ,üstüne havuç ve kerevizleri ekleyin. Biraz pişince patates ve yer elmalarını ekleyin baharatları bu aşamada koyun ve pişirmeye devam edin. Patatesler yumuşamaya başlayınca bezelye ve kırmızı biberleri ekleyin. Tek başına servis yapabilirsiniz yeterince besleyici ve doyurucu oolacaktır.



KITIR TAVUK LOKMALARAI

Büyük küpler şeklinde kesilmiş dilediğiniz kadar kemiksiz tavuk
2 yumurta
1 paket doritos
1 bardak mısır unu
Karabiber
Tuz
Kimyon
Curry


Bir kavanozoun içine mısır unu, paketi açmadan üstüne vurarak küçük parçalara ayırdığınız doritosu, tuz, karabiber, bir parça kimyon ve curry'i koyup karıştırın.
Yumurtayı kırın içine biraz portakal suyu sıkıp karıştırın. Tavukları bu karışımın içine iyice buladıktan sonra un karışımının içine atın ve her yerinin unla kaplanmasını sağlayın.
Bir tavaya tavuklar içinde kalacak şekilde yağ koyun ve iyice kızdırın. Tavuk parçalarını kızgın yağa atın ve kızartın. Pişince kağıt havlunun üstüne alın. Soya sosu ile servis yapın.


DOLDURULMUŞ PASTIRMALI LEZİZ TAVUK

Bir bütün tavuk
1 paket çemenli ya da çemensiz pastırma ( size kalmış)
1 bağ pazı
1 küçük konserve mısır
1 çay bardağı soya sosu
Tuz
Karabiber
Taze zencefil
Kimyon
Tarçın
Tereyağı


Bir tavaya bir çorba kaşığı tereyağı atın. Pastırmaları küçük dilimler haline getirip bir süre kavurun ve yağın içinden alıp kenara koyun. Kalan yağın içine yıkayıp doğradığınız pazıları atıp çok kısa süre çevirin. Mısırları ekleyin ve bir iki kere çavirip ocağın altını kapatın. Pastırmaları üstüne ilave edin. HTuz, karabiber, çok az taze zencefil, soya sosu, kimyon, bir tutam tarçın ekleyip karıştırın. Ve tüm malzemeyi tavuğun içine yerleştirin. Tavuğun derisine tereyağı sürün ve fırına atın. Üstü kızarınca servis yapın. Dilerseniz aynı karşımı fileto tavuğun içine koyup sararak, porsiyonlar halindede pişirebilirsiniz.


TAVUK BÖREĞİ

2 su bardağı haşlanmış kıyılmış tavuk
1 mor soğan ince kıyılmış
1-2 sarımsak
8 adet kare milföy hamuru
1 paket krema
4 dal taze soğanın yeşil kısımları
1 tatlı kaşığı bal
2 çorba kaşığı soya sosu
1 bardak et suyu
1 bardak soya filizi ( bulamazsanız dert etmeyin )
1 adet kırmızı közlemelik biber küp şeklinde doğranmış
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber ( opsiyonel
1 tutam tarçın
1 tutam kimyon

Bir tavaya tereyağı koyun, soğan ve sarımsağı ekleyip soteleyin. Üstüne 2 çorba kaşığı soya sosu ilave edin. Ateşi kısın. 1 tatlı kaşığı bal ekleyin ve karıştırın. Taze soğanları atın ve sotelemeye devam edin. Kırmızı biberleri ve tavukları ekleyin üstüne bir bardak tavuk suyu ilave edin ve pişmeye bırakın. Pişmeye yakın soya filizlerini ve baharatlarınızı ekleyin, ve filizler yumuşayınca bir paket kremayı ekleyip bir taşım kaynatın ve altını kapatın.
Hazırladığınız tavuğu susuz olarak, milföy hamurlarının içine eşit şekilde paylaştırıp bohçe şeklinde ağzını kapatın. Ağızlarını hafifçe haşladığınız taze soğan yapraklarıyla bağlayın. Milföylerin üstüne, bir adet yumurtayı kırıp sürün. Borcama yerleştirin, tavuğun kalan sosunu borcamın içine koyun. 185 derecede 15-20 dakika milföyleriniz kabarıp, kızarana kadar pişirin.



AFİYET BAL ŞEKER OLSUN...





Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı