13 Aralık 2011 Salı

3 ÇEŞİT KIZARMIŞ TAVUK ŞNİTZEL


8 parça tavuk göğüs eti
1 küçük beyaz ekmek (en az iki günlük )
1 çorba kaşığı dijon hardalı
1 çorba kaşığı
1 çorba kaşığı ince kıyılmış tarhun yada fesleğen ve maydanoz
2 yumurta iyice çırpılmış
Kızartmak için sıvı yağ

Tavuk göğüslerinizi tezgaha koyun ve üstüne strech film serin, bir oklava ile iyice inceltin. Fırçayla, hardalı üstüne iyice yedirin. İnce kıyılmış otlarınızı, üstüne serpin.
Şnitzel'in her iki yanını, iyice yumurtaya bulayın.
Ekmekleri blendırdan geçirin, içine tuz ve karabiber ekleyin. Daha sonra, her iki tarafını ekmek kırıntısının içinde gezdirip, her tarafının kaplanmasını sağlayın ve kızarmış yağda pişirin.

ŞNİTZEL SARMA

Yukarıdaki tarifi biraz renklendirmek istiyorum, Bu da benim önerim. Dilerseniz, şnitzeller i kızartmadan önce, yapacağınız miktara göre ayarlayıp aşağıdaki malzemeleri karıştırın;
Mascarpone
Tereyağı
Limon kabuğu rendesi ( yada portakal kabuğu rendesi)
Limon suyu ( ya da portakal suyu)
Bol miktarda taze yeşillik ( maydanoz, fesleğen, nane ( çok ince kıyılmış)
Tuz
Karabiber
Çok az taze zencefil rendesi
Bu karışımı, kızartmadan önce tavuğun ucuna koyup sarın ve her iki ucunu bir baştan değer başa kürdanla sabitleyip öyle kızartın. Lezzete, lezzet katmak diye buna denir.

FRANSIZ USULÜ ŞNİTZEL

İlk tarifimizi aynen uygulayın. Servis yaparken arasına bütün kuşkonmazlar koyarak sunum yapın. Ve tavada kalan fazla yağı alın. İçine, yarım çay bardağı kadar beyaz şarap ekleyip biraz alkolünün çıkmasını ve tavadaki tavuk parçalarının tavadan kalkmasını bekleyin. Üstüne, bir kaç kaşık krema, bir kaşık kadar tereyağı tuz karabiber ekleyin.  Elde ettiğiniz harika sosu, şnitzel ile birlikte servis yapın.

NOTLAR: Dilerseniz iç malzemeye, fırında kavurduğunuz file badem ekleyebilirsiniz. Şnitzel'in içine pazı, kaşar ve aklınıza gelen yakışacağını düşündüğünüz her şeyi sarabilir, tarif ettiğim sosla sunum yapabilirsiniz. Kereviz püresi yanına çok yakışır. Ayrıca şnitzel leri iki kat servis yapıp arasına malzeme de koyabilirsiniz. Her zaman söylediğim gibi bu yemeğin sınırları hayal dünyanız kadar geniş, gerisi size kalmış.



AFİYET BAL ŞEKER OLSUN...








Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı