7 Aralık 2011 Çarşamba

EKMEK PASTA

Bu tarif, hem kolay, hem çok lezzetli.
Tavsiyem, en az iki farklı çeşit ekmek kullanmanız, böylece kestiğiniz zaman, görsel açıdan  hoş ve yerken de lezzet olarak daha yoğun bir tat alacaksınız.

Tam buğday ve çavdarlı ekmek ya da dilediğiniz çeşit, ( dikdörtgen olduğu için hep aynı ölçüde kesmek kolay)
1. kat için
Labne ya da mascarpone
Ceviz
Taze nane
Taze fesleğen
Zeytinyağı
2. kat için
Haşlanmış yumurtanın sarısı
Hardal
Taze yeşil soğan
Limon suyu
3. Kat için
Pancar turşusu ( Hazır )
Yoğurt
Sarımsak
Taze nane
En üst kat için süsleme malzemesi
Mascarpone
Fesleğen
Zeytinyağı
Limon rendesi ve suyu ( çok az )
Parmesan

Ve Tuz, Karabiber sevdiğiniz tüm baharatlar.


Öncelikle iç malzemeleri hazırlayıp dolaba koyalım ki biraz soğusun ve sürülmesi kolay olsun. Her kat için verdiğim malzemeleri, ayrı ayrı blendırdan geçirin. Baharat miktarını ve malzemelerin miktarını azar, azar koyarak ağız tadınıza göre kendiniz ayarlayın ve farklı kaplarda buzdolabına kaldırıp bekletin.
Kelepçeli bir kek kalıbı alın. Kalıbın içine, yanlardan sarkacak şekilde strech filmle kaplayın ki, pastamızı yaptıktan sonra dolaba koyarken iyice üstünü örtelim ve soğuduktan sonra, rahatça kalıptan çıkaralım.
Öncelikle, ekmeklerin köşelerini kesin. Daha sonra ortadan ikiye ayırıp, dikdörtgenler elde edin. Öncelikle bu ekmekleri iki ayrı renk, yan yana gelecek şekilde, dikey olarak, kek kalıplarının kenarlarını kaplayacak şekilde dizin. Daha sonra, kalıbın ortasını yine iki ayrı renk ekmek yan yana gelecek şekilde kaplayın ve ilk kata kalınca bir katman 1. kat malzemeniz ile kaplayın. Üstüne yeniden ekmeklerinizi dizip kalın bir şekilde 2. kat malzemeniz ile kaplayın. Yine ekmeklerinizi dizip 3. kat malzemeniz ile kaplayın. Tüm bu işlemleri yaparken, ekmekleri sıkıştırarak, hiç boşluk kalmamasını sağlayın. Bir kat daha ekmek döşeyin üstünü strech filmle kapatıp iyice bastırarak birbirine geçmesini ve kalıba oturmasını sağlayın. Ve buzdolabına koyup servis saatine kadar en az 1-2 saat bekletin.

Dolaptan çıkarınca, ters çevirip kelepçeleri açın ve strech filmden dikkatle çıkarın. En üst için hazırladığınız malzemeleri, ister tüm yüzeye isterseniz sadece üst kısmına kalın bir katman halinde sürün.
Hazırladığınız üst malzemeyi ince bir naylon torbaya koyun, ucunu makasla çok az kesin ve pastanın kenarlarına süsleme yapın. Bu süslemelerin üstüne şekilli kestiğiniz pancar turşularını yerleştirin.

AFİYET BAL ŞEKER OLSUN.

Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı